Označite se na moru noću!!!

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Označite se na moru noću!!!

PostPostao/la ekstrem » 31. 08. 2012. (20:25)

oduvik su mi bili najdrazi oni koji se oznacavaju cigaretom pa kad vide da ne mjenjas smjer onda brzo povuku dva tri dima zaredom da se napravi veci zar :lol:
ekstrem
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka

PostPostao/la teo_ribar » 31. 08. 2012. (20:32)

lupis je napisao/la:[

te male barke nemaju struje i normalno da se počnu palit lampadine kad naiđe drugi brod,

pred 3 leta san finil na kapetaniji jer je neku dobu po noći na mene došla policija, uredno san kad san ju čul da voze posvitlil lampadinon (barka je bila drvena pasara 4,7m)

kad je došal na mene je rekal da san u prekršaju jer neman jarbolno svitlo i da to ča iman dovoljno jaku lampadinu ne vredi napisal je prijavu kapetaniji

dobil san bil poziv za na kapetaniju za ko fol na nekakvo ročište jer san bil u prekršaju po nekakvom zakonu o da se mora imat jarbolno svitlo na svakom plovilu, pošto do tad nisan imal nikakove prijave teli su mi napisat nekakovu najmanju kaznu od 200 kuna, rekal san da neću platit jer neman para i nakon malo razmišljanje su rekli da ko za ovaj put opraštaju i pustili me bez ikakve kazne

tako da je zaključak da lampadina nije dovoljna po zakonu :D
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Pape » 31. 08. 2012. (21:39)

lupis je napisao/la:

najveći problem je taj da su drugi,"označeni" sve brži...,to ne umanjuje odgovornost onog koji je neoznačen...,ali je za razmislit....,brodovi su novi a navike za vrime vožnje stare...,kao što je jednom Kapo sam priznao on je "slagao karte"...,nije jedini,netko čačka po radiju,netko čisti ribu,netko ode u frižider po pivu,pa na kraju krajeva pišu se i poruke na mob pri brzini od 20-30 čvorova u mrklom mraku,kad si u autu imaš farove a na moru si slijepac totalni...,hebi ga kad juriš moraš gledat sprid sebe,osim toga treba i brzinu smanjit na sumnjivim područjima a ne se pravit bedast pa protutnjit kroz grupu kaića koji love blizu obale...
Područje plovidbe tih kaića kojima je dozvoljena lampadina nebi smjelo bit izvan zabrane područja glisiranja,znači npr, do 300 metara od kraja,za početak,priko toga se sinjaj propisno u mraku...,nemoreš ti s romobilom na autoput...

te male barke nemaju struje i normalno da se počnu palit lampadine kad naiđe drugi brod,taj u kaiću nema osjećaj za brzinu i udaljenost,a ovaj pak koji juri ne stigne reagirat u tako kratko

...pa eto u tome svemu i je štos označit se šta bolje možeš....jer po danu je druga priča...vidiš pasaru na 2km...daje ti vrimena da moš rišit križaljku iz slobodne i razmislit kako ga obać...ali noću priča o križaljki pada u vodu...pada u vodu i priča da moš treptat ako je ovi neoznačen...mene je masu puta spasilo...a i ovog ...jedna nanosekunda šta mi se učinilo da je neka sjena u onom mraku se pojavila drugačija i to negdi krajičkom oka pa san ga skužija na vrime...al dosta je jedanput, samo jedanput da ne vidiš to od jedne nanosekunde...zato kažen dobro označen brod vidin na istu udaljenost ko da je dan...i taj se ne dovodi u opasanost da san ja iša tren upalit duvan ili nageja se na jednu stranu i zažmirija na oko iste iste strane i pustija velikog bilog goluba... i onda promaka mi oni tren kad se nešto ukazalo u mraku na trenutak...pa čak i onima koji pimplaju po mobu i voze 20-30 milja u noći, ako si dobro označen...veće su ti šanse da te skuži na vrime...

...i upravo radi svega toga i dalje ne mogu skužit one koji čuće u brodu neoznačeni, a u mračini...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sinitram » 31. 08. 2012. (22:01)

e Pape, ima bolesnika po moru..
Sinoc mi je stari bija cilu noc u ST kanalu, spava je na moru, par brodova oko njega. Jedini je on ima upaljeno bilo svitlo cilu noc. Ekipa spava po noci na sidru usrid kanala bez svitala .. :o jebate ja nebi oko sklopija..
Nemogu virovat pogotovo danas u ovo vrime ima to za kupit za sitne pare..
Ali kad je neko debilson- debilson je!!
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Pape » 31. 08. 2012. (22:10)

...da znan ja da ima...al tih kako kažeš debila ima sve više i više...šta opet ne razumin jer i životinje nastoje godinama evoluirat u nešto bolje...a meni se pari da mi radimo obrnuto....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 31. 08. 2012. (23:32)

Taj koji salje poruke ili ide po pivu frizider, a glisira 25 cv po mrklom mraku je isti kao i onaj koji vozi 200 km/h na sat po nekom prometnom autoputu punom kamiona , po jakoj kisi i mota cigaret. Mozes samo reci neodgovorna budala i na srecu nije puno takvih, barem po tu vanjskim otocima.
Kod vas u Splitu i tamo gdje je velika koncentracija plovila i veliki promet na malom prostoru - :crazy:
Svaki veci i brzi brod ili katamaran ima radar tako da to sto on ide brzo nije strah, nego je te pjane mularije na nekom jezerskom Baylineru i tim ekranima od telefonina koji blijeste u oci i ubijaju mrak na minutu-dvije. Takvi bolidi ne vide niti plivaricu ispred sebe...

A sad ovi sto cuce u mraku na sidru i stede struju - to je kao sto Pape pise, vrlo porazno. Mogu reci da kod nas na Boku (tu jedna velika pjescana vala na Susku, gdje se svi oni sidre), zna biti i po 60 -70 usidrenih plovila svih dimenzija i tipova, ali svijetli se betlehemski...osim pojedine carter ekipe, naravno.

Sjecam se da je bilo nocnih akcija policjota prije par sezona na ove u kaicima bez svjetla i po ljeti i po zimi i da se naplacalo kazni da je sve zvonilo..:mrgreen: Pa znaju se pravila. Ali mozda najpametnije je ne ploviti velike distance po mraku u sezoni i sacuvati brod i zivce.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Viktor » 01. 09. 2012. (00:08)

Pape je napisao/la:...da znan ja da ima...al tih kako kažeš debila ima sve više i više...šta opet ne razumin jer i životinje nastoje godinama evoluirat u nešto bolje...a meni se pari da mi radimo obrnuto....

Ovo je ono kad ne mogu odolit :D
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la malub1 » 02. 09. 2012. (12:31)

Problem je često i kod onoh manjih koji voze po noći i imaju unurarnji motor koji dobro "klapa" pa ne čuju da im neko ide u susret da bi stigli upalit lampadinu.
Jedino pravo rješenje je adekvatno bilo svitlo a to nije skupo,u pitanju je samo neodgovornost onih "neće mene".
Za veće i brže rješenje je radar (broadband) ali je to skuplje rješenje ali ako možeš dat za brod 70 - 100 teura možeš i 2 za radar.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la Robi-ST » 02. 09. 2012. (13:00)

ekstrem je napisao/la:oduvik su mi bili najdrazi oni koji se oznacavaju cigaretom pa kad vide da ne mjenjas smjer onda brzo povuku dva tri dima zaredom da se napravi veci zar :lol:

je, je, to je zbog veceg zara :mrgreen:
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la Pape » 02. 09. 2012. (21:24)

...evo i večeras nabroja četvoricu opet bez ikakva svitla...di su oni šta ih vidija nisan.. :eh:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 09. 2012. (21:35)

malub1 je napisao/la: ako možeš dat za brod 70 - 100 teura možeš i 2 za radar.

moram priznat da se ne sjećam da sam vidio tako skup brod da plovi noću...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la sans-ego » 02. 09. 2012. (22:11)

lupis je napisao/la:
malub1 je napisao/la: ako možeš dat za brod 70 - 100 teura možeš i 2 za radar.

moram priznat da se ne sjećam da sam vidio tako skup brod da plovi noću...

Plove, plove ..ovi veci od par sto tisuca Eurota koje vozaju profi skiperi...a ovi skupi sto im je radarska antena na jarboletu "jer se to mora imati", mozda dvojica od njih deset imaju to kalibrirano kako treba i znaju procitati sto tamo pokazuje. Ili je kisa ili je tanker... ;)
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la porer » 03. 09. 2012. (09:21)

Viktor je napisao/la:Ovo je ono kad ne mogu odolit :D

Nadodao bih na ovo tvoje Viktore da je uvriježeno mišljenje da su Talijani glupi i zatupljeni. J ebiga, u selu gdje radim rođen je Galvani koji je napravio prvi korak u mojoj struci a u glavnoj ulici i dan danas postoji banka osnovana 4 godine prije nego je Kolumbo otkrio Ameriku. Mi i Turci smo se u to vrijeme nabijali na kolac...
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Viktor » 03. 09. 2012. (10:05)

porer je napisao/la:
Viktor je napisao/la:Ovo je ono kad ne mogu odolit :D

Nadodao bih na ovo tvoje Viktore da je uvriježeno mišljenje da su Talijani glupi i zatupljeni. J ebiga, u selu gdje radim rođen je Galvani koji je napravio prvi korak u mojoj struci a u glavnoj ulici i dan danas postoji banka osnovana 4 godine prije nego je Kolumbo otkrio Ameriku. Mi i Turci smo se u to vrijeme nabijali na kolac...

Sve je to relativno , eno ga Ruđer iz tog vremena , a Dubrovčani su tada rađe imali kopnenu granicu s Turcima nego Mlečanima . U naše vrijeme taj kraj stvara malo "tvrđe" :) . Sredina stvara ljude , a ako je zatrovana poput ove nase stvara i takve ljude .
Da se zakon provodi ( ontopic ) i odere svakoga tko nema svjetla kako treba , znaci ono svatko igra po pravilima, a pravila se znaju ... ali to nije tako i to transformira ljude u svasta ne dobroga.
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la lupis » 09. 09. 2012. (21:00)

koliko ja vidim ...,svi su dobro označeni u zadnje vrime.....,čak i predobro.... :mrgreen:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.