Antares 760

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Antares 760

PostPostao/la josey » 16. 07. 2021. (20:06)

street je napisao/la:
josey je napisao/la:sorri sto sam off topic sad,
ali eto coppercoat je toliko revolucionaran i toliko je nahvaljen i neznam sta i toliko vrhunska stvar koja je 30 godina na trzistu i nema bolje, ma revolucija, a na kraju ipak NIJE, ipak se na njega hvata, al se lako skida kad se uhvati, AKO se pridrzavas uputa proizvodjaca? MAJDE? mazanje ociju :(
decki ako naneses hempelov antifouling po uputama proizvodjaca i na njega se nista ne hvata, a ako se uhvati lako se skida, :D a i dalje je 2.5x jeftiniji
onda jel to tako revulucjonaran proizvod ili ne?
zao mi je sto nemam fotografiju podvodnog dijela broda koji se nije vadija dvi godine a stoji u bocatom, znaci trave i skoljaka za popizdit. nijedne skoljke nije bilo na dnu.

Da bi dobio realnu racunicu cijene, a ne pisao ovakve promašaje, racunaj hempel u periodu od 10g vs cc koliko je garancija (10godina.)
A gdje ti je posao, koliko je to dana itd.
Imam CC i prezadovoljan sam, susjed na vezu evo 12.godinu takoder. Najvise smo zadovoljni sto dok hempeleasi bruse i pituraju, mi plovimo :D

uzmi i ti racunicu i ne pisi promasaje.
ponavljan
meni na bodu nakon 2 god nema ni jednog puzica.
a sta iman odbit
kad ti sa copeecoatom imas vadit brod svake god isto ko ja.
sta da onda odbijen?
to sta ti visokotlacnim peracem operes i bacis u more?
to mogu i ja.

ja brusim ti se vozis?
ja san sa vadjenjem brusenjem i pituravanjem kopera gotov u 1 dan na 8m brodu

eto ti se vozi taj jedan dan.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 17. 07. 2021. (07:35)

... jel to govoris o ovom cacinom brodu sa slike ?
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la street » 17. 07. 2021. (12:14)

josey je napisao/la:
street je napisao/la:
josey je napisao/la:sorri sto sam off topic sad,
ali eto coppercoat je toliko revolucionaran i toliko je nahvaljen i neznam sta i toliko vrhunska stvar koja je 30 godina na trzistu i nema bolje, ma revolucija, a na kraju ipak NIJE, ipak se na njega hvata, al se lako skida kad se uhvati, AKO se pridrzavas uputa proizvodjaca? MAJDE? mazanje ociju :(
decki ako naneses hempelov antifouling po uputama proizvodjaca i na njega se nista ne hvata, a ako se uhvati lako se skida, :D a i dalje je 2.5x jeftiniji
onda jel to tako revulucjonaran proizvod ili ne?
zao mi je sto nemam fotografiju podvodnog dijela broda koji se nije vadija dvi godine a stoji u bocatom, znaci trave i skoljaka za popizdit. nijedne skoljke nije bilo na dnu.

Da bi dobio realnu racunicu cijene, a ne pisao ovakve promašaje, racunaj hempel u periodu od 10g vs cc koliko je garancija (10godina.)
A gdje ti je posao, koliko je to dana itd.
Imam CC i prezadovoljan sam, susjed na vezu evo 12.godinu takoder. Najvise smo zadovoljni sto dok hempeleasi bruse i pituraju, mi plovimo :D

uzmi i ti racunicu i ne pisi promasaje.
ponavljan
meni na bodu nakon 2 god nema ni jednog puzica.
a sta iman odbit
kad ti sa copeecoatom imas vadit brod svake god isto ko ja.
sta da onda odbijen?
to sta ti visokotlacnim peracem operes i bacis u more?
to mogu i ja.

ja brusim ti se vozis?
ja san sa vadjenjem brusenjem i pituravanjem kopera gotov u 1 dan na 8m brodu

eto ti se vozi taj jedan dan.

Ne da mi se komentirat ovu nesuvislu neargumentiranu demagogiju
street
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la josey » 17. 07. 2021. (15:12)

M710 SEA PEARL je napisao/la:... jel to govoris o ovom cacinom brodu sa slike ?

da tocno o tome brodu.
koji je u papirima materin
dakle kad vec znas koji je brod onda mos potvrdit kad je ove god izvadjen da na njemu nije bilo nijednog puzica, pa cak ni bljuzge.
a nazalost vrimena za voznju nije bilo, sa brodon je odradjeno prosle god mozda svega 20 uri, znaci brod je staja i na njega se nije nista uvatilo. kako to? a nije na njemu olmajti cc nego sr@**e od hempela i to self polish. ono smece.

ja neznan di vi drzite brodove
al klet se u cc i govorit da je sve ostalo sr@**e? ( niko to nije napisa al tako ispada)
nije.
to je ka da se kunes u jedan brod a sve ostalo je sr@**e.
meni to nema logike il neko ima opasnih problema sa zdravin razumom.

2 street
a onda nemoj
niko te ne tira puskon da komentiras ista. pa onda nisi mora komentirat ni to sta jesi.
al ako se ne varam, ovo je forum.
predvidjen je da bi se na njemu diskutiralo, sta ne?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 18. 07. 2021. (08:00)

... josey , ne tresi se , niko se ne kune u nista nego samo govorimo o tome ko sta ima i kakva su mu iskustva ... netriba za svako rjesenje nac problem :mrgreen:
... ja govorin o tome da brod da brod operen svako lito u moru , niti ga vadin vanka niti trosin novce na podvodni dio ... jebe mi se oce li se uvatit stogod za cc , vazno je da nemoran vadit iz takujina :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la josey » 18. 07. 2021. (09:07)

tresa san se juce uvatilo me ono nevrime na moru jer me kisa izmlatila na 30kn ko milicija navijace partizana :(
sad se ne tresen
a ovo ostalo stoji,
al govorim ti, i hempel ako pituras kako triba nema ni na njemu nezeljenih morskih bića
ja sta san primjetija je ako se brod ne vozi na njega se najvise vata neke bljuzge pod rukom u moru je osjecaj ko slina.
prodjes dlanom preko toga i skida se.

najveci problem mi je osovina i propela
em budu pune kamenca em budu pune skoljaka i to bas skoljaka, za 2mj se toliko toga uvati da jednoatavno nemozes vozit moras u more i strugat. a ko ce strugat u veljaci? :(
zato ja razmisljan o mazanju propele i osovine.

a cc ili obicni anifouling
kazete garancija je 10god?
jel stvarno milis da kad nakon recimo 8god ako brod bude pun skoljaka, da ce ti trgovac vratit pare ili ce ti rec niste se drzali uputstava?
nedovoljno susenje izmedju slojeva
nedovoljan broj slojeva
previse kvadrata premazano sa premalo boje

sad tu dolazimo do ljudi koji ga imaju i imaju dobra iskustva, i koristit ce ga dok je njih i broda
imas ljude koji bi probali al su skepticni pa mu nece dat priliku iz vise razloga njima znanih.
meni osobno smeta sta pozeleni, nisam
probao ali kazu da mora pozelenit.
nebaca minse hrpu novaca na brod na modifikaciju koja ce meni vizualno bit ko ona muska stvar na celu.
nemogu jbg.
radije cu vadit 2x godisnje i busit meg da bude zelen.

a ima jos foruma hvala bogu na kojima ljudi pisu ne tako dobra iskustva.
uglavnom da su im ovlastene irme radile bojanje i da je nakon goad dana brod zarasto bas jako. distributer im je rekao sve ok ponovit ejoa jednu ruku ove god. neki su rekli da je pomoglo beki da nisu, al ona ako 3 god zabredom moras nanosit i nije neki racun.

ne kazem ja da cc ne radi, nisam cak ni iskljucan da ce drzat 10god (zapravo recimo da 80% vjerujem da ce zaista drzat 10god) al ja ga necu koristit.

mozda sam glup, mozda sam tup, mozda sam zadrt, no jedno je sigurno nisam skrt i ne postoji niko i nista sta ce mi prominit misljenje.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 18. 07. 2021. (16:07)

Vakoooo..
Koristim Mille NCT i zadovoljan sam,mada,ne znam zašto prijašnji vlasnik nije stavio Hard?
Znam da su mu to drugi radili jel čovik ima para i nema vrimena...
Nisam Hard koristio,pa ne znam kako bi bilo...

Razumim da su neki septični prema CC,eto ja baš i nisam,ali možda me hebe matematika,na primjeru streeta,treba kantica nekog hempela godišnje za R480(ili se varam?),to je cca 200 kn s popustom,× 10 godina 2000 kn(2400 bez popusta).
Neko je negdi napisao cc 1800 kn.

To je parsto kn razlike u materijalu.
+ vađenje broda.

Mislim da je u tome tajna,u samoj cijeni vađenja,tu cijene variraju ,pa i odluka cc da ili ne?

Za parsto kuna uštede na materijalu u 10 godina je to sve nebitno,na kraju krajeva prodaš brod nakon 3 godine i šta onda?Osim toga ,mnogi vade brod van ionako zimi,drugi trebaju godišnji servis motora...osovina,propela,sonda...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la street » 18. 07. 2021. (21:31)

lupis je napisao/la:Vakoooo..
Koristim Mille NCT i zadovoljan sam,mada,ne znam zašto prijašnji vlasnik nije stavio Hard?

Razumim da su neki septični prema CC,eto ja baš i nisam,ali možda me hebe matematika,na primjeru streeta,treba kantica nekog hempela godišnje za R480(ili se varam?),to je cca 200 kn s popustom,× 10 godina 2000 kn(2400 bez popusta).

+ vađenje broda.

Mislim da je u tome tajna,u samoj cijeni vađenja,tu cijene variraju ,pa i odluka cc da ili ne?

Za parsto kuna uštede na materijalu u 10 godina je to sve nebitno,na kraju krajeva prodaš brod nakon 3 godine i šta onda?Osim toga ,mnogi vade brod van ionako zimi,drugi trebaju godišnji servis motora...osovina,propela,sonda...

Nije bas tako, al si fer pitao pa cu ti odgovoriti.
Imao sam hempel na tri broda do sad.
Pricamo samo o koperu, pusti vadenje na stranu, to je samo bonus, kao i rad, kao i muka, kao i dani.

Ako mislis pravilno nanjeti, treba ti za prvi put primer, high protect, pa i koper. Nebitno sad jel tvrdi, meki ili tvrdi pa meki na njega.
Vise ne pamtim u dlaku, al taj set te ispadne oko 800-1000kn za 5m brod.
Copper coat je 1800kn dva paketa, dakle kolicina za 5m brod.
Racunaj da ti treba 250kn kopera godisnje, dakle puta 9 godina.
Necemo racunati da ako vodis brigu o brodu, da ces u tih 10g bar dva puta brusnuti sve i opet ici s primerom pa koper. Pustimo demagogiju tko to radi, tko ne, jel potrebno il nije. Kao sto rekoh, netko vodi brigu o brodu, a netko ni o djeci. Netko jbg maže koper svake 3 g iz sto svojih razloga i ok, njegov brod, njegova lijenost, njegovi novci.

Sad izracunaj koliko je to novaca VS 1800 CC.
Meni je godisnji svetinja ispred troskova, pa evo jos podataka koji su meni bili tlaka, a vise ih nemam.
Da ti netko i badava digne brod, kad ga operes mora se posusiti. Nakon toga ga brusis bar malo, pa skini prasinu.
Pa daj jednu ruku kopera, pa cekaj 12h da bi dao drugu.
Pa kad se posusi u more. Pa opet dizalica, pa je to i bez cekanja 3 dana sve skupa. 10 g 30dana. Vise od mog godisnjeg u jednoj godini sto imam. Ja to jednostavno vise ne dam sam sebi. A di je komocija da znas da mozes brod bacit u more bilo kad jer je spreman :)
Zasto CC malo ljudi hvali, zbog toga jer ga nisu probali i ne vjeruju na prazno. Ne da im se brusit sve do nule da bi ga nanjeli, sve je to mene mucilo prije nego sam probao.
Sad mi je jasno zastu u marini ne hvale, jer ne zaraduju svake godine ako ti stave nesto sto drzi i preko 10.
Mogao bi danima :)

Nisam vozio kamion,a jos manje kiper. Tako da nikad necu solit pamet nekom tko je. Isto je sa svime, pa i s koperom :)
Nikako ne volim kad netko soli pamet s necim sto nije probao. Postujem izbor da je netko probao il nije, al ne volim mudrovanje o necemu nekoga tko nije ni probao, al takav smo nazalost narod.
street
Senior Member

PostPostao/la josey » 19. 07. 2021. (05:51)

sam si napisao,
250kn *9 godina = 2250kn
cc= 1800kn u 9 god
e sad uzmimo u obzor da ces sigurno morat kupit jedno pakiranje za popravke po dnu
+ 900kn

sta smo ustedili?

dakle sa financijskog stajalista i nema bas ustede, ali samo financijsko stajaliste nije ni bitno jer se ne cilja na to nego na ustedu vremena zar ne?

sa vremenskog stajalista?
odgovorio bi ti, da, dobro si potegao paralelu, to je ko roditeljstvo, mozes bit bogat roditelj pa djetetu kupovat tablete mobitele i ine gadgete (biciklu, skuter, auto...), da bi se djete igralo samo ili mozes bit roditelj pa se s njim npr loptat, i naucit ga npr kako se mjenja guma na biciklu.
jesam li ja los roditelj zato sto svake godine izvadim brod zamjenim cinkove i provjerim stanje bukule i opcenito podvodnog dijela, ili si ti los roditelj zato sto si namazao skupu igracku i na brod "mozes" zaboravit?
znamo da brod nije auto i da ne stoji u garazi, brod je brod i uvik na njemu ima nesto pogledat i popravit.

nego ti cinkove ne mjenjas?
bukule ne kontroliras?
propeler, osovinu ne cistis?
ulje ne mjenjas?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 19. 07. 2021. (10:39)

street je napisao/la:

+ vađenje broda.

Pricamo samo o koperu, pusti vadenje na stranu, to je samo bonus, kao i rad, kao i muka, kao i dani.

Ako mislis pravilno nanjeti, treba ti za prvi put primer, high protect, pa i koper. Nebitno sad jel tvrdi, meki ili tvrdi pa meki na njega.
Necemo racunati da ako vodis brigu o brodu, da ces u tih 10g bar dva puta brusnuti sve i opet ici s primerom pa koper. Pustimo demagogiju tko to radi, tko ne, jel potrebno il nije. Kao sto rekoh, netko vodi brigu o brodu, a netko ni o djeci. Netko jbg maže koper svake 3 g iz sto svojih razloga i ok, njegov brod, njegova lijenost, njegovi novci.

Meni je godisnji svetinja ispred troskova, pa evo jos podataka koji su meni bili tlaka, a vise ih nemam.
Da ti netko i badava digne brod, kad ga operes mora se posusiti. Nakon toga ga brusis bar malo, pa skini prasinu.
Pa kad se posusi u more. Pa opet dizalica, pa je to i bez cekanja 3 dana sve skupa. 10 g 30dana. Vise od mog godisnjeg u jednoj godini sto imam. Ja to jednostavno vise ne dam sam sebi. A di je komocija da znas da mozes brod bacit u more bilo kad jer je spreman :)
Zasto CC malo ljudi hvali, zbog toga jer ga nisu probali i ne vjeruju na prazno. Ne da im se brusit sve do nule da bi ga nanjeli, sve je to mene mucilo prije nego sam probao.
Sad mi je jasno zastu u marini ne hvale, jer ne zaraduju svake godine ako ti stave nesto sto drzi i preko 10.

Nisam vozio kamion,a jos manje kiper. Tako da nikad necu solit pamet nekom tko je. Isto je sa svime, pa i s koperom :)
Nikako ne volim kad netko soli pamet s necim sto nije probao. Postujem izbor da je netko probao il nije, al ne volim mudrovanje o necemu nekoga tko nije ni probao, al takav smo nazalost narod.

Pa odprilike izvlačimo različite zaključke iz istog texta.. ;)
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 19. 07. 2021. (10:39)

street je napisao/la:

+ vađenje broda.

Pa odprilike izvlačimo različite zaključke iz istog texta.. ;)
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la street » 19. 07. 2021. (10:40)

josey je napisao/la:sam si napisao,
250kn *9 godina = 2250kn
cc= 1800kn u 9 god
e sad uzmimo u obzor da ces sigurno morat kupit jedno pakiranje za popravke po dnu
+ 900kn

sta smo ustedili?

Procitaj jos jednom i koristi sve varijable za izracun
Da ti pomognem jer vidim da ne uspjevas, fali ti ona prva godina tj incialna.
Al kao sto rekoh, u demagogiju ne ulazim ni u kipere :)
Pozdrav i mirno more!
street
Senior Member

PostPostao/la josey » 19. 07. 2021. (14:28)

street je napisao/la:
250kn *9 godina = 2250kn
cc= 1800kn u 9 god
+ 900kn

sta smo ustedili?

Pozdrav i mirno more!

a za cc ne treba primer?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la street » 19. 07. 2021. (15:41)

josey je napisao/la:
street je napisao/la:
250kn *9 godina = 2250kn
cc= 1800kn u 9 god
+ 900kn

sta smo ustedili?

Pozdrav i mirno more!

a za cc ne treba primer?

Ne treba, ide direktno na plastiku.
street
Senior Member

PostPostao/la josey » 19. 07. 2021. (21:14)

ok posteno,
cc je jeftiniji i bolji.
priznam i nisam sarkastican, ponovicu, bolji, ponovicu jeftiniji, bez ali.

al na nijedan od moja 3 broda nece.
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: mstim i 9 gostiju.