opus je napisao/la:amiklic1, ovako kako ti opisujes taj brod, ispada da kupujes poluproizvod jer moras sve pojacavati poliesterom nanovo iznutra kao da tvornicki nije dobro napravljeno. Jasno mi je da u praznu skoljku moras montirati opremu (struja, motor, rezervoari, pregradne stijene, instalacije i ostalo), no pojacavati trup???
Nego, pade mi biznis na pamet. Sada narucim M700 i prije isporuke ustupim nekome narudjbu za neku lovu. dobar posao.
Ma normalno da je poluproizvod čim nije sposoban za samostalnu plovidbu prilikom izlaska iz tvornice.
Trup je "u standardu", ma što to značilo danas, što nadalje znači da je rame uz rame s ostalim proizvođačima plastičnih brodica kod nas (skoro).
Za "tuć more" baš i nije onako u originalu, a pogotovo ako se u njega planira staviti malo jači motor (oni deklariraju znatno manju najveću snagu od npr. onog šta ću ja stavit').
Također, zbog nedostatka vremena (??) oni ne mogu niti pojačati palubu, kako bi dobila dodatnu krutost i kako bi se spriječilo uvijanje iste, a mislim da je dobro to napravit' sam.
Da, u pravu si i ti. Niša to ne moraš raditi. Možeš reći "Ja sam kupio trup kod renomiranog proizvođača i ne želim još ja ništa na njemu radit'". Ipak, radiš ga zbog sebe, a to je razlog što ova tema ima ovoiliko stranica svakakvih informacija, savjeta, mišljenja...
Na kraju krajeva, šta njih iz Grebena briga je'l tebi brod dobar, pucketa li paluba, uvija li se i slično. Njima je, danas, važno jedino da je "u standardu", ma šta to značilo.