Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la plankton » 06. 02. 2014. (09:08)

TIME BANDIT je napisao/la:
Mara iz staklenika je napisao/la:
kapetan kuka je napisao/la:Kad smo već kod toga...poludeplasmanci su napravljeni za veće brzine od deplasmanaca i da se pri tim nekim većim brzinama i ružnijem vremenu ponašaju bolje.Naprimjer ovi francuski brodovi poludeplasmanskog dna dužine od 6-6 i pol metara potegnu sa motorima od 80 ks nekih 15-16 milja otprilike a jedan maestral 600 deplasmanac sa spojlerom i 40 ks približne težine kao i ovaj drugi ulovi 13,5 milja.Putna brzina im se bitno ne razlikuje s obzirom da poludeplasmanac ima idealnije dno i jači motor a time i veću potrošnju od ovog drugog.Zašto je tako mala razlika?Možda je off-topic ali čisto za usporedbu.

Kapetane moj, kako ti padne napamet usporedit brodove istih dužina sa različitim makinama, u Belmonda si utrpa 80 ks a u našeg maestrala 40, i tu pišeš o brzinama?
Ja znam za malu gudu sa lombardinijem 60 i čovik lovi 18 milja bez problema , ima spojler ofkors.
A imate i ovdi negdi film sa pravom gudom, ima motor 90 ks i lovi 17 milja, a brod metar duži, komotniji za bit, mista masu,i tek sad možemo pricat o drugim prednostima koje su sve na stranu prerađenog deplasmanca, i to su brodi rađeni za nase uvjete a ne ovi francuzi koji izgledaju ka lego kockice.
Pravi poludeplasman je jedna calafurija ili aprea, a ne ove kockice, tu su tili napravit francuzi gliser a da malo troši i još dizel, i ti koncept je propa, to se više manje napustilo prije 10 godina, danas je odnos VB naprama dizelu u prodaji debelo na strani VB, za isti brod.
quote]
kapetan kuka je napisao/la:Kad smo već kod toga...poludeplasmanci su napravljeni za veće brzine od deplasmanaca i da se pri tim nekim većim brzinama i ružnijem vremenu ponašaju bolje.Naprimjer ovi francuski brodovi poludeplasmanskog dna dužine od 6-6 i pol metara potegnu sa motorima od 80 ks nekih 15-16 milja otprilike a jedan maestral 600 deplasmanac sa spojlerom i 40 ks približne težine kao i ovaj drugi ulovi 13,5 milja.Putna brzina im se bitno ne razlikuje s obzirom da poludeplasmanac ima idealnije dno i jači motor a time i veću potrošnju od ovog drugog.Zašto je tako mala razlika?Možda je off-topic ali čisto za usporedbu.

Naravno svak ima svoje mišljenje i oni koji se kao gore citirani drže grčevito svog stava su upravo oni vlasnici brodova koji su do nedavno za raznorazne preinake i pripravke svojih brodova ( koji su uvijek bili čisti deplasmanci ) cijenili 20-30.000€. Hvala bogu da je to vrijeme prošlo.
Ovo je forum gdje se nastoji pomoći kolegama forumašima i svima koji ga čitaju a iznošenje podataka o totalno nerealnim brzinama i maritimnim sposobnostima tih brodova je krajnje nefer i može dovesti u zabludu nekog tko takav brod ipak želi kupiti. :thumbup:
plankton
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 480

PostPostao/la mikula moli » 06. 02. 2014. (09:30)

plankton je napisao/la:Ovo je forum gdje se nastoji pomoći kolegama forumašima i svima koji ga čitaju.....

Al nažalost puno informacija na forumu je neistinito, ljudi lažu druge i sami sebe.... Uvik hvala ono šta imaju, pa čak i ako nisu zadovoljni sa istim....
Znam priko jednog meštra od plastike za brod koji je kupljen u francuskoj i dovezen u HR, a kad se oprala francuska trava ukazala se osmoza....
Dno je sanirano, a brod poslin prodan..... o brodu se pisalo po forumu, al ni riči o osmozi.....

Tako da sve ove informacije na forumu triba uzest sa rezervom.......
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la djigo » 06. 02. 2014. (09:47)

Pape je napisao/la:...
plavnik je napisao/la:Uzeo bi ga i ja u usporedbi sa Primorkom, starim Galebom...

Ali definitivno ne za cijenu višu od 10 k€

...da, jerbo znaš da u Fr ima jeftinije, možda, i ne možda nego sigurno i bolje za te novce...a jedina je razlika šta je oni tamo, ovi je tu....

...i sad koliko bi onda da za gradaca ili primorku istog godišta...pitan, eto čisto me zanima....

Mara iz staklenika je napisao/la: da su tako dobri ne izlazili novi modeli, a sad kako čitam ni MF do 7 m više nema sa unutarnjim motorom.

...a ovo je izjava tjedna.... : Laughing3: : Laughing3: : Laughing4:

djigo je napisao/la:Ljudi moji sto je s vama jeste li slijepi? Pa to je kasun :)

...a i ti nisi se davno se javija...ploviš li šta reci ti meni, kako bubrezi...aeriziraš li more....nemoj da cvita ovo lito...

Pa gdje si Pape legendo? Odmaram odmaram :lol:
djigo
Member

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la Pape » 06. 02. 2014. (09:53)

...tu san ja di si me i ostavija..

...neka, neka...i triba malo odmorit... :D
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Mara iz staklenika » 06. 02. 2014. (10:07)

Naravno svak ima svoje mišljenje i oni koji se kao gore citirani drže grčevito svog stava su upravo oni vlasnici brodova koji su do nedavno za raznorazne preinake i pripravke svojih brodova ( koji su uvijek bili čisti deplasmanci ) cijenili 20-30.000€. Hvala bogu da je to vrijeme prošlo.
Ovo je forum gdje se nastoji pomoći kolegama forumašima i svima koji ga čitaju a iznošenje podataka o totalno nerealnim brzinama i maritimnim sposobnostima tih brodova je krajnje nefer i može dovesti u zabludu nekog tko takav brod ipak želi kupiti. :thumbup:[/quote]

Ppotpuno se slazem, o tim uvozima se piše tako da ispada da nema greške, niko neće da napise šta je sve mora radit da bi dovea brod u plovno stanje, i čim prođe granicu cijena odma skoči bar duplo, kako si i reka, ko je lud ovdi platit brod 16 kad isti vani košta 5. :thumbup:
slika
Mara iz staklenika
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la Robi-ST » 06. 02. 2014. (10:12)

zorica je napisao/la:
Mara iz staklenika je napisao/la:A imate i ovdi negdi film sa pravom gudom, ima motor 90 ks i lovi 17 milja,

teško...volija bi vidit taj film

ima, ima, oplovis cili Krk za uru vrimena! 8-) :lol:
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la MV KRK » 06. 02. 2014. (10:18)

Ljudi ajmo danas lipo na more udarat po krakatima i uslikat par sličica, a jebes i francuze i nase :wave:
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la TIME BANDIT » 06. 02. 2014. (10:26)

nije da ispada nego nema greske pa se i nema o cemu pisati,nema se tu sta raditi da se brod dovede u plovno stanje....... :wave:
BERING SEA BADASS
TIME BANDIT
Member

Tip plovila: Jeanneau-Merry Fisher 650-Perkins m80t-ka nov

PostPostao/la Klompa » 06. 02. 2014. (12:08)

zorica je napisao/la:
Mara iz staklenika je napisao/la:A imate i ovdi negdi film sa pravom gudom, ima motor 90 ks i lovi 17 milja,

teško...volija bi vidit taj film

Mozes ga vidit ukucaj na netu filmovi naucne fantastike film se zove leteća guda 2 vidit ces kako ide! :lol:
Klompa
New Entry

PostPostao/la som » 06. 02. 2014. (12:14)

Jebate jedan ga rastavia na sastavne i rastavne dijelove, jednom rikne kopca, nekima motor,jednog pojela osmoza. Ma nije to nista a? Stari brod pa zvao se Galeb, Guda ili Merry nesto je stari brod. Isto ka sta je neko reka 6 m je 6m a 100 konja je 100 konja. Moje misljenje je da nisu ti francuski brodovi nista bolji od nasih, naravno u istoj klasi i konjazi.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Klompa » 06. 02. 2014. (13:33)

Mv krk i chomli nijma svaka čast šta su svoje dobro pa vidili smo i loše iskustvo podilili sa svima nama siguran san da bi pogotovu ovo drugo malo ko napravija pa i prizna da mu se dogodilo ali eto desilo se riješilo se, i to brzo i opet su u plusu i opet cu rec neko voli ovo neko ono ali sta je bolje bolje je i gotovo. :thumbup:
Klompa
New Entry

PostPostao/la kapetan kuka » 06. 02. 2014. (15:46)

Svaka budala ima svoje veselje...nekom barka služi više za ribarenje a netko je više koristi za đite...netko napravi nabrzaka samo ono što se mora, netko okrene sve naglavačke i napravi detaljno i pedantno da bi bio sigurniji....Sve to ovisi o pojedincu i to je normalno jer svako radi kako može,zna i želi.Ovo što su radili MV,Pape i chomli radili su po svojoj volji i potrebama i ja to poštujem.Meni na primjer odgovara ova moja guda jer najviše plovim ljeti pa mi ne treba zatvorena kabina koja je po zimi i lošem vremenu spas.Pošto ću brod koristiti više za đite nego za ribolov za sad mi ne smeta onaj kasun motora kao ni klupe koje zauzimaju pola krme.U kabini imam dva kreveta dužine 2,10m a na krmi se po potrebi mogu napraviti još dva na kojima mogu spavati dvije odrasle osobe (naravno u ljetnim mjesecima) a to mi je više nego dovoljno za moje potrebe.Kako općenito plovim po ljepšem vremenu a i ribolovne pošte su mi maksimalno udaljene uru-dvije vožnje sa ovim motorićem od 15 ks kojega imam u brodu.Za sada dok motor radi ne namjeravam ništa mjenjati a planiram jednog dana ugraditi jači motor i spojler tako da mogu ići i malo brže ako zatreba.Kako znamo da zubatac sa svojim m700 sa motorom od 60 ks i produžetkom vodene linije ulovi 11 milja pretpostavljam da ide 8-9 putne kao što bi išli i ovi francuzi kad bi imali motor iste snage i po tome ispada da su poludeplasmanci bolji za plovidbu po ružnijem vremenu dok je omjer brzine i potrošnje pri putnim brzinama skoro pa jednak kod jednih i drugih.Ovo sve pišem jer sam jedno vrijeme razmišljao o kupovini jednog od tih francuskih poludeplasmanaca ali sam odustao jer mi je bitniji komoditet nego radni prostor a i cijene su katastrofa i svakim mi je danom sve draže što sam uzeo gudu umjesto poludeplasmanca.
kapetan kuka
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Učka 410,Maestral 700

PostPostao/la kapetan kuka » 06. 02. 2014. (16:09)

borro je napisao/la:A zašto usporređujete brod originalno napravljen sa poludeplasmanskim ili gliserskim dnom sa nečim što je izvorno deplasmanac i dodan je spojler. To stvarno nema nikakvog smisla?!

Zato jer većina kaže da će uvijek brže ići originalni poludeplasmanac nego deplasmanac približne dužine sa spojlerom ako oba imaju motore iste snage (snage motora kojima se mogu npr. ostvariti brzine veće od 10 milja ).Po dosadašnjim rezultatima nema baš neke razlike.
kapetan kuka
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Učka 410,Maestral 700

PostPostao/la chomli » 06. 02. 2014. (18:37)

koliko gluposti se da ovdi pročitati al dobro... usporedbe su vam presmiješne, uopće ne uzimate u obzir širinu broda koja jako utječe na otpor itd...
a sad ću ponoviti ono što svi znate a to je da većina ljudi lažu o brzini(i potrošnji) i to pogotovo oni koji su išli u te razne prerade. najgore od svega je što su sami sebe uvjerili u te laži.
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la plavnik » 06. 02. 2014. (18:52)

Stalno radimo usporedbe, ali je cinjenica da jedan ovakav brod vridi vise od Primorke za iste pare htjeli mi to priznat ili ne.

Ja sam definitivno protiv preinaka. Ti raznorazni spojleri mi na vecini brodova stoje ko piletu sise :mrgreen:

To je kao kad neki lijepi auto nagrdis jeftinim spojlerima i "inox" Metro retrovizorima.

Ima i pogodjenih preinaka, ali ja nikad nebi kupio deplasmanca i onda plakao za brzinama i kemijao sve samo da dobijem koju pisljivu milju.

Imao sam gliser, probao i to i na kraju kupio bas ono sto sam zelio.

Hvala bogu uvijek sam znao sto zelim u zivotu, a neke pogreske su me naucile da dobro promislim kako naprijed.

Nismo svi isti, zato ce netko i dati 16k€ za brod star skoro 20 god. i dok ga malo ulicka, stavi vinc, kupi novi ploter... Vec ce bit na cijeni neke nase novogradnje koja mozda nema renome kao Francuzi, ali bar ce imat novi brod!
Zadnja izmjena: plavnik; 06. 02. 2014. (18:54); ukupno mijenjano 1 put/a.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.