lupis je napisao/la:Vakoooo..
Koristim Mille NCT i zadovoljan sam,mada,ne znam zašto prijašnji vlasnik nije stavio Hard?
Znam da su mu to drugi radili jel čovik ima para i nema vrimena...
Nisam Hard koristio,pa ne znam kako bi bilo...
Razumim da su neki septični prema CC,eto ja baš i nisam,ali možda me hebe matematika,na primjeru streeta,treba kantica nekog hempela godišnje za R480(ili se varam?),to je cca 200 kn s popustom,× 10 godina 2000 kn(2400 bez popusta).
Neko je negdi napisao cc 1800 kn.
To je parsto kn razlike u materijalu.
+ vađenje broda.
Mislim da je u tome tajna,u samoj cijeni vađenja,tu cijene variraju ,pa i odluka cc da ili ne?
Za parsto kuna uštede na materijalu u 10 godina je to sve nebitno,na kraju krajeva prodaš brod nakon 3 godine i šta onda?Osim toga ,mnogi vade brod van ionako zimi,drugi trebaju godišnji servis motora...osovina,propela,sonda...
Nije bas tako, al si fer pitao pa cu ti odgovoriti.
Imao sam hempel na tri broda do sad.
Pricamo samo o koperu, pusti vadenje na stranu, to je samo bonus, kao i rad, kao i muka, kao i dani.
Ako mislis pravilno nanjeti, treba ti za prvi put primer, high protect, pa i koper. Nebitno sad jel tvrdi, meki ili tvrdi pa meki na njega.
Vise ne pamtim u dlaku, al taj set te ispadne oko 800-1000kn za 5m brod.
Copper coat je 1800kn dva paketa, dakle kolicina za 5m brod.
Racunaj da ti treba 250kn kopera godisnje, dakle puta 9 godina.
Necemo racunati da ako vodis brigu o brodu, da ces u tih 10g bar dva puta brusnuti sve i opet ici s primerom pa koper. Pustimo demagogiju tko to radi, tko ne, jel potrebno il nije. Kao sto rekoh, netko vodi brigu o brodu, a netko ni o djeci. Netko jbg maže koper svake 3 g iz sto svojih razloga i ok, njegov brod, njegova lijenost, njegovi novci.
Sad izracunaj koliko je to novaca VS 1800 CC.
Meni je godisnji svetinja ispred troskova, pa evo jos podataka koji su meni bili tlaka, a vise ih nemam.
Da ti netko i badava digne brod, kad ga operes mora se posusiti. Nakon toga ga brusis bar malo, pa skini prasinu.
Pa daj jednu ruku kopera, pa cekaj 12h da bi dao drugu.
Pa kad se posusi u more. Pa opet dizalica, pa je to i bez cekanja 3 dana sve skupa. 10 g 30dana. Vise od mog godisnjeg u jednoj godini sto imam. Ja to jednostavno vise ne dam sam sebi. A di je komocija da znas da mozes brod bacit u more bilo kad jer je spreman

Zasto CC malo ljudi hvali, zbog toga jer ga nisu probali i ne vjeruju na prazno. Ne da im se brusit sve do nule da bi ga nanjeli, sve je to mene mucilo prije nego sam probao.
Sad mi je jasno zastu u marini ne hvale, jer ne zaraduju svake godine ako ti stave nesto sto drzi i preko 10.
Mogao bi danima

Nisam vozio kamion,a jos manje kiper. Tako da nikad necu solit pamet nekom tko je. Isto je sa svime, pa i s koperom

Nikako ne volim kad netko soli pamet s necim sto nije probao. Postujem izbor da je netko probao il nije, al ne volim mudrovanje o necemu nekoga tko nije ni probao, al takav smo nazalost narod.