JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la Pape » 17. 07. 2011. (23:31)

evo još malo za večeras...onda san odlučija poštukat i sve po boku pa spustit prajmer do dna po boku. štukalo se epoksi filerom u dvi ruke. prva ruka je samo popunira rupe, a onda je pobrušen višak kita i drugom rukom je zaglađeno kao završni sloj. opet posli toga je pobrušeno. ovako morate proć sa dvi ruke, inače kit kad sitsne, utone u rupu i svaka rupa bi se vidila sama za sebe. druga ruka kita izgladi ta ulegnuča i kad pobrusite, ništa se više ne vidi da je bilo tu.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la borro » 18. 07. 2011. (07:12)

Zakon je povovo pratit ovu temu. I ja sam htio par stvari izgladit sa epoxi fillerom, ali na kraju nisam, pomirio sam se sa godištem broda, a i bio sam zadovoljan. Ostao mi je jedan komplet filera. Nikad ne znaš...
Ovi odljevi su zakom, i ja sad razmišljam da sam mogas dodati još jedan odljev na svoj brod. ali to će biti neka buduća ekspedicija!
Pape! :wave: :thumbup: Bravo, samo nastavi tako!. Doduše vido sam na nekim paparazzo snimcima da je brod u završnoj fazi. Do kuda si zapravo stigao?!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Rafter » 18. 07. 2011. (07:14)

borro pa kakav je to film ako znaš kraj unaprijed..pusti nas malo da bude napeto :D :D :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la borro » 18. 07. 2011. (08:28)

Ajde dobro onda. Pape nemoj odgovorit na ovo. Neka se znoje i grče u neizvjesnosti i iščekivanju. Ja znam, napetost raste, kulminacija je tu, a fabila se lijepo razvila. Jedino šta je znam sve, pa čak i prije Pape što će se događati, jer mi je rekao Čak Noris aka (Chuck Norris).
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Višanin » 18. 07. 2011. (10:21)

Pape, kad će taj brod u'more?
Višanin
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 fly

PostPostao/la Pape » 18. 07. 2011. (11:00)

...ubrzo. osta je još pogon za ubacit i još neke sitnice i to ti je to....a onda odo put Rukavca haračit... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 18. 07. 2011. (12:37)

Rukavac...Lipo...
Nama je Vis najdraža destinacija, nekako "naša"...

Vidit ćemo se svakako tamo ;-)

Ti izljevi su OK. Kod mene su samo u kanalima poklopca motora, 4 komada po 25mm, redovito čišćeni i održavani, al u planu je stavit dva velika na bok, da mogu zalivat iz sića i da odmah izađe sve van...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la sinitram » 18. 07. 2011. (12:44)

Pape ovi odlivi su odlicni, moze kroz njih proc riba od kila !

Ja sam vjerovatno od sljedec tjedna u Komizi, javite se ako imate volje..
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Pape » 18. 07. 2011. (13:49)

amiklic1 je napisao/la:Rukavac...Lipo...
Nama je Vis najdraža destinacija, nekako "naša"...

Vidit ćemo se svakako tamo ;-)
...

ja san na Visu u Rukavcu od svoje 5-te godine. i kuću smo posadili dole ima 20 i kusur godina....tako da se dole osičan više nego doma.

sinitram je napisao/la:Pape ovi odlivi su odlicni, moze kroz njih proc riba od kila !

Ja sam vjerovatno od sljedec tjedna u Komizi, javite se ako imate volje..

ok primljeno na znanje, javim se...bit će mi drago... :thumbup:

evo uputili su me na image shack pa pošto prvi put radin sa ovim, možda bude blema sa slijama, možda i upali iz prve. evo nakon onog sinoć prajmera, bačena je završna pitura na trup. Hempelov poly best modri najtamnija nijansa. brod je izvaljan kratkodlakim mišem. mislija san se dugo bili ga prska špricom, međutim tribalo je zaštitit svo brodovlje tada oko mene kao i mene samog, gledat da su uvjeti za polivanje šta idealniji, a i počela je najezda nekih mušica i baja u to vrime, pa san odusta od te priče. uvjete za špricanje tamo nikako ne možeš imat. i ostali ljudi rade pa ima prašine, ispod broda nije beton/asfalt već zemlja, baja i mušica ko u priči...i uvjeren san da ga nisan okrečija valjkom, da bi na špricu ko zna šta ispalo od piture. ovako je ispa ko blaga narančina sjajna kora. radova je još bilo u međuvremenu minjala su re vrata, počeli su stizat bili i prozori, al pošto sad trenutno neman te slike, o tome čemo večeras ako buden ima još force... ajmo sad provat dignit ove sa image shacka...

slika

slika

slika

slika

slika

evo nakon xy pokušaja i malo telefona...evo ipak san uspija...sad se samo triba ushemit...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la 3bunjac » 18. 07. 2011. (15:26)

Super je ispalo 8-) boja baš po mom guštu
3bunjac
New Entry

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la ivan3 » 18. 07. 2011. (15:44)

bit će kuvanja kad sunce upeče...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Pape » 18. 07. 2011. (16:06)

...evo taman završija ovi rusvaj na poslu, manta mi se više, ostalo mi po ure do kraja radnog vrimena, pa san tija obisit još nešto radova šta je bilo prije pituravanja jer ko zna oću li išta večeras..... sitija san se da iman te slije u mobu, pa san ih pribacija ovde na laptop. spomenija san da su došla nova vrata i počeli stizat prozori. neman sad nešto extra puno slija, pa ću stavit ovo šta nađoh. dakle kabina se ogolila do kosti od svih rukohvata, antena, svitala..i matirala, a onda su stigla konačno nova vrata i počeli stizat prvi prozori. vrata su klizna napravljena po starom sistemu kako su i bila, malo je bilo hebade za skinit stara, ali ona nisu kao takva toliko zanimljiva. vrata ko vrata. prozori su nešto drugo. ideju san dobija skidajuč oriđiđi prozore (prednje) sa nadkabine. kaljena stakla su bila između dva jednaka okvira ...a samo staklo se nalazilo u svjetlom otvoru u plastici. zapravo okvir je samo služija da pridržava staklo... :idea: ...onda san doša na ideju da sve prozore napravim tako od inox lame. čak na takav način di se ne ne krivi puno oblik broda može se stavit triplex staklo koje je nečete virovat skoro 3x jeftinije od samog plexija ili polikarbonata. jedina mana ovakvog sistema je šta ide sikaflexa za popizdit. na vrata i 8 prozora san potrošija 15 tuba sike jer moraš ostavit film sike između okvira i samog stakla da sve to može radit, a ujedno i dobro brtvit. inače ova prednja stakla su tako stala odkad je broda i tu je bija neki čudni no name silikon ili brtvilo i do dan danas nisu pustila niti kapi. šta se tiče financija oko ovoga pun kua je jeftinije od pravih brodskih prozora. nautica F4 je nautica F4 prozor, ali dat skoro 3 keke eura za ovo šta je meni tribalo...hm... sad ćemo vidit dokad će taj sistem ponovo izdurat. evo sad opet nešto slija...

slika
montirana vrata

slika
princip montaže prozora

slika
vrata i prozori sa triplex staklom

slika
nadkabina sa svim prozorima
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 18. 07. 2011. (16:55)

Izdurat će to barem onoliko ko i Nautica F4, ako ne i duže.

Ima san ideju ubacit lipljena stakla na brod, nešto slično kao na autima (unutar svijetlog otvora izrezanog na mjeru s unutarnje strane laminira se traka koja ulazi u otvor cca 2 cm, na to se lijepi Sikom za staklo), Lipik Glas mi je dao super ponudu za stakla napravljena po mjeri (cijela šajba iz komada napravljena po mom šagumu izrezanom s broda bila je ispod 2000 kn), ali uletila neka lovica, u tare bili prozori, i eto ga...

ne mislim da su ovi moji išta bolji od toga šta sam mislio ili od tog tvoga... dapače..

problem mi je bio s kliznima, ali i to se riješi, ima danas profila kupit svih vrsta i podvrsta, a može se i od inoksa napravit na miru...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Pape » 20. 07. 2011. (09:59)

evo nisan jučer ništa stiga obisit, pa ću sad u vrime marende malo. vratit ću se dijelom na priču o tabli. i te su slije bile obrisane a i postovi, pa evo sad malo opet o tome sa nekim starim slijama i novim. priča je bila da san tija obnovit tablu. u početku sam mislija samo prominit panel, ali mi je išlo na nerve šta je iza table a ispred prozora bija jedan uski prostor koji je služija samo za skupljanje smeča pa sa nto odlučija riješit po svome. otpilat sve i napravit novu komplet tablu u laminatu. evo kako san to ja riješija po svom....

slika

Kako je to nekad bilo, a i vidi se ta buža iza table koju spominjem...

slika

onda sam prvo sve rastavija i povadija van

slika

počupane stvari, mislija san nešto od ovoga svega iskoristit, međutim, nisan ništa. jedino je mehanizam timuna na sajlu iskorišten za meni jedan drag brod, i jednog dobrog i meni dragog čovika kojemu je sistem poklonjen. taj će se sam pripoznat. :wave:

slika
onda smo malo šegali po plastici i pripremali kao bu to ja napravil...

slika
brzinski složen kalup od šperploče od iverice

slika
kad smo je nalili sa 5-6 slojeva 300g mata, tribalo je to malo i poštukat...

slika
odma san probija sve sta je tribalo probit prije pituravanja, ako se šta falije da se može i odma i popravit...

slika

moji dragi ljudovi iz MRS-servisa su mi nabavali i poklonili ovo VDO instrumenata, pa ću im ovde i zahvalit na tome još jedanput.

slika
i evo kako to na kraju je ispalo nakon svih štukavanja, pituravanja, slaganja instalacije...i svih nenabrojanih radova....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 20. 07. 2011. (11:08)

Pape šta ti je ovi mali prekidač poviše kontakt brave ?
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.