Maestral 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Maestral 700

PostPostao/la amiklic1 » 04. 09. 2008. (14:44)

opus je napisao/la:amiklic1, ovako kako ti opisujes taj brod, ispada da kupujes poluproizvod jer moras sve pojacavati poliesterom nanovo iznutra kao da tvornicki nije dobro napravljeno. Jasno mi je da u praznu skoljku moras montirati opremu (struja, motor, rezervoari, pregradne stijene, instalacije i ostalo), no pojacavati trup???

Nego, pade mi biznis na pamet. Sada narucim M700 i prije isporuke ustupim nekome narudjbu za neku lovu. dobar posao. :lol: :lol:

Ma normalno da je poluproizvod čim nije sposoban za samostalnu plovidbu prilikom izlaska iz tvornice. :lol: :lol:

Trup je "u standardu", ma što to značilo danas, što nadalje znači da je rame uz rame s ostalim proizvođačima plastičnih brodica kod nas (skoro).
Za "tuć more" baš i nije onako u originalu, a pogotovo ako se u njega planira staviti malo jači motor (oni deklariraju znatno manju najveću snagu od npr. onog šta ću ja stavit').

Također, zbog nedostatka vremena (??) oni ne mogu niti pojačati palubu, kako bi dobila dodatnu krutost i kako bi se spriječilo uvijanje iste, a mislim da je dobro to napravit' sam.

Da, u pravu si i ti. Niša to ne moraš raditi. Možeš reći "Ja sam kupio trup kod renomiranog proizvođača i ne želim još ja ništa na njemu radit'". Ipak, radiš ga zbog sebe, a to je razlog što ova tema ima ovoiliko stranica svakakvih informacija, savjeta, mišljenja...

Na kraju krajeva, šta njih iz Grebena briga je'l tebi brod dobar, pucketa li paluba, uvija li se i slično. Njima je, danas, važno jedino da je "u standardu", ma šta to značilo.
Zadnja izmjena: amiklic1; 04. 09. 2008. (21:44); ukupno mijenjano 1 put/a.
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la lupis » 04. 09. 2008. (14:54)

Misliš Amiklić:kupiti trup kod reanimiranog proizvođača?Nešto si zbrljo sa slovima!
Ne znam šta ste zapeli za to uvijanje-neuvijanje!Kod mene se uvija jedino lijevo i desno od provene bukaporte,i na podu u kokpitu pola metra od kabine,a nije pojačavano.I to se uvija ispod 100 kg!I ne uvija se ništa više nego na siriusu koji mi je trenutno u dvorištu za koga se svi slažemo da je kvalitetna barka (bio)!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 04. 09. 2008. (21:46)

Oden li in ja doli, stvarno će im tribat reanimacija...

Ma ne uvija se ništa, to mi samo stvaramo maglu od malo prašine, da izgleda veća.
A mi mazohistički nastrojeni maestralaši ionako sebi dajemo posla tamo di ga nema :lol:
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 07. 09. 2008. (21:44)

Amiklić,jel sutra dan za telefonadu ili posjetu??
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 08. 09. 2008. (08:46)

Evo, zva san Gavranića, kaže da zovnen za po ure-uru jer je bio na putu i nešto bolestan i da je taman uša u pogon pa da nema pojma šta su "ovi moji napravili dosad...", ispričava se opet...
Ok, zvat' ću. Posjeta ide kad se kontakti na daljinu iscrpe... Provat' ću danas dogovorit' REALAN rok isporuke, bez muljanja. Recimo, meni paše do 1.10. , a će valjda i oni pristat na to. Neće me ubit' 15 dana, a nekako znam da neće bit' gotov danas. :( . Pa se bolje onda odmah pomirit' s kasnijim datumom i nadat se da će ispoštovat bar to.

Eto, kad buden zna više javljam...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la BRATISLAV » 08. 09. 2008. (13:06)

Poštovani
Sve Vas srdačno pozdravljam iz Novog Sada sa "lepog plavog" Dunava!
Pridružio sam se forumu tek pre neki dan, ali Vas pratim otkako sam shvatio da bi Maestral 700 mogao biti brod koji bi i meni odgovarao. Naime ja već posedujem Gradac sa Torpedom 10ks koga koristim od 2000.g. no izgleda da ni ja nisam imun na onaj famozni "nedostatak jednog metra". Naročito od kada mi se u plovidbama pridružuju supruga i dvoje punoletne dece. Nedostaju nam prostor, kuhinjica, WC,... Ljubitelj sam deplasmanaca i rentabilnih vožnji (laganice) pa sam pomalo zatečen činjenicom da Vi i sa takvim koritom težite što većim brzinama. Nije mi namera da nekoga kritikujem (pogotovu ne Vas koji plovidbu imate i u genima), ali me stvarno zanima koji bi to najslabiji motor (mislim na njegovu snagu) bio dovoljan da razvije putnu, brzinu kod deplasmanca kao što je Maestral 700? Sem toga, voleo bih da to bude motor koji bi mogao stati ispod poda kokpita, kako bi se izgubila njegova kutija u kokpitu koja je po meni i jedini ozbiljniji nedostatak broda koga koristim.
U Novom Sadu niko nema M700, pa bi mi zato dobrodošle njegove fotografije (naročito unutrašnjosti), da makar tako stvorim osećaj prostora i što pre donesem definitivnu odluku o kupovini. Već sam razgovarao sa g-đom Teom Oreb koja mi je nagovestila da bi to bilo izvodljivo početkom sledeće godine!
Do sledećeg javljanja srdačan pozdrav svima!!!
BRATISLAV
New Entry

PostPostao/la amiklic1 » 08. 09. 2008. (14:11)

Nije valjda i mne stavila u tu kategoriju "Početak 2009." ??? :( :( :(

Šalim se, naravno :lol:

A slike, tga ima na tisuće... Imaš nešto slike ovdje na forumu, a za ostalo ćeš morat' detaljnije objasnit šta želiš...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la BRATISLAV » 08. 09. 2008. (21:24)

Gospodine Amiklic
Jedva čekam da dobijete brod! Radovaću se tome kao da sam ga i ja dobio! Pomalo se brinem i za Vaše zdravlje!
A sad ozbiljno: MISLIM DA NI JA NE BIH BIO NIŠTA BOLJI KADA BI ME ZADESILA ISTA SUDBINA! A kao da mi se već čini da je i moja agonija već počela!
Što se tiče fotografija, još mi je blokirana "Galerija slika" - dok ne ispunim kvotu od 5 postova.
BRATISLAV
New Entry

PostPostao/la lupis » 08. 09. 2008. (21:55)

BRATISLAV je napisao/la:Gospodine Amiklic
Jedva čekam da dobijete brod! Radovaću se tome kao da sam ga i ja dobio! Pomalo se brinem i za Vaše zdravlje!
A sad ozbiljno: MISLIM DA NI JA NE BIH BIO NIŠTA BOLJI KADA BI ME ZADESILA ISTA SUDBINA! A kao da mi se već čini da je i moja agonija već počela!
Što se tiče fotografija, još mi je blokirana "Galerija slika" - dok ne ispunim kvotu od 5 postova.

Ovako nekoga punog krijance nismo imali na forumu još od Prugastog!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la kljau » 09. 09. 2008. (02:24)

Hrvoje,najprije pozdrav tebi takodjer''iz Grada'' a onda dopusti da se pridruzim mnogobrojnim cestitkama i hvalama.
Stvarno prelijep brod u koji je ulozeno puuuno vremena,truda,znoja,para i sto je najbitnije ljubavi.Svaka cast!!!
Iako,moram priznat da je meni osobno ta barka bila jedna od ''naj'' i u prosloj verziji.Jednostavno ima neki sklad i to slike ne mogu u potpunosti docarat.Nadam se kako ces opet ubrzo naletit do ovog veza sa slika pa da ga imam priliku i uzivo vidit.
A tek kad bude ta papuca i spirun postavljen....
Kao sto su ostali i rekli definitivno jedan od najljepsih (brzih,ukusnijih) maestrala na ovom forumu ...
Svaka cast jos jednom.
kljau
New Entry

PostPostao/la amiklic1 » 09. 09. 2008. (11:46)

Oho ho, evo i novosti iz Grebena...

Maloprije sam se čuo s g. Tonćom Gavranićem (tehnički direktor Grebena) i zaključak je sljedeći:

- prošli tjedan nisu radili ništa (nije bilo njega i još jednog šefa... :evil: ), pa sad moraju radit' i subotu i nedjelju na nekom policijskom velikom brodu,
- na moj upit možemo li se dogovorit za početak 10. mjeseca kao realnog roka isporuke (do 5.10.) kaže da će dat' sve od sebe da to bude ranije,
- pitao sam za mogućnost može li se dogovorit pojačavanje palube i nadgrađa dok je otklopljeno termantom (sendvič), jer su probili rokove, što znači da i ja neću imat vremena sve to napravit brzo, kaže da samo pošaljem mail njemu i da ću to dobit za simboličnu cijenu :D :D :D
- prodat' će mi i par krmenih klupica, za koje je Tea rekla da nema šanse da se kupe jer nemaju vremena za napravit ih...

Mislim da je ovo pojačavanje palube najteži dio posla kad je brod poklopljen (pojačavanje trupa je lakše jer se ne radi iznad glave), a mislim da je to super. :D
Zadnja izmjena: amiklic1; 09. 09. 2008. (12:21); ukupno mijenjano 2 put/a.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la LuNi » 09. 09. 2008. (20:15)

Pozdrav ljudima koji imaju M700,a i drugima.Interesiraju me slike unutarnjeg uređenja maestrala 700(Guda) ili kako god hočete,po mogučnosti starijih tipova (70 tih godina)ako tko ima neka pošalje Hvala
LuNi
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 700

PostPostao/la kljau » 13. 09. 2008. (15:42)

Evo,kao jos jedan od ponosnih vlasnika famoznog M700 pozdrav svima koji sudjeluju (a i samo citaju) u ovom forumu.. :)
I pridruzujem se molbi "lune" za kojom slijom unutarnjeg uredjenja. I ja cu ubacit koju za par dana (sutr-preksutra) kad NAPOKON zavrsim pituravanje kabine (iznutra) i vracanje cuvenog tzv sipbodena...
Vjerovali ili ne,prijasnji vlasnik je imao skarmadure na maestralu i naravno vesla??? Koja li je to bunaca trebala bit da je s njom negdje na vesla hodio.... A kakva mi je sad muka za skinut te skarmadure dovoljno govori cinjenica da i nakon vise od godinu ipo dana sto je u mom vlasnistvu jos se nisam na njih namjerio.. Mozda cu bas danas,pravo je ludo vrijeme za lude pothvate.
kljau
New Entry

PostPostao/la amiklic1 » 13. 09. 2008. (17:05)

Možda su bili za fintu. Možda nije ima pomoćni motor, a da bi sve bilo po propisu triba je imat vesla. :lol: :lol: :lol:
A možda je i vesla, ko zna. Ima svakakvog svita :lol: :lol:
Mora da je brod bio skroz prazan kad mu je to uopće palo napamet. S 2500-3000 Kg punim brodom jedino bi se pravi lunatic uputio veslat.
A koji je motor ima? Možda je i zato triba vesla.

Evo dobra ideja za krevet u salonu (nije iz M700, ali je ideja :D ):
slika
slika

I polica s istog broda:
slika
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la yozuri » 13. 09. 2008. (18:05)

Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima Maestrala 700 i raznim varijacijama istog.Brod je zbilja za deset što se tiče forme , ponašanja na moru i kvalitete izrade ( barem kod starijih modela ).Ipak mislim da im je cijena polovnih po raznim oglasima nenormalno visoka ( isti je slučaj i sa Galebom 6.75 po pitanju cijene ).
yozuri
Member

Tip plovila: kornat 700

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.