Denis
Uređaj 1020xs sigurno ima puno manje opcija i mogućnosti od 7410xsv !! Za sve detalje bi zbilja trebao kontaktirati Garminove stručnjake vanka (jer kod nas se još ne prodaju baš puno zbog cijene)
Sa xsv-om si siguran da dobijaš TOP proizvod sa gotovo svim mogućim opcijama.
Nemoj se plašiti touchscreena jer funkcionira APSOLUTNO IZNENAĐUJUĆE DOBRO! A kod ovog side sacan i downscan baš godi brzo zumiranje i memoriranje točke na koju želiš da te GPS navgacija vrati! (Vidiš stijenu 150 m desno od broda na ekranu i samo klikneš prstom na nju i pokažu ti se izbornici što želiš!
Vjeruj mi jako jako dobro! I ja nisam bio ljubitelj touchscreena al zbilja radi izvrsno! Moj uređaj ima još manje kvalitetan touch ekran od 7410xsv tako da ćeš sigurno biti zadovoljan!
Tunu bočno još nisam detektirao ali jesam dupine na 80-90 metara! Vjerujem da će se i tune dobro vidjeti osim kada u punoj brzini projure kroz skeniranu plohu!
Kreiranje svojih karata još nisam isprobao ali mislim da moram Upgradatai software na svom uređaju da bih to isprobao! To će biti vrhunska opcija u kombinaciji sa dubinsko sondom za side scan GT51 i tu će se prednost u odnosu na ostale proizvođače još bolje primjetiti!
Sidescan funkcionira odlično čak i kod glisiranja! Doduše tada nije za očekivati detekciju manjih stijena već večiš brakova što je normalno! Jedino treba dobro uroniti sondu da je mjehurići glisiranje ne onemoguće!
Da se vratim na ono pitanje čemu druga sonda jer je to pitanje zbilja dobro. Pitanje je na mjestu dok čovjek ne proba neku od profesionalnih Airmarovih sondi od B260 pa na dalje. Tada se zbilja primjeti razlika. Puno veća osjetljivost, vrijeme i brzina reagiranja, duplo veća snaga itd itd! Ali mislim da da njene prednosti dolaze znatno do izražaja na većim dubinama 80-200m !
Uglavnom ovo je tema za potpuno novu diskusiju jer se tu ima pričati danima! Tko ima priliku iskušati neku od profesionalnih skupih sondi neka je zgrabi jer tek tada je užitak sondiranja potpun!
Evo još mojih screenshotova gdje se vidi moć side scana:
Pozdrav
Resize of 03JUL15_2240_00.jpg
Resize of 03JUL15_2140_00.jpg
Resize of 03JUL15_2131_00.jpg
Resize of 04JUL15_0722_00.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Južino umukni....Nebo zatvori se! Sunce pokaži se...