Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Mastrinka je napisao/la:Baterija naručena. Sad je triba spojit. Ima li ko da je samo zamijenija olovnu litijevom i da mu BMS bez dc-dc punjača sam regulrira punjenje preko alternatora?
josey je napisao/la:Definitivno je to da je stivo predugacko,i u kojem je receno skoro nista. Nesto kao kad nasi politicari drze govore, sat vremena i ne kazu nista.
Prva kontatacija koja bi trebala bit temelj štiva je pogresna, smart alternatori ne rade nista, oni su alternator isti kao i onaj stari prije 20 i 30 god, ECU "misli" i "govori" alternatoru sta da radi.
Smart alternator je isti ko i normalan alternator samo ima pwm upravljan regulator punjenja umjesto kalsicnog sa lampicom ON - OFF. Princip je isti, ostalo su nijanse.
Stvar funkcjonira dosta razlicito od ovog napisanog u tekstu, al boze moj ovo je cisti marketing, neko treba prodat 100 000 victron oriona![]()
Da nebi bilo da laprdam, na autima sam "programirao" ECU kako da upravlja sa "smart" alternatorom. I nije nijedan izgorio, a i da spojim na njega LiFePo4 kladim se da nece izgorit.
josey je napisao/la:nisan spava sinoc radi tebe![]()
tocka 5 nevalja
"5. dc dc charger koji si rekao da imas izmedju startne i servisne"
kako god ga spojis struja ide tamo di joj je najmanji otpor il najkracim putem, a u ovom slucaju ce to bit kroz Cyrix (ispricavam se nije cytrix neg cyrix)
Mastrinka je napisao/la:Javit ću kad baterija dođe. Uz bateriju stiže i punjač, besplatno. Inače, korisnička podrška im je odlična. Pita san ih za neke detalje. Evo par zanimljivivh odgovora.
... Brand new EVE304ah battery pack is used inside...
... The BMS can support 80A alternator, the battery BMS supports a maximum charging current of 150A, your 80A alternator is within the current range without the need for an additional DC-DC charger. BMS cuts off charging when it exceeds 14.6V±0.2V. The BMS is protected against over-voltage, over-charge, over-discharge, over-current, short-circuit and over-temperature...
Svejedno san sumnjivi Toma pa planiran ugradit Orion xs 50A.
josey je napisao/la:Strucnjak?
znaci ti ako znas kako izgleda zubatac il jos bolje znas ga uhvatit ti si strucnjak za zubatce?
Zanimljivo.
ok, nema veze.
Razlika izmedju "smart" alternatora i
i sad coviku lipo napisi sta da napravi. A meni napisi da sam ne pretjerano glup, er postalo je opce poznato da sve sta pise na nekoj stranici da je tocno
mikula moli je napisao/la:
:::
300aH baterija ako je prazna bez problema ce gutat i više od 80A koliko može dat tvoj alternator, vidiš da je max struja punjenja po parametrima BMSa 150A.
Kao što su ti napisali BMS može isključit bateriju ako je napon strija ili temp van parametara. BMS ne može regulirat struju punjenja.....
Ja bi isto stavija Orion 50A, 50 A u bateriju i ostaje ti još 30A koje može dat alternator.....
Meni je alternator samo 40A, ali i ja cu stavit Oriona od 50A jer kod njega se u postavkama može podešavati struja punjenja od 1-50A.
Imaju još dva modela Orion 18A i 30A koji su nešto jeftiniji, ali struja je fixna i ne može se minjat.
Ivek Zagorec je napisao/la:Joesy evo ti u svakoj temi moraš imat zadnju i nedaš nikome niš da iznosi i svoja mišljenje, ti ako misliš da imaš znanje zadrži ga za sebe, takvi "stručni" tvoji savjeti tjeraju ljude sa foruma i ne pisanja na istom.
Ja sam mislio postaviti slike svojeg prvog broda, tj brodice ali neću zbog tebe, nema teme o obnovama nekih brodica na forumu koje nisam pročita, al ti kad se javiš tema izgubi svoju čar...
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.