lupis je napisao/la:ma kako je stalna kad sam zvao nakon onog službenog termina staro za novo i rekli su ljudi da nema akcije do sajma u ZG...
mislim da je trajala do 15.12. tako nešto...,a ja sam zvao otprilike misec dana prije sajma i pitao sam ako akcija još traje jer nisam bio upoznat da je završila,ljudi rekli da ne traje,pa sam pitao kakve će imat popuste na sajmu a žena je lipo rekla da će imat "nešto" ali ne tako povoljno kao "staro za novo"...,u stvari ni približno tako povoljno....
ja zva nedavno za kolegu, oće jačeg 4JH4HTE (110 KS, mislim) i kažu cijena 132, a s akcijom 102 tisuće. Znači akcije ima.
I dalje je staro za novo bilo u opciji (to je zapravo ta akcija), samo ne triba više dat stari Yanmar nego može bilo koji motor.
Sad, ne sićan se točno kad san zva, prije misec-dva-tri, neman pojma, pa je možda to i gotovo, al' bila je prava prilika kupit dobar motor za dobru lovu.
Yanmar radni motori priđu 20000 sati, bezbroj je primjera koji se mogu nać'. Slično je i s ostalima.
Cijene dijelova? A jbg, potrošni materijal je valjda u standardu, pa kupi semering ko semering za 70 kuna, ne Yanmar kutijicu za 700 i unutra semering za 100
...
Ove neke "homemade marinizacije" me ne zanimaju. Kad danas pogledaš čuveni "Bowman" i njihovu marinizaciju, ako imalo kužiš mehaniku i materijale odmah vidiš da je od "čuvenog" ostalo malo...
Al' dobro da ima dosta motora, marki i cijena, pa svako može odlučit šta će kupit