Zimska tenda

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Zimska tenda

PostPostao/la deni » 18. 10. 2009. (22:51)

molim vas iskustva sa zimskom tendom koja služi kao zaklon zimi od vjetra i kiše prilikom ribolova, koja je bolja opcija sa plastićnom tendom ili od platna?
deni
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gib Sea 660 , Perkins M80t

Re: Zimska tenda

PostPostao/la deni » 08. 11. 2009. (23:07)

deni je napisao/la:molim vas iskustva sa zimskom tendom koja služi kao zaklon zimi od vjetra i kiše prilikom ribolova, koja je bolja opcija sa plastićnom tendom ili od platna?

pokušavam ponovo otvorit ovu temu, koja su uskustva sa materijalima za tendu, platno ili plaastični materijali?
deni
Member

Tip plovila: Gib Sea 660 , Perkins M80t

PostPostao/la lupis » 09. 11. 2009. (09:49)

Plastična tenda bijele ili bež boje!

Jeftija,a kad ti liganj pljukne po onom platnu ne čisti se tako lipo ko plastična!
To mi je svjetovao majstor,imao sam istu dilemu i nije mi žao!

Po ljeti ispod nje možda malo više kuha nego ispod kvalitetne platnene koja propušta zrak i koja diše,ali ako se pametno napravi i to se može riješit!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la opus » 10. 11. 2009. (21:39)

Lupis, koliko si platio tendu?
Kolika je uopce razlika u cijeni medju plasticnim i platnenim?
opus
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: A790

PostPostao/la lupis » 10. 11. 2009. (22:04)

razlika u cijeni između pvc i platnene kvalitetne je velika,a o jeftinoj platnenoj netreba razmišljat jer ne ispunjava jednu od svojih funkcija a to je zaštita od kiše,

Neznam ako si vidio moju Opus,ja nemam zimsku jer mi netreba,vlasnik prije ju je imao,meni je dopizdilo svaki dan otkopčavat kopče i patent..,imam samo krov 2x2,50,plus bande od cca 10 cm koje se preklapaju preko oćeta uokolo koštalo me 1200 kn!

Imao sam isto pitanje za meštra,i on mi je rekao:"ako ćeš me poslušat....."....dalje sam napisao već prije...

I još, nešto sam zaboravio,a nije nebitno....,drek od galeba je na PVC-u isto puuuno lakše oprat!

Možda je platnena ljepša nekome,možda pvc podsjeća na kamionsku ceradu....,ali ako se kvalitetno napravi jeftinija je i daleko se lakše održava.,a nemora bit ni ružna,stvar ukusa.
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la tramontana » 11. 11. 2009. (13:11)

Kod mene je slično kao kod lupisa, samo što mi barka nema samopražnjenje pa kokpit mora biti skroz zatvoren. I ta zajebancija kod ulaska u barku (botuni, patenti, zamotavanje tri stranice tende, opasivanje svake sa tri remenčića) i opet sve, samo obrnuto, kod odlaska s barke me dosta smeta, ali nema druge.
Uglavnom, platnenu kvalitetnu tendu sam naslijedio s barkom, ali par godina je učinilo svoje - konci su se počeli raspadati (dao preštepati i promijeniti patente), a i golubovi (ne galebovi) ju strašno vole - tamno plave boje je pa ih fino grije. Zato sam dao napraviti "kapicu" od kamionske (plastične) cerade povrh ove postojeće (krov i 10 cm preko) i to mi sada služi.
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la opus » 11. 11. 2009. (15:09)

lupis je napisao/la:razlika u cijeni između pvc i platnene kvalitetne je velika,a o jeftinoj platnenoj netreba razmišljat jer ne ispunjava jednu od svojih funkcija a to je zaštita od kiše,

Neznam ako si vidio moju Opus,ja nemam zimsku jer mi netreba,vlasnik prije ju je imao,meni je dopizdilo svaki dan otkopčavat kopče i patent..,imam samo krov 2x2,50,plus bande od cca 10 cm koje se preklapaju preko oćeta uokolo koštalo me 1200 kn!

Imao sam isto pitanje za meštra,i on mi je rekao:"ako ćeš me poslušat....."....dalje sam napisao već prije...

I još, nešto sam zaboravio,a nije nebitno....,drek od galeba je na PVC-u isto puuuno lakše oprat!

Možda je platnena ljepša nekome,možda pvc podsjeća na kamionsku ceradu....,ali ako se kvalitetno napravi jeftinija je i daleko se lakše održava.,a nemora bit ni ružna,stvar ukusa.

Trenutno imam pvc koja je pri kraju, i morati cu staviti novu na proljece. Nisam bas sretan s ovom jer je ljeti upareno dok je zatvoreno (no ljeti je uglavnom otvoreno) i tesko se mota zimi jer je kruta. Kako imam otprilike ovakvu situaciju s tvrdim krovom:
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... las-736912
i trebam pokriti samo visece dijelove, mislim da s platnenom nece biti problem propustanja, kao ni s kakicama. Opet, cijena je jedan od faktora koji utjecu na odluku.
Dakle, moze li mi netko dati okvirnu procjenu troskova za jednu i drugu opciju?

P.S.
Sto su "oćeta"?
opus
Senior Member

PostPostao/la lupis » 11. 11. 2009. (15:58)

oćeti su oni metalni prsteni kroz koje prolazi konop s kojim se tenda fiksira ili nateže,a kapito?

A zašto ti je zatvoreno po ljeti?Zaštita od krađe ili?Nema veze...

Ništa,kad je stanje kao na slici,pogotovo jer imaš krov već riješen, onda napravi od kvalitetnog platna,koje propušta toplinu i vlagu van,u tvom slučaju bi to bila najbolja opcija,ali je i najskuplja...,al što te briga kad si krov već zašparao,a i nije komplicirana konstrukcija...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la opus » 12. 04. 2010. (15:46)

Doslo mi je vrijeme za zamjenu tende, pa molim preporuke nekog majstora iz Pule ili okolice koji je povoljan i kvalitetan, odnosno korektan cijenom i kvalitetom.
opus
Senior Member

PostPostao/la Kiana » 12. 04. 2010. (23:04)

opus je napisao/la:Doslo mi je vrijeme za zamjenu tende, pa molim preporuke nekog majstora iz Pule ili okolice koji je povoljan i kvalitetan, odnosno korektan cijenom i kvalitetom.

Imas PP
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la ak2948 » 13. 04. 2010. (06:59)

Aj kad pričate o tendama ima li ko problema sa smolom od bora po pvc tendi i kako je čisti... Ja imam problem s tim, a sva sredstva za čišćenje je uništavaju...
ak2948
Member

Tip plovila: Maestral 700

PostPostao/la josme » 13. 04. 2010. (09:41)

Maslinovo ulje skida katran,a ja sam skidao i smolu,probaj(ako se nije stvrdnula)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la josip » 13. 04. 2010. (09:49)

WD - 40
josip
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 14. 04. 2010. (13:24)

evo bas nedavno san radia ceradu, samo bande jer iman tvrdi krov, platnena ona ka za bimini, firma iz splita koja mi je radila cjena je 40E po metru duzine sa šivanjem i montazom na brod(buzanje za sustine) širina je 1200mm ili 1400mm nisan sto posto siguran za širinu, s tin da san dogovorija sa gazdon jer se poznajemo od prije i znan kako radi bez racuna (znaci minus 23%)
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la ak2948 » 15. 04. 2010. (06:50)

kalafat je napisao/la:evo bas nedavno san radia ceradu, samo bande jer iman tvrdi krov, platnena ona ka za bimini, firma iz splita koja mi je radila cjena je 40E po metru duzine sa šivanjem i montazom na brod(buzanje za sustine) širina je 1200mm ili 1400mm nisan sto posto siguran za širinu, s tin da san dogovorija sa gazdon jer se poznajemo od prije i znan kako radi bez racuna (znaci minus 23%)

Koja iz splita? Cijena im je uredu skroz... Ja imam oko 6 m2 sve skupa krov+bande cerade i traže mi oko 7000 kn... Jeli rade i pvc? Kako ide s patentima i botunima jel neki zbog ušivanja patenata traže više...
ak2948
Member

Tip plovila: Maestral 700

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.