suzuki ili yamaha

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: suzuki ili yamaha

PostPostao/la aladin » 27. 02. 2010. (17:04)

dome je napisao/la:
Naravno da može.A možeš umisto F6CMH kupiti F6AMH i onda imaš alternator i regler u osnovnoj opremi i ne moraš ništa kemijati naknadno.............

Dome ... znas li koja je oznaka stare Yamahe 4T 6HP koja je bila 2-cilindricna? Cini mi se kao da je oznaka ostala ista a to mi nema logike
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la dome » 27. 02. 2010. (23:04)

aladin je napisao/la:Dome ... znas li koja je oznaka stare Yamahe 4T 6HP koja je bila 2-cilindricna?

A i B su modeli četverotaktnih šestica sa dva cilindra i ugrađenim alternatorom i reglerom te rezervarom i cijevovodom goriva u osnovnoj opremi 197ccm 38kg te je konstruiran i namjenjen uporabi kao glavni motor.
C model je ovaj od 2010 sa jednim cilindrom 139ccm 28kg konstruiran i namjenjen uporabi na bajbotima kao i uostalom svi u toj klasi jednocilindraša sa rezervarom na sebi (suzukiji,tohašiji,merkuriji,selvasakiji).
Modeli šestica sa dva cilindra se i dalje rade,dugovječniji su i izdržljiviji ali i skuplji i teži.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la aladin » 28. 02. 2010. (00:11)

dome je napisao/la: A i B su modeli četverotaktnih šestica sa dva cilindra i ugrađenim alternatorom i reglerom te rezervarom i cijevovodom goriva u osnovnoj opremi 197ccm 38kg te je konstruiran i namjenjen uporabi kao glavni motor.
C model je ovaj od 2010 sa jednim cilindrom 139ccm 28kg konstruiran i namjenjen uporabi na bajbotima kao i uostalom svi u toj klasi jednocilindraša sa rezervarom na sebi (suzukiji,tohašiji,merkuriji,selvasakiji).
Modeli šestica sa dva cilindra se i dalje rade,dugovječniji su i izdržljiviji ali i skuplji i teži.

Ima li jos koji razlog da ga se ne koristi kao pomocnog osim sto je skuplji i tezi? kada pogledas temu o buci "malih" motora gdje si mi odgovorio ces shvatiti zasto pitam.

hvala
aladin
Moderator

PostPostao/la dome » 28. 02. 2010. (00:53)

aladin je napisao/la:Ima li jos koji razlog da ga se ne koristi kao pomocnog osim sto je skuplji i tezi?

Naravno da ga možeš koristiti kao pomoćni.......premda pod pomoćni motor se podrazumjeva da ti uz božju pomoć neće apsolutno nikad tribati te je u tom slučaju mudriji izbor dvotaktni motor koji je podesniji za skladištenje u santini .........Ja u santini imam Yamahu 5 2T i do sad je još nikad nisam izvadi vanka......jer je dežurni remorker oba puta bi u blizini :mrgreen: je da me je to koštalo ruganja i večere ma ipak je bilo jednostavnije nego ovog vaditi iz santine :D
ovi jednocilindrični sa ugrađenim rezervarom su praktičniji za bajbote (male gumije na jedrilicama) koji se ipak svakodnevno voze od pi_ do guzice i vainski rezervar im samo smeta.........
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la aladin » 28. 02. 2010. (01:08)

ma on se samo zove pomocni :-) Pod tim izgovorom je kupljen a uglavnom (do sada u 100% slucajeva) se koristi za panulu
Zadnja izmjena: dome; 01. 03. 2010. (01:29); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: nepotreban citat
aladin
Moderator

PostPostao/la luc » 28. 02. 2010. (23:24)

Može li ko preporučit ( ili pokudit ) Suzuki servis u Splitu ?
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la dome » 01. 03. 2010. (01:32)

U Splitu ne poznam nikoga najbliže što poznam je Bruno Ćapeta u Trogiru, jako dobar meštar ovlašten sa licencom za Suzuki , Johnson i Evinrude.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la bota » 01. 03. 2010. (01:38)

http://www.motonavis.hr/04-00_servis.html

Ovde je popis svih servisa u Hrvatskoj, a ja bi preporučija Davora Omrčena koji ima servis u Kaštel Sučurcu.
bota
Member

Tip plovila: Reful 490 sea, Evinrude e-tec 40

PostPostao/la luc » 01. 03. 2010. (19:19)

Dilema je Yamaha 100ks ili novi Suzuki DF 90 ATL. Yamahu bi uzeo jer imam dobra iskustva i sa motorima i sa servisom, ali zbog visine mi neće stat,već će mi peta ostat u moru, pa onda razmišljam o Suzi. Sva iskustva su dobrodošla, zahvaljujem.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la aladin » 01. 03. 2010. (19:25)

luc je napisao/la:Dilema je Yamaha 100ks ili novi Suzuki DF 90 ATL. Yamahu bi uzeo jer imam dobra iskustva i sa motorima i sa servisom, ali zbog visine mi neće stat,već će mi peta ostat u moru, pa onda razmišljam o Suzi. Sva iskustva su dobrodošla, zahvaljujem.

Imao sam Yamahu F40k (BETS) i sada imam F150 i nemam apsolutno nista lose reci za te motore. Ja sam prezadovoljan i motorima i servisima. U Splitu Piccilo racing..... servisan Vedran. Stvarno izvrstan lik.

Imam i malog Suzukija 6ks4T i redovni servis tog motora u Betini me kosta isto koliko me kostao servis Yamahe 40 kod Piccila (cca 600kn)
aladin
Moderator

PostPostao/la wildstar » 01. 03. 2010. (22:56)

U piccila ti jedino i servisiraju kako triba jer ima puno godišnje iskustvo jebeš licence na papiru ,Omrčen ti je zakon za suzukija ja ih isto radim ali manje konjaže ,nisam tija ić na seminare za veće jer i ovako imam puno posla to mi je gubitak vrimena.Servis malog suzukija kod mene dođe 350 kn.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la dome » 01. 03. 2010. (23:01)

luc je napisao/la:ali zbog visine mi neće stat,već će mi peta ostat u moru, pa onda razmišljam o Suzi.

I što se tu ima misliti ? ako ti Yamaha ne more stati onda nemaš baš neku alternativu te ona ne dolazi u obzir.Moreš kupiti samo oni motor koji more stati.Zuki DF 90 je jako dobar motor jedino mu je kompjuter malo delikat jer su mu senzori puno osjetljiviji nego li kod ostalih u klasi .
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la tg-boy » 02. 03. 2010. (21:29)

wildstar je napisao/la:U piccila ti jedino i servisiraju kako triba jer ima puno godišnje iskustvo jebeš licence na papiru ,Omrčen ti je zakon za suzukija ja ih isto radim ali manje konjaže ,nisam tija ić na seminare za veće jer i ovako imam puno posla to mi je gubitak vrimena.Servis malog suzukija kod mene dođe 350 kn.

a eto i mene za misec dana -- ili po tvojoj procjeni ako triba s obziron na prošlogodišnji servis..... , a i iskustvo sa kinezom :wave:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la wildstar » 02. 03. 2010. (22:24)

Normalno da triba čisto redovni ulje u motoru i propeli.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.