Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la ivan3 » 02. 02. 2014. (20:28)

som je napisao/la:A Gude i Galebi nisu?

U zadnje vrime je trend da je sve šta je francusko ili španjolsko u startu 6 puta bolje i kvalitetnije nego naše.
Je, lipi su ti brodovi i može se nać dobrih prilika, ali da je to nešto spektakularno i osjetno bolje od recimo Galeba... :Cool34: .... pa da još na svakoga triba zinit i prihvaljivat... :Cool34: Nebi reka... pogotovo kad neke face spominju nov novcijat brod u usporedbi sa ovin.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la Mara iz staklenika » 02. 02. 2014. (20:47)

chomli je napisao/la:Mara iz staklenika mudruješ bez veze. Nisam reka da se brod isplati uzeti po 16000, nego da po meni vridi bez motora 8-9k€.
Samo upiši u njuškalo galeb ili maestral i sortiraj od najniže cijene prema najvišoj i vidi što se nudi.

A molim te di sam ja reka da si ti reka.....?

Ti si sve napisa, isto ka i ja, stim da nisam ni napisa da si ti reka, nego sam citira šta si napisa.
Brod 16 minus motor x jednako brod 8
Koliki je x?
Nikad nisam ima više od 2 iz matematike, ali reka bi da je x=8.
8 za prekins 50 ks iz osamdeset prve.

Takav brod vani košta 5.
KAko onda ovdi košta 3x više?

Ja ga ne bi minja za moj gradackojeg cijenim 7.
Znaš zašto?
Jer znam šta imam.
slika
Mara iz staklenika
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la chomli » 02. 02. 2014. (21:25)

taj iz njuškala je precijenjen ali nije istina da vani košta 5.000€. Ako je u dobrom stanju, cijena ide i priko 10.000€
http://www.leboncoin.fr/nautisme/offres ... esteou+630

Svaka čast gradcu ali meni je ovo duplo bolji brod... Ljudi smo, mišljenja su drukčija :D
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la chomli » 02. 02. 2014. (21:32)

ivan3 je napisao/la:U zadnje vrime je trend da je sve šta je francusko ili španjolsko u startu 6 puta bolje i kvalitetnije nego naše.
Je, lipi su ti brodovi i može se nać dobrih prilika, ali da je to nešto spektakularno i osjetno bolje od recimo Galeba... :Cool34: .... pa da još na svakoga triba zinit i prihvaljivat... :Cool34: Nebi reka... pogotovo kad neke face spominju nov novcijat brod u usporedbi sa ovin.

Nije stvar u tome koji je bolji(ne mislim da je bolji ili lošiji od galeba) već za što ti brod triba. A druga stvar je, da su osjetno povoljniji od naših polovnih brodova.
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la Mara iz staklenika » 02. 02. 2014. (21:44)

chomli je napisao/la:taj iz njuškala je precijenjen ali nije istina da vani košta 5.000€. Ako je u dobrom stanju, cijena ide i priko 10.000€
http://www.leboncoin.fr/nautisme/offres ... esteou+630

Svaka čast gradcu ali meni je ovo duplo bolji brod... Ljudi smo, mišljenja su drukčija :D

Ok,ali ovi dva najskuplja 15 i 16 su 90 i 91 godiste s yanmarima,i to jacima...,a i to je precjenjeno...
Mi mozemo naklapat,u kakvom su stanju treba ih vidit,napravit koju uru pa ce se znat,ka sta sam i reka,znam sta imam i ne bi minja ni za jednog od onoga,,prgenstveno zbog motora,jer to je copor macaka u vrici,lutrija,a listic nije ni jeftin..
Ko voli nek izvoli :thumbup:
slika
Mara iz staklenika

PostPostao/la som » 02. 02. 2014. (22:09)

Ne razumim ove šta kažu super brod, čudo francusko, nema ni dan danas konkurencije kod nas a o cijeni da ni ne govorim a o krmi da ni ne raspravljamo. Aj sad malo pogledajte ovu sliku:
slika
Di god se okreneš po krmi a ono klopka za zečeve. Kašun livo, kašun desno ,kašun u sredini i još jedan na krmi da ne bi bilo dosadno. A bolji od svih naših. Malo sutra,
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la zorica » 02. 02. 2014. (22:21)

Nisi ti bija na toj krmi
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Pape » 02. 02. 2014. (22:25)

Mara iz staklenika je napisao/la:Sta je dobro?
Sto prastari motor ima samo nula sati ili sto nije vozija zadnjih 20 godina??
Ili cijena?

Ovaj se rodija dok od Galeba nije bilo ni "g".

Bia bi dobar za 5000 eu,a za ovu cifru mozes kupit i bolje.

...prvi modeli Esteou-a su počeli od 89...pa put vamo...idući nasljednik je MF...sad mi odgovorite kad je prvi galeb izaša na svitlo dana....

...druga stvar 16k eura...moga je stavit i 20, 30 isti kua...ali baza je da smo vas, a kumova san najviše ja...navikli na cijene iz Francuske...nazad par godina...ne tako davno...cca 3 godine, ne da nisi moga kupit takav brod za te novce, nego nisi moga prismrdit blizu sa 16 pataka za išta šta je imalo 50ks ili više...za te pare su se prodavale rage s torpedina i ostalim legendarnim motorima...zato nemoje sad gledat te brode kroz tu prizmu, a i dalje, gradaca i slične njemu i dalje dizat u nebesa...jedan gradac kraj esteoua...vidija vlastitim očima, a i puno njih u Strožancu...pari ko indijanski kanu...kraj ovoga...ako sad Esteu vridi po vašemu 5k €...zapitajte se koliko bi triba vridit gradac s DMB-om od 10ks...cirka keku eura ako ne i manje...

...a kad smo već kod galeba, gullova i gradaca i maestrala...recimo samo da jednom antaresu 760 ne mogu donit vode...ma šta god vi prirađivali od njih...i večini vas je ka šta je bija i meni...nedostižni san...i tu priča sva završava...

...a kad čujen da neki odu toliko daleko s izjavama da je jedan galeb bolji od pičuljana...onda ga mogu samo žalit...a i još jednu stvar kad san već počeja da nadodan, nikad niste čuli od mene da je oni moj...ili bilo koji od francuza najbolji na svitu...svakom normalnom čoviku je jasno da ima boljih, a i ona moja tema o oleanderu je otvorena radi edukaciskih pobuda...šta, kako napravit i šta se može očekivat na SVAKOM polovnom brodu i radi ničeg drugoga...ali vaše glorificiranje galeba, gradaca i maestrala...kao najbolje brode na svitu...to više stvarno ovde nema smisla... da golrificirate stare leute, gajete, drvene pasare, trabakule.... kao našu tradicionalnu brodogradnju, ja bi vam prvi drža stranu...ovako za neke plastične kopije ovih starih navedenih...pa tokon godina razjebane po svim širinama, dužinama i ostalim sranjima za podizanje performansi...mislim da se davno trebalo odmaknit od toga...i nebum vam da za pravo njanjci...Z....
Zadnja izmjena: Pape; 02. 02. 2014. (22:35); ukupno mijenjano 2 put/a.
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Pape » 02. 02. 2014. (22:27)

som je napisao/la:Ne razumim ove šta kažu super brod, čudo francusko, nema ni dan danas konkurencije kod nas a o cijeni da ni ne govorim a o krmi da ni ne raspravljamo. Aj sad malo pogledajte ovu sliku:

Di god se okreneš po krmi a ono klopka za zečeve. Kašun livo, kašun desno ,kašun u sredini i još jedan na krmi da ne bi bilo dosadno. A bolji od svih naših. Malo sutra,

...Some...moran ti kratko, jasno i najkulturnije moguće šta ti mogu reć u ovom trenutku...je....ne se*i....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la kapetan kuka » 02. 02. 2014. (23:06)

Esteou je trajekt prema primorkama,gradcima i svim našim brodovima u toj klasi.To je brod prvenstveno namjenjen za ribolov a može se i đitat njime bolje nego brodima naše proizvodnje u toj klasi...o maritimnim svojstvima da i ne govorim.Svatko tko se bavi ribolovom zna koliko znače otvorene bande bez fiksnih klupa na krmi kad treba dohvatit senjal,dizat parangal,pokupit ribu kukom ili voligom a i ona vrata zimi kad se zatvore štite od vjetra i kiše a to nema niti jedna barka naše proizvodnje u toj dužini.Može primiti veći motor bez preinaki i dodataka raznoraznih spojlera,brkova,kolumbe itd.
kapetan kuka
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Učka 410,Maestral 700

PostPostao/la som » 02. 02. 2014. (23:24)

Pape je napisao/la:
som je napisao/la:Ne razumim ove šta kažu super brod, čudo francusko, nema ni dan danas konkurencije kod nas a o cijeni da ni ne govorim a o krmi da ni ne raspravljamo. Aj sad malo pogledajte ovu sliku:

...Some...moran ti kratko, jasno i najkulturnije moguće šta ti mogu reć u ovom trenutku...je....ne se*i....

Pape ako se ne varam ti nosiš očale. Aj ih stavi pa ponovo vidi čega ima ili nema na ovoj krmi.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 02. 02. 2014. (23:26)

kapetan kuka je napisao/la:Svatko tko se bavi ribolovom zna koliko znače otvorene bande bez fiksnih klupa na krmi kad treba dohvatit senjal,dizat parangal,pokupit ribu kukom ili voligom a i ona vrata zimi kad se zatvore štite od vjetra i kiše a to nema niti jedna barka naše proizvodnje u toj dužini.

Jebate pa to ima Murterinjo.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 02. 02. 2014. (23:45)

Pape je napisao/la:
som je napisao/la:...Some...moran ti kratko, jasno i najkulturnije moguće šta ti mogu reć u ovom trenutku...je....ne se*i....

Vidim da patiš od skromnosti. Triba samo malo obratit pažnju na datume postova.
viewtopic.php?f=8&t=1910
viewtopic.php?f=8&t=8161
som
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 03. 02. 2014. (00:45)

som je napisao/la:[

Pape ako se ne varam ti nosiš očale. Aj ih stavi pa ponovo vidi čega ima ili nema na ovoj krmi.

...aj bar si to dobro vidija sa slika i filmića da iman očale...međutim... ni to uživo.... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Mara iz staklenika » 03. 02. 2014. (08:47)

Pape je napisao/la:
Mara iz staklenika je napisao/la:Sta je dobro?
Sto prastari motor ima samo nula sati ili sto nije vozija zadnjih 20 godina??
Ili cijena?

Ovaj se rodija dok od Galeba nije bilo ni "g".

Bia bi dobar za 5000 eu,a za ovu cifru mozes kupit i bolje.

...prvi modeli Esteou-a su počeli od 89...pa put vamo...idući nasljednik je MF...sad mi odgovorite kad je prvi galeb izaša na svitlo ..

Eto oni iz oglasa koji je i bija povod šta sam se uopće javija ovdi je plovio 4 godine i otprije nego šta je uopće proizveden :lol:

Niko ne diže gradac u nebesa, nisi razumija , moj gradac je brod mlađi od ovog 10 godina sa motorom kojim sad mogu otići do Brača , i bez grižnje savjesti prodat, potrošnja nula.
Ovaj iz njuskala je brzi možda milju sotim motorom, a motor neznas kad krepat, i sad možemo pričat šta je tu raga.
Počeli ste ekipa pisat o ovim brodima ko das u svemirski, da su tako dobri ne izlazili novi modeli, a sad kako čitam ni MF do 7 m više nema sa unutarnjim motorom.
slika
Mara iz staklenika

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.