JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (06:46)

Nešto se radilo i preko ovih blagdana.
Jučer je pala pod prvi premaz!
slika

slika

slika

slika
Tomy
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jenneau Islander 750 + Volvo TAD 31 135 ks

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (06:53)

Sad ide kitanje neravnina, pa brušenje, mazanje II premaza, pa kitanje i brušenje te špricanje završnog premaza. Odlučio sam se za epoxi poliuretan kombinaciju od Interantionala koju mi je savjetovao moj dugogodišnji prijatelj i inspektor boje Kruno Bonifačić.
Motor je u djelovima, dano je na servis: turbina, mješalica vode, anslaser i alternator.
Tomy
Member

PostPostao/la MV KRK » 07. 01. 2015. (08:08)

:thumbup: , podvodni dio si zbrusil ili pjeskaril ko pape?
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la Pape » 07. 01. 2015. (08:32)

...opaaaa!
....opako se radi! :thumbup: :clap: ....oces rijesavat i unutra sve ili ce ostat za neka bolja vrimena?...a i bas me zanima kako ce ic s tim motorom...znam kako ide ovi moj, znan sve o onome s krka od Czi-ja sa 240ks motorom...a sad me bas zanima ova motorizacija...ovde neman puno referenci iz prve ruke o njima...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Kapo » 07. 01. 2015. (10:17)

Je li u planu kakva krmena platforma ?
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (10:19)

MV KRK je napisao/la::thumbup: , podvodni dio si zbrusil ili pjeskaril ko pape?

Brusio sam, pošto nisam imao uvjeta za pjeskarenje. Normalno uz pomoć mojih dvaju prijatelja, i mogu ti reći da nije bilo lako pošto je bilo dosta slojeva A/F, na nekim ga je mjestima bilo oko 2 mm. Prvo smo je dobro oraškali, a onda smo se opskrbili 80-tkama i piči.... Brusili smo do gelkoata. dva dana nas trojica po osam sati.....
Tomy
Member

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (10:53)

Pape je napisao/la:...opaaaa!
....opako se radi! :thumbup: :clap: ....oces rijesavat i unutra sve ili ce ostat za neka bolja vrimena?...a i bas me zanima kako ce ic s tim motorom...znam kako ide ovi moj, znan sve o onome s krka od Czi-ja sa 240ks motorom...a sad me bas zanima ova motorizacija...ovde neman puno referenci iz prve ruke o njima...

U kabini sam spreme oprao s detergentom i toplom vodom, špere od kreveta kao i svu drvenariju ću polakirat, krovnu šperu promijenit, pretapicirat kušine. U biti brodicu radim za privredne svrhe tako da ću adaptaciju i uređenje više prilagodit funkcionalnošću nego konforom. Najbitnije mi je bilo da sam je cijelu "rastavio" i izbrusio te sada imam 99% uvid u pravo stranje brodice. Mogu ti reći da sam prezadovoljan kvalitetom i robusnošću izrade. Od cijele brodice samo imam za promijenit 1 m pramčane lijeve bokoštitnice koja je od mahagonija te letvu na zadnjoj strani natkabine koja je isto od mahagonija. Odlučio sam plastificirati sve stare izljeve i rupe na oplati brodice koji nisu u funkciji a bivši ih je vlasnik samo kitao, spoj krova natkabine s lijeve i desne strane te zadnju stijenu natkabine na koju se je vezala spomenuta letva.
Od ostalih radova na koje sam se odlučio nakon pregleda brodice su:
Zavmjena svih el. vodova na brodici, novo oblaganje natkabine u šperu, postava novih prozora od plexija na kabinu i natkabinu, izrada novih kliznih vratiju, postava novog wc-a, promjena bukole, volvo ležaja, nosača motora, pituranje santina ( već su pod prvim premazom), pranje rezervoara goriva, sprovođenje novih guma dovoda goriva, ugradnja novog predfiltera dovoda goriva, ugradnja filtera usisa vode za hlađenje motora, spremnika pitke vode, membranske pumpe i tuša i špine u kuhinjici, adaptacija, postavljanje duplih komandi na krmi broda. zamjena bukola osovine kormila, ubacivanje dva dodatna cinka na petu brodice. Prilagođavanje i montaža velike krmene platforme s skalama za ronioce (T skale), dodatno modeliranje krmenog prostora za moju djelatnost te izradu i montažu tende na krmeni dio broda, s tim da će pola tende bit fixno a zanjih metar na krmi će bit rol bar radi štapova..... Otvaranje pramčane inox ograde s gazištem za izlazak preko prove. (neću ugradit baštun za sada)
Većinu svari imam, neke su mi stvari donjeli prijatelji, kao naprimjer za Božić sam od drugog frenda dobio polovnu krmenu platformu koja je nekad bila na kosanoviću od 7 m, uz malo modifikacije lijepo će se ulopiti na krmu, ono što mi fali sam poslal upit prema Wasiju, Naviti i Unimaru, pa ćemo vitdit tko po što nudi.... Govore mi prijatelji da po ostatak opreme odem direkt u Motomariner u Trst, ali ne vjerujem da bi tamo bilo toliko jeftinije da bi mi pokrilo troškove puta. Jedino imam još jednu nepoznanicu. Pošto na brodu imam bokoštitnicu i ukrasne letvice od mahagonija, iste bih lakirao i to u sustavu epoxi poliuretan, normalno prije ponovne ugradnje, zna li netko gdje mogu povoljno kupit prozirni epoxi temelj i završni poliuretanski lak provjerene kvalitete. Savjete i prijedlog e molim poslati na pp.
Tomy
Member

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (10:55)

Kapo je napisao/la:Je li u planu kakva krmena platforma ?

Modificirat spojeve krmene platforme koju sam za Božić dobio od prijatelja a bila je na Kosanoviću (M700)
Tomy
Member

PostPostao/la Kapo » 07. 01. 2015. (11:12)

Tomy je napisao/la:.... Govore mi prijatelji da po ostatak opreme odem direkt u Motomariner u Trst, ali ne vjerujem da bi tamo bilo toliko jeftinije da bi mi pokrilo troškove puta.

Motomarine u Trstu je bio zanimljiv dok se moglo dobiti povrat IVE od 19 %. Sada više i nisu neke značajne razlike u cijeni, možda se i može naći poneki artikal nešto jeftiniji ali dosta toga je i skuplje nego kod nas. Dodatno, kod nas još možeš užicati i dobiti kakav popust 5-10% za gotovinu.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bobipu » 07. 01. 2015. (15:38)

Probaj poslat upit u Adriana nautica iz Pule..razlika od Wasia sta je također trgovina u Puli je ogromna....kupova san ventilator za motorni prostor ( da mi izbacuje topli zrak ) u Wasiu = 376kn... :wtf: :wtf: ...odem u Adrianu i za isti proizvod ...140 kn...identični.... :evil: :evil: ...je da sam dobio dobar popust jer kad sam oprema Marušića sam večinu stvari uzima kod njih...ali marža im je ludnica...u još jednoj trgovini sam prije bija pita i tamo je bilo 210 kn....
Poslat upit za ponudu ne košta osim na kraju krajeva jedan Hvala poslat....napiši detaljno sta ti treba pa usporedit.... :wave: :wave:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la Tomy » 07. 01. 2015. (17:09)

bobipu je napisao/la:Probaj poslat upit u Adriana nautica iz Pule..razlika od Wasia sta je također trgovina u Puli je ogromna....kupova san ventilator za motorni prostor ( da mi izbacuje topli zrak ) u Wasiu = 376kn... :wtf: :wtf: ...odem u Adrianu i za isti proizvod ...140 kn...identični.... :evil: :evil: ...je da sam dobio dobar popust jer kad sam oprema Marušića sam večinu stvari uzima kod njih...ali marža im je ludnica...u još jednoj trgovini sam prije bija pita i tamo je bilo 210 kn....
Poslat upit za ponudu ne košta osim na kraju krajeva jedan Hvala poslat....napiši detaljno sta ti treba pa usporedit.... :wave: :wave:

Hvala Bobipu! Upit šaljem i Adriana nautici :thumbup:
Tomy
Member

PostPostao/la Pape » 08. 01. 2015. (16:10)

Tomy je napisao/la:U kabini sam spreme oprao ....

...one ozračnike na kabini.. zatvori bužu na njima... isto tako i one na krmi...ove gori na kabini moš ili skroz začepit/zaplastificirat razom kabine ili ostavit one rozete ka za ukras...ja san to začepija...motor ima dovoljno arije s druge strane...

...druga stvar pregledaj te odlive...i zamini sve šta ti je na oko iti malo sumljivo...izlazi su dosta nisko i zaliva ih more...popusti li šta tu, a da nisi na caklu od mora u portu...toneš....iako je DeGol i na to mislija...pa to more koje uđe tu, putevima svevišnjim kroz brod ipak završava u kaljužu ispod makine pa bi nekakav alarm kaljuže triba prvi pokazat da neki kua nije u redu....na prednje odlive stavi obavezno suzu da štiti odliv od samog vala i mora u vožnji...ili ćeš na malo valovitom moru imat gejzir odma do ulaznih vrata...na to nisan ni ja mislija...jerbo san cijevi odliva ukosija, misleći da je dovoljno...međutizim...nije...trošak nikakav 20-tak kuna/kon od inoxa...plus zrno sike i i šest malešnih inox vida....

...treča stvar pazi na raspored piza u brodu prilikom opremanja...ti brodi su opremljeni tvornički bili spartanci...tako da nekako te u samoj rađi (jer je na desnoj starani nekako najviše mista)...te navodi da trpaš opremu na tu desnu stranu di i ti prilikom vožnje još sidiš i teretiš još više tu stranu...zamalo san se i ja tu zajeba...

...ako ima u dnu...pogledaj i rupe od sonde ...jer bar iz svog iskustva...ne znan kojoj budali je ono u mene šta je bilo palo na pamet....

...ako se još šta sitin...napišen ti...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Trogiranin » 08. 01. 2015. (19:40)

Motomarine u Trstu je u svakom slučaju zanimljiv ako plaćaš kešom. Ako kupuješ iznos od preko 1000 eura dobivaš i do 40% popusta na dosta veliki broj artikala. Struja, rasvjetna tijela, prekidači, okovi, konopi, instrumenti, ..... Nema šta nema, a i nema šta nema da tebi ne triba :lol: U koliko ti nije bitan račun za svu robu dobićeš još dodatnih 10 % od ive. Pola pola sa trgovcem. Svu sam dodatnu opremu kupova tamo. Talijan mi je da katalog i cijenik. Doma odaberem, pošaljem mu mailom šifre, on spremi i spakuje, dođem, pregledam, platim i vozi. Dang iz Splita tamo kupuje i dan danas. Za primjer: bitva kod njega od 503 kn u Motomarinera me izašla 216 kn. Ništa ili malo sitno te košta da provjeriš, a ni nije ti daleko (relativno u odnosu na mene pa mi se isplatilo ić) .
Probaj nazvat ovaj broj, ljudi govore hrvatski +39 040 632598.

Deri i stavljaj slike ! :wave: :thumbup:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Tomy » 09. 01. 2015. (13:39)

Pape je napisao/la:
Tomy je napisao/la:U kabini sam spreme oprao ....

...one ozračnike na kabini.. zatvori bužu na njima... isto tako i one na krmi...ove gori na kabini moš ili skroz začepit/zaplastificirat razom kabine ili ostavit one rozete ka za ukras...ja san to začepija...motor ima dovoljno arije s druge strane...

...druga stvar pregledaj te odlive...i zamini sve šta ti je na oko iti malo sumljivo...izlazi su dosta nisko i zaliva ih more...popusti li šta tu, a da nisi na caklu od mora u portu...toneš....iako je DeGol i na to mislija...pa to more koje uđe tu, putevima svevišnjim kroz brod ipak završava u kaljužu ispod makine pa bi nekakav alarm kaljuže triba prvi pokazat da neki kua nije u redu....na prednje odlive stavi obavezno suzu da štiti odliv od samog vala i mora u vožnji...ili ćeš na malo valovitom moru imat gejzir odma do ulaznih vrata...na to nisan ni ja mislija...jerbo san cijevi odliva ukosija, misleći da je dovoljno...međutizim...nije...trošak nikakav 20-tak kuna/kon od inoxa...plus zrno sike i i šest malešnih inox vida....

...treča stvar pazi na raspored piza u brodu prilikom opremanja...ti brodi su opremljeni tvornički bili spartanci...tako da nekako te u samoj rađi (jer je na desnoj starani nekako najviše mista)...te navodi da trpaš opremu na tu desnu stranu di i ti prilikom vožnje još sidiš i teretiš još više tu stranu...zamalo san se i ja tu zajeba...
...ako ima u dnu...pogledaj i rupe od sonde ...jer bar iz svog iskustva...ne znan kojoj budali je ono u mene šta je bilo palo na pamet....
...ako se još šta sitin...napišen ti...

Hvala na savjetima Pape :thumbup: :thumbup: :thumbup: Zlata su vrijedni, te neke sitnice koje si gore spomenuo uopće mi nisu pale na pamet, ma dok se brodica ne baci u more te je malo ne izvozaš, ne znaš što još treba korigirati. Rezervoar vode od 100 l sam mislio staviti ispod sudopera u razini rezervoara goriva. Stari je vlasnik imao sve na jednu stranu i to desnu, ispod sica se nalazi rezervoar goriva a u sicu je imao akumulator. ja sam akumulatore i rezervoar vode prebacio na lijevu stranu, ovo ostalo sam gledao što više izbalansirati, jedino će mi roštilj stajati na krmenoj lijevoj strani gdje i nosač pomoćnog motora dok je desna strana rezervirana za skale.
Ovaj tjedan nisam baš efektivan jer nemam uvjete za pituranje, pošto vlaga ne pada ispod 80% ali radim na pripremi opreme. Prekjučer sam epoxi kitom pokitao sva podvodna oštećenja na brodici kao i baze usisa. Sutra imam još jedno kitanje natkabine auto kitom, u nedjelju brusim prvi premaz a u pon kada su najavili bolje vrijeme planiram plastificirati.
Za motor su mi došli svi dijelovi tako da je on u fazi sastavljanja, kopča je došla s provjere i sve je ok, dao sam zamjeniti filter ulja i semeringe. Jednino me još muči spojka, Volvo takav tip više ne prozivodi, pustio sam podatke od nje u Scam-u i Motomariner-u pa čekam njihov odgovor.
Naručio sam nova alu vrata. Aluminijske okvire prozora sam dao na pjeskarenje (s garnetom) te će mi ih meštar na novo opiturat elektrostatski. Prednja kaljena stakla sam dao ispolirat, te sam naručio i novi plexi za bočna stakla natkabine.
Trčiš cijeli dan a nemaš što pokazat.....
Stojte mi dobro i zahvaljujem na savjetima :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tomy
Member

PostPostao/la Tomy » 19. 01. 2015. (15:16)

Evo novih sličica!
Ono što sam mislio sam plastificirao i pokitao s epoxi kitom:
Što se plastike tiće išao sam kombinacijom mat rowing mat, podvodni dio sam kitao s epoxi kitom a nadvodni s auto kitom.

slika

slika

slika

slika

Onda smo brusili prvu ruku i kit, te smo je namazali u drugu ruku.

slika

slika

slika

slika

Nadon dva dana sušenja druge ruke jučer sam krenuo brusiti istu ali na žalost primer nije bio dovoljno suh, na dodir je bio ok ali kad sam počeo brusiti lijepio se za papir pa sam odustao od brušenja druge ruke i prolongirao je za sutra.
slika
Umjesto toga sam namazao drugu ruku završnog premaza u kabini i natkabini, drugu ruku međupremaza u suhom prostoru ispod natkabine i drugu ruku završnog premaza u motornom prostoru i prostoru kormila.

slika

slika

slika

slika

Potrošni materijal je naručen, jedan dio u Naviti, drugi dio u Unimaru. Plan je sutra i prekosutra brušenje drugog premaza, zaobljavanje rubova, naknadno kitanje uočenih neravnina, brušenje pokitanih neravnina te flekanje istih drugim premazom, te ako bude sreće i pratili me dobri uvijeti sredinom drugog tjedna bi mi prijatelj špricao završni premaz.
Tomy
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: beba i 7 gostiju.