Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
bota je napisao/la:Sonder cca 10W i pumpa cca 20W. Ako ih ne gasi 24 sata onda mu nije dovoljno, ali ako rade 4-5 sati onda itekako je.
bota je napisao/la:Sonder cca 10W i pumpa cca 20W. Ako ih ne gasi 24 sata onda mu nije dovoljno, ali ako rade 4-5 sati onda itekako je.
som je napisao/la:Dosta ovisi za šta. Da održava akumulator živim dosta je a za drugo nema šanse.
salmat je napisao/la:Pozdrav
Procitao sam ovu temu o solarnim panelima el.instalacijama na brodu i jos neke slicne kao i teme o brodskim friziderima ,izradi brodskog frizidera i ni sam neznam sta jos sve nisam,i sad imam toliko informacija (pravih ili ne )sad je manje bitno u glavi mi je konfuzija tako da vise neznam sta i gdje bi se vratio a i sa tim amperima, voltima ,watima, i racunanjem istog nisam bas na ti,pa cu postavit pitanje mada je mozda vec na takvo slicno odgovoreno negdje pa ako netko kompetentan ima volje odgovorit bio bih zahvalan.
Znaci ovako u barci imam u dijelu klupe izolirani dio koji je do sada sluzio kao jacera cca 100 lit sa otvorom odozgora 35x25cm (4 boce zaledjene izdrze cijela 4 dana)uz sve ostalo unutra prethodno ohladjeno doma .Sada sam nabavio po odlicnoj cijeni 0 kn DANFOSS BD35 F 12v komresor sa ventilatorom , evaporator i termostat koje je izvadjeno iz frizidera od isto 100 lit i koje bi ugradio u tu jaceru trebale bi mi informacije kakvu i kolko jaku bateriju bih trebao kupiti, kakav solar i regulator punjenja da bi taj frizider radio normalno a da bi baterija ostala u granicama zivota, s time da mi je sada sve spojeno na startnu bateriju od 90 ah koja se dopunjava alternatorom vanbrodskog motora MERCURY 60 EFI a od potrosaca imam (kpl. led rasvijeta,gps,radio,vhf stanicu,2x12v uticnicu za punit mobitele, pumpa od tusa koja bi se koristila jako rijetko)i do sad je uz malu redukciju sve radilo ok, s time da bih, sidreno svijetlo,pumu tusa, i mozda jednu uticnicu prebacio na tu novu bateriju ako bi mogla podnest a ovo ostalo bi ostavio na ovoj startnoj jer se sve koristi vecinom dok motor radi odnosno puni i dali bi bilo dobro staviti onaj micro razdjelnik koji djeli visak struje ako bi je bilo prema praznijoj bateriji.
Unaprijed zahvaljujem a ako je off topic molim moderatore nek premjeste.
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.