Optimizacija izrade modela i utjecaj na krajnju cijenu

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: MANIKELA Bet 595 gliser

PostPostao/la porer » 15. 03. 2012. (15:41)

zore70 je napisao/la:Nece valjat sigurno jer nije model napravljen na CNC-u...a koji je meni k.... c bija da se sa ovin guzin.. :o

Da je od zlata i mukta nebi valjalo...

E jebemti osjetljiv si ko tratinčica. Pitao sam samo zašto se čovjek pati kad može lakše a ti se odmah našao smrtno uvrijeđen i udri po svojemu.
Kako ti u potpisu stoji, lakše je .....
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la zore70 » 15. 03. 2012. (16:23)

porer je napisao/la:
zore70 je napisao/la:Nece valjat sigurno jer nije model napravljen na CNC-u...a koji je meni k.... c bija da se sa ovin guzin.. :o

Da je od zlata i mukta nebi valjalo...

E jebemti osjetljiv si ko tratinčica. Pitao sam samo zašto se čovjek pati kad može lakše a ti se odmah našao smrtno uvrijeđen i udri po svojemu.
Kako ti u potpisu stoji, lakše je .....

A tratinčico moja....nisan smrtno uvrijeđen,jer se mene i ne tiče,samo ste se uvatili ko pijan plota nečega pa upri turpijaj..ni jedna tema na forumu ne može ostat koliko toliko normalna...ništa ne valja,sve je prevara,zajeb,naopako,skupo,preskupo...varat če se prvih 5-6 10 kupaca,to ne može valjat i sl.....pa disu argumenti...sve sami stručnjaci....ajmo razotkrit te prevare,uvik je nešto tajnovito a nikad uglavu..disu ti po moru raspadnuti brodi..dije marka..registracija..ime vlasnika??

Kako ne shvaćate da je ovo jedno javno misto i da se iznošenjem neistina i insinuacija nekome može naštetit :?:

Usput,pitam se zašto se ti patiš lemit one tvoje tajmere i elektroniku šta nudiš kad ti to može odradit CNC bez patnje za tren oka...jeli ti sad jasnije..nije,a i da je nećeš priznat ;)

Jesi kad priča sa kojim studentom brodogradnje...zasto crtaju linije broda,uzvojnice,racunaju poluge stabiliteta i sl. kad mogu kupit racunalo,printer,nabacat programe i eto broda..za tren,ko hamburger u onega Mec otrova....ima nešto u tome...

Zašto Betinski kalafati nemaju u dvoru CNC za blanjat madire,rebra...da nisu i oni zajeb možda...zaostali,mazohisti...

Bili ti kupija CNC glodalicu za do 10-12 metri,zaposlija programera... za dva tri modela u par godina a da ostalo vrime leži...sve vidim da ostali to rade..ali glavno je pričat priče

Još malo pa će se i dica pravit na CNC dok in ćaća igra na Play Station...jer drugačije neće valjat :thumbdown:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la porer » 15. 03. 2012. (16:27)

Hajde nek ti bude. Ne želim se kačit, još manje nekome rušit reputaciju, uopće mi to nije bila namjera i totalno si me pogrešno shvatio.
Pogotovo se to vidi iz ovog tvog zadnjeg posta.

Moji CNC-i sad nisu tema a i ne želim se reklamirati, ako te interesira mogu na pp.

Stani mi dobro a Bobiju želim uspjeh s ovim (i svim ostalim) projektima. Samo naprijed i bez skretanja, linija je tvrdo zacrtana! :thumbup: :wave:
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Spužva » 15. 03. 2012. (16:56)

zore srecom nisi politicar, jer bi bio samo u sluzbi krupnog kapitala :lol:
Ovom tvoj recenicom "nekome se moze nasteti" ( jos si trebao samo dodat: sta vam je ljudi, usutite!) rekao si i vise nego sta mislis.
Ocito je bitnije da se ne nasteti firmi nego pojedincu, jer pojedinac se dispergira u masi pa jedna steta malom covjeku ne znaci puno,tko je vidi?brzo se zaboravi! ali ako se slucajno nasteti firmi...e to je vec druga situacija!
Meni je jasno da se oni dizu nazad iz velikih problema u koje su upali, i svaka im cast na tome!neka ljudi rade i neka se bore, ali ne treba se bas tako panicno se bojati necijeg komentara!Neznam zasto su upali u probleme niti cijelu pricu oko toga a niti me ne zanima, ali i to je legitimno pitanje!a da ga je netko postavio prije bi bio lincovan nego dobio korektan odgovor jer bi se to naravno smatralo provokacijom.

Mozda si zaboravio, ali ovo je forum i tu bi trebalo biti mjesta za svacije misljenje i za svaku normalnu raspravu.
Iz tvog kuta gledanja nije normalno sto potencijalni kupac preispituje, gleda, razmislja...iz moga je to sasvim normalno. da je vise takvih i prodavatelji i proizvodaci bilo cega, opcenito, ponasali bi se drugacije.
Uostalom, kad brod bude gotov sam ce za sebe govoriti tisucu rijeci i opravdati pohvale ili pokude, klijentelu mu sigurno nece otjerat rasprava o tehnologiji proizvodnje, cijenama i ostalo o cemu smo pricali.
Dapace, mozda sam upravo ja jedan od buducih kupaca!pa zato i imam pravo izraziti skepsu i traziti odgovore na pitanja koja mi nisu jasna.

Nemoj nas sve trpat u isti kos, i ne skreci sa teme domoljubnim pricama kako smo "ovakav narod,onakav,zajeban, nama nista ne valje, da je tude valjalo bi, sve sami strucnjaci itd" i ne trudi se proguratu kulturu sutnje umjesto kulture dijaloga.

Procitaj Porerovu zadnju recenicu...potpisujem i zelim covjeku, firmi i brodu sve najbolje to uopce nije upitno...
Spužva
Member

Tip plovila: Beneteau Ombrine 550WA/Mariner 75

PostPostao/la Spužva » 15. 03. 2012. (17:03)

@sinitram

wow, ako je postavljane stvari u drugaciji perspektivu ili par pitanja razlog da covjek prestane stavljati slike onda to govori vise egu, nesigurnosti u nesto sto se radi ili strahu.
citajuci zoru na forumu, ipak ne vjerujem da ce to biti slucaj
Spužva
Member

Tip plovila: Beneteau Ombrine 550WA/Mariner 75

PostPostao/la Thomy » 16. 03. 2012. (07:50)

sans-ego je napisao/la: Danas se za oko 10 -15.000 $ dobije gotovi kalup u roku od 3-5 tjedana i sa transportom.

Napiši di to ima kupit :?: :?: :?:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Pape » 16. 03. 2012. (11:26)

...ebate i mene to zanima...odma šaljen nacrte Oleandera, Esteoua..i Antaresa 760...uz sitne korekcije...otvaran firmu i postajen HMB...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.