Mara iz staklenika je napisao/la:Sta je dobro?
Sto prastari motor ima samo nula sati ili sto nije vozija zadnjih 20 godina??
Ili cijena?
Ovaj se rodija dok od Galeba nije bilo ni "g".
Bia bi dobar za 5000 eu,a za ovu cifru mozes kupit i bolje.
...prvi modeli Esteou-a su počeli od 89...pa put vamo...idući nasljednik je MF...sad mi odgovorite kad je prvi galeb izaša na svitlo dana....
...druga stvar 16k eura...moga je stavit i 20, 30 isti kua...ali baza je da smo vas, a kumova san najviše ja...navikli na cijene iz Francuske...nazad par godina...ne tako davno...cca 3 godine, ne da nisi moga kupit takav brod za te novce, nego nisi moga prismrdit blizu sa 16 pataka za išta šta je imalo 50ks ili više...za te pare su se prodavale rage s torpedina i ostalim legendarnim motorima...zato nemoje sad gledat te brode kroz tu prizmu, a i dalje, gradaca i slične njemu i dalje dizat u nebesa...jedan gradac kraj esteoua...vidija vlastitim očima, a i puno njih u Strožancu...pari ko indijanski kanu...kraj ovoga...ako sad Esteu vridi po vašemu 5k €...zapitajte se koliko bi triba vridit gradac s DMB-om od 10ks...cirka keku eura ako ne i manje...
...a kad smo već kod galeba, gullova i gradaca i maestrala...recimo samo da jednom antaresu 760 ne mogu donit vode...ma šta god vi prirađivali od njih...i večini vas je ka šta je bija i meni...nedostižni san...i tu priča sva završava...
...a kad čujen da neki odu toliko daleko s izjavama da je jedan galeb bolji od pičuljana...onda ga mogu samo žalit...a i još jednu stvar kad san već počeja da nadodan, nikad niste čuli od mene da je oni moj...ili bilo koji od francuza najbolji na svitu...svakom normalnom čoviku je jasno da ima boljih, a i ona moja tema o oleanderu je otvorena radi edukaciskih pobuda...šta, kako napravit i šta se može očekivat na SVAKOM polovnom brodu i radi ničeg drugoga...ali vaše glorificiranje galeba, gradaca i maestrala...kao najbolje brode na svitu...to više stvarno ovde nema smisla... da golrificirate stare leute, gajete, drvene pasare, trabakule.... kao našu tradicionalnu brodogradnju, ja bi vam prvi drža stranu...ovako za neke plastične kopije ovih starih navedenih...pa tokon godina razjebane po svim širinama, dužinama i ostalim sranjima za podizanje performansi...mislim da se davno trebalo odmaknit od toga...i nebum vam da za pravo njanjci...Z....