JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la žbirac » 25. 03. 2011. (17:24)

po priči mi se čini da su manje mane od blanje nego od pjeskarenja...
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Drago » 25. 03. 2011. (17:54)

Nema mana,jedino sto prije pranje minivosom moras prebrusiti skaf jer si tako olaksas daljnje delo( kitanje,brusenje..).
Ja jos koristim i jaki auto sampon u kombinaciji sa vrucom vodom i Kärcherom.I onda se ostavlja na susenju.
"Un vincente trova sempre una strada, un perdente trova sempre una scusa"
Drago
Member

Tip plovila: Merry Fisher 635-Yanmar

PostPostao/la Pape » 25. 03. 2011. (22:57)

...evo jedan bolji filmić pa sami donosite zaključke kad se pjeskari, a kad blanja...

vs pjeskarenje

Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la aladin » 16. 07. 2011. (15:28)

Došlo je vrijeme da se i ova tema ponovo otvori. Dali smo Papi vremena da uznapreduje sa radovima tako da vjerujem da ce se imati sta pokazati :-)

Vracen je dio izgubljenih fotografija i nadam se da cemo u dogledno vrijeme vratiti jos neke u stare postove. Usljed čišćenja i gubitka fotografija neki postovi ce mozda zvucati malo nepovezano i cudno ali, na zalost, to je najbolje sto se moglo napraviti u datim okolnostima da ipak sacuvamo temu.

Od 115 stranica koliko je tema imala pobrisano je 85 pa sami zakljucite koliko je bilo nepotrebnog oftopičarenja. Molim Vas da razmislite o onima koji ce za dvije godine htjeti čitati temu nebi li nešta naučili. Dok sam čistio temu sam sve to morao pročitati i meni je bilo neugodno. Vjerujem da bi isto bilo i mnogim autorima tih postova.

Nadam se da cemo uspjesno ovu temu o, kako je popularno reci, make-overu broda privesti kraju i uzivati u izvjestajima sa eksploatacije.

Pozdrav

P.S. ako netko primjeti neke značajne nelogičnosti u postovima i fotografijama, molim da se to ne komentira javno nego na PP
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la ćuba69 » 16. 07. 2011. (17:46)

aladine :thumbup: ... ajmo papinjo :clap:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la 4ever » 16. 07. 2011. (22:35)

dobar potez aladine :thumbup: iako sam dijelom i ja kriv sta je bila zatvorena :oops: ali vec dugo se i nema bas sta procitat pametno
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Pape » 16. 07. 2011. (23:44)

...aj, evo samo da se javin večeras ovde i ja. nastavit ću sa temom tamo di san tu "kobnu" večer :D bija sta. osim nagovaranja da se opet temom krene, susreja san odavde do sad masu ljudi nickom poznatih i nepoznatih kojima je tema bila zanimljiva, a i neki su neke stvari i info pokupili odavde, i rekli da im je masu žaj šta je onako završilo. neki su čak izjavili da se dive koliko san toga ipak proguca i nastavija dalje pisat bez obzira na sve. onda ova Aladinova žrtva i ogromna volja i trud da cilu temu sredi sredi i vrača slike nazad, i tek onda svatiš da ovo sve ipak neko čita i nekome nešto znači, i ono najbitnije, nekome pomogne. zna san da ovo sve čita određena grupa ljudi koje koje poznajem osobno ili ovako pod nickom, ali najviše me fasciniralo šta bi me ljudi koje nikad nisan vidija u životu niti upozna zaustavljali po cesti i pitali.... jeste li vi Pape, pa znate ja san pod nickom xy (nikad čuja)... i onda.... pa znate ona vaša tema meni je puno pomogla, pa baš mi je krivo šta su je zaključali, pa meštar Zore zašto više ne piše sa vama...pa bla-bla-bla.... :oops: sad će neko reć Pape pa si na foru da si "celebrity", međutim bilo je i neugode sa tim "celebrity" statusom...tipa Pape ti puštaš ljude da se rugaju s tobom, svi znaju kako ti brod izgleda i di je i šta je u njemu, sutra da neki bolesnik se zakači može ti brod razbit, opelješit i sl, a neki su nastavili po onom starom receptu, a Pape zašto nisi ovako napravija, ili onako...tako da ipak mi je dugo trebalo da sve izvažem i opet počmen ovde o ovome javno.....

a ništa evo, uglavnom, raspored će bit slijedeći; bit će slija, objašnjenja, ako ko želi šta pametno i normalno pitat, nastojat ću mu odgovorit, sve ostale davno prožvakane "teme" ću jednostavno ignorirat...inače tema je dosta toga izgubila glede i unatoć ogromnom Aladinovom trudu, dijelom i mojoj krivicom, ali šta je tu je, nastojat čemo je opet oživit i idemo dalje...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la sinitram » 17. 07. 2011. (07:23)

Bravo Pape, samo hrabro.
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la porer » 17. 07. 2011. (09:52)

Ajcde meštre nastavi, a Zoreta nagovori neka i on napiše nešto, gušt je to čitati :thumbup:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Groff » 17. 07. 2011. (12:19)

Pape, Pape, Pape ! ! ! :Other14: Zahebi jalne a abadaj iskrene !!!!!
Pozdrav !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la teo_ribar » 17. 07. 2011. (13:29)

ala dosta uvoda :D

la storia continua....

pape navali :thumbup: :thumbup:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Pape » 17. 07. 2011. (22:57)

aj evo zadnji put kad je pukla "veza" u ovoj temi pričali smo o odlivima. te slike su isto bile izgubljene, nismo ih vratili, pa ćemo za početak počet od njih, odnosno odakle smo i stali. dakle ideja je bila da pošto su klasični odlivi većeg promjera od mesinga skupi za puoludit (računa za fi 40-50mm bi me ispalo priko 1500kn, za 4 kom), da se to isto napravi od laminata i od plastičnih PVC cijevi koje će služit kao kalup i ostat zalaminirane za trup i dalje kao takve imat svoju funkciju za šta su namjenjene...odvodnji. dakle cijev promjera fi 50mm je ulaminirana i nakraju zalaminirana u sam trup i krmenu kuvetu. dosad su se toliki odlivi pokazali kao vrlo dobro riješenje, vidit ćemo još kasnije kako će se ponašat. za sad bez problema prilikom pranja krmenog kokpita sva špena od brušenja, piljevina, "dlake" od mata, i raznorazni komadi smeča su bez problema prolazili kroz odlive i niti jedanput se nije desilo da su se začepili, a zbog ostavljenog pada od cca 2-3% ništa ni ne ostane u njima. čisti su ko suza. to slučaj dok su bili stari klasični odlivi nije bija. mora san ih odštopavat par puta sa komadom čelične žice. o količini vode koju mogu skupit ovi novi ne mogu se usporedit sa tim starim. cijena utrošenog materijala ovde nekih 200-tinjak kn, i dostra vrimena, pa sad ili ćeš ovako ili ćeš pljunit 1500kn za mesingane. nekidan su vižitali brod i Manikelini ljudi, i skoro među prvima Bobijev komentar je bija...ebate kolike odvode ima ovi francuz, ovo je prava stvar... ipak san mu malo posli reka da francuzi ipak imaju malog pišu ko i njegov i ostali...Pape ipak ima večeg.... :lol: :lol: :lol:

aj evo par starih slija i koja nova...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 17. 07. 2011. (23:00)

...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 17. 07. 2011. (23:05)

...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 17. 07. 2011. (23:20)

šta je onda dalje bilo... :problem:
mislin da san iša sa prajmerom po trupu nako svih tih začkoviljica sa odlivima. odprije je bilo sve izmatirano, dakle pranje slatkom vodom, i onda dvi ruke light primera kao podloga i zaštita....
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: impulz, Nk Iskustvo i 8 gostiju.