Porer, užanca ti je samo takva!
Upravo je prakticirah ali bez lova i ulova, onako na suho. Ili bolje mokro. Priuštio sam si nešto što duže priželjkujem, zajedrili smo jednim starim (120 godina!) leutom i dočekali Kraljicu mora pred Bakrom. Leut je vlasništvo čovjeka koji je projektirao kraljičino jedrilje. U jednom času mi je bilo žao da nisam na Kraljici da mogu sa strane gledat leuta. Dok si na njemu imaš filingda si u nekom drugom stoljeću. U dve ure nas je i oprao pljusak i posušilo. Vezali smo se uz Kraljicu i popeli se na nju onako gusarski. Ima je, komad broda...
Nego, vratimo se na film. Detalji. Meni bi film bio naporan da sam stavio više detalja, bio bi suhoparan. Za naučiti detalje tu je knjiga, tj. knjige, ima ih, Tonina je odlična ako tko želi pobrat detalje o panuli. Neko je spomenuo nedostatak detalja vezano uz izradu panule. Baš taj dio knjige je moguće naći i u katalogu koji je unutar kutije DVD-a (naravno, ako DVD nije iskopiran

)
U filmu možete skinuti one finese koje je teško opisati riječima. A to je teško na prvo gledanje. Jedan zagrebčan me zivka svaka dva dana, svaki put pogleda ponovo film i vidi nešto novo, zove pita... Točno si mogu predočiti kojom dinamikom zapaža detalje.
Drugi DVD je drugačije koncipiran i u sat vremena sam nastojao izvući presjek preostalih ribolovnih tehnika što je vrlo teško složiti u neki povezani kontinuitet. Kako skočiti sa ušate na tunu? Nadam se da je sve skupa posloženo smisleno. Vidjet ćete od utorka.