Rankiranje brendova

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Rankiranje brendova

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (17:49)

Primorac drž se ušća ,Prkins i DMB imaju veze kao ti i dizel motori!

Perković,Volvo ili Perkins je isti motor,razlika je ona koju sam naveo.Perkovića možeš dobit i s hidrauličnom kopčom,a možeš ga kupit bez marinizacije u Motomarineru u Rijeci pa radi od njega Volva,JLM-a ili "Primorca",fala bogu kopču možeš stavit kakvu hoćeš ..

Još da utvrdimo cijenu Yanmara od 55 ks,koliko znam ona iznosi nešto sitno preko 90.000...,što je bez akcije 4000 eu više od perkinsa...
Ako je netko kupio Yanmara 55 jeftinije izvan one akcije koja traje misec dana nek se javi,jer ovdje se ponavljaju dezinformacije konstantno kako sa yanmara može uvik dobit za manje od 70.000 kn...

kao i obično,"u sridu"....

over and aut!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la primorac » 10. 08. 2010. (18:23)

lupis je napisao/la:Primorac drž se ušća ,Prkins i DMB imaju veze kao ti i dizel motori!

over and aut!

Strojarstvo sam polagao na fakultetu, crtao presjeke motora... Drž se ti lupis gostione, jer nisu baš gostioničari stručnjaci za motore ni rankiranje brandova. Uglavnom su stručni za mlaćenje prazne slame.

Kupio si starog Maestrala, dao 20.000€, i ove godine utukao još 10.000€ u novi motor i spojler. Jako, jako mudro. Sad imaš starog maestrala sa novim motorom. Jesi mogao imati za 30.000€ novig maestrala sa novim motorom i Zadarplast prozorima?!?

Ili si završio strojarstvo i brodogradnju?!? Pa si povezan sa dizel motorima...

Malo bolje pročitaj post, Perković je prodavao DMB motore sa svojom kopčom. Nazovi ih pa ih pitaj. Ili imaš poteškoća sa razumijevanjem pročitanog? Gdje ja to napisah da "Prkins i DMB imaju veze"???

Ponavljam opet, možda shvatiš poantu. Perković je prodavao DMB motore pod svojim imenom, kapiš???
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la gavijal » 10. 08. 2010. (20:47)

Tko još marinizira Perkinse osim Perkovića, i Volvo pente?
gavijal
Senior Member

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (23:46)

nemam ja vremene za tvoje laži ...
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la tacek » 11. 08. 2010. (09:16)

lupis je napisao/la:Primorac drž se ušća ,Prkins i DMB imaju veze kao ti i dizel motori!

Perković,Volvo ili Perkins je isti motor,razlika je ona koju sam naveo.Perkovića možeš dobit i s hidrauličnom kopčom,a možeš ga kupit bez marinizacije u Motomarineru u Rijeci pa radi od njega Volva,JLM-a ili "Primorca",fala bogu kopču možeš stavit kakvu hoćeš ..

Još da utvrdimo cijenu Yanmara od 55 ks,koliko znam ona iznosi nešto sitno preko 90.000...,što je bez akcije 4000 eu više od perkinsa...
Ako je netko kupio Yanmara 55 jeftinije izvan one akcije koja traje misec dana nek se javi,jer ovdje se ponavljaju dezinformacije konstantno kako sa yanmara može uvik dobit za manje od 70.000 kn...

over and aut!

Lombardini LDW2204M sa 60 konja koliko znam je samo 60.000. Usparas 30.000 kn.
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la primorac » 11. 08. 2010. (11:44)

lupis je napisao/la:nemam ja vremene za tvoje laži ...

Reci, zar nisi kupio starog maestrala 700 za 20.000€, a ove godine utukao više od 10.000€ u nov motor, spojler, prozore i što već ne? Znači dao si za stari brod sa novim motorom preko 30.000€? Vrlo pametno...

Tko tu laže???

Tema je rankiranje brendova, cijena baš nije relevantna pri rankiranju (jer Lomatec je najjeftiniji).
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2010. (16:04)

Moderatori imate PP
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la max » 11. 08. 2010. (16:39)

što se teme tiče meni je volvo penta broj jedan :Other20:
max
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 16. 08. 2010. (22:44)

tacek je napisao/la:
lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.

E to su već dvi tisuće manje u korist Perkinsa!

Yanmar ljudi moji nije jedini dobar motor na svijetu,ali je jedini preskup,i nek je on kvalitetan ali kad dođeš u butigu od Yanmara ili Volva treba nosit škartoc sa sobom ili bocu s kisikom i tu pada u vodu sve,jer za cijeu rezervih dijelova ugrađenih u 10 godina moreš kupit novi motor!

Istina, za Yanmar od 37 konja kupio sam semering za pumpu mora: 810 kn. I tako svake tri do 4 godine....

davno su rekli da ko ne zna igrat zna platit.

Svaki semering ima svoju oznaku i nema šanse da je rađen van nekog standarda. istina, najlakše je otić i klupit "original" (valjda neko još ne misli da Yanmar proizvodi semeringe :lol: ), al' onda platiš debelo više.

Isto je i s remenima, impelerima itd...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la amiklic1 » 16. 08. 2010. (22:46)

over and aut!

Yanmar 4jH4AE me doša oko 63000 Kn ;-) .. istina , "puna" cijena je 91000, al' akcija je stalna pa se lako dođe do jako niske cijene u odnosu na "konkurenciju"...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 17. 08. 2010. (08:03)

ma kako je stalna kad sam zvao nakon onog službenog termina staro za novo i rekli su ljudi da nema akcije do sajma u ZG... :?:

mislim da je trajala do 15.12. tako nešto...,a ja sam zvao otprilike misec dana prije sajma i pitao sam ako akcija još traje jer nisam bio upoznat da je završila,ljudi rekli da ne traje,pa sam pitao kakve će imat popuste na sajmu a žena je lipo rekla da će imat "nešto" ali ne tako povoljno kao "staro za novo"...,u stvari ni približno tako povoljno....
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 17. 08. 2010. (11:25)

lupis je napisao/la:ma kako je stalna kad sam zvao nakon onog službenog termina staro za novo i rekli su ljudi da nema akcije do sajma u ZG... :?:

mislim da je trajala do 15.12. tako nešto...,a ja sam zvao otprilike misec dana prije sajma i pitao sam ako akcija još traje jer nisam bio upoznat da je završila,ljudi rekli da ne traje,pa sam pitao kakve će imat popuste na sajmu a žena je lipo rekla da će imat "nešto" ali ne tako povoljno kao "staro za novo"...,u stvari ni približno tako povoljno....

ja zva nedavno za kolegu, oće jačeg 4JH4HTE (110 KS, mislim) i kažu cijena 132, a s akcijom 102 tisuće. Znači akcije ima.
I dalje je staro za novo bilo u opciji (to je zapravo ta akcija), samo ne triba više dat stari Yanmar nego može bilo koji motor.

Sad, ne sićan se točno kad san zva, prije misec-dva-tri, neman pojma, pa je možda to i gotovo, al' bila je prava prilika kupit dobar motor za dobru lovu.

Yanmar radni motori priđu 20000 sati, bezbroj je primjera koji se mogu nać'. Slično je i s ostalima.

Cijene dijelova? A jbg, potrošni materijal je valjda u standardu, pa kupi semering ko semering za 70 kuna, ne Yanmar kutijicu za 700 i unutra semering za 100 ;-)...

Ove neke "homemade marinizacije" me ne zanimaju. Kad danas pogledaš čuveni "Bowman" i njihovu marinizaciju, ako imalo kužiš mehaniku i materijale odmah vidiš da je od "čuvenog" ostalo malo...

Al' dobro da ima dosta motora, marki i cijena, pa svako može odlučit šta će kupit ;-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la baraba » 17. 08. 2010. (13:28)

uvjeren sam da će biti popusta i na riječkom sajmu. http://www.nautica-rijeka.com/h-index.html
iz prve ruke mogu reći da će na sajmu biti i VETUS motora (kao i ostale VETUS opreme) sa jako interesantnim cijenama. ;)
baraba
Member

PostPostao/la lupis » 17. 08. 2010. (13:37)

njihove su cijene uvik interesantne jer su franco Trieste ili u tom stilu...
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la zore70 » 17. 08. 2010. (14:12)

lupis je napisao/la:njihove su cijene uvik interesantne jer su franco Trieste ili u tom stilu...

Zvizdice čuda čine kod slabovidna svita :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.