TORPEDO 7 KS - elektropokretač

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: TORPEDO 7 KS - elektropokretač

PostPostao/la bananko28 » 29. 12. 2011. (18:35)

ja sam čistija sa solnom kiselinom za domačinstvo. očisti ga do kraja u par pranja. znači, uliješ u kanale kiselinu, pustiša da kisleina odradi svoje. kad se kiselina zasiti, izliješ ju van. osušiš cilindar i tako ponovno, sve dok kamenac nestane.
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la jmt » 29. 12. 2011. (18:58)

skroza je napisao/la:JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu

poz.

skroza ja koristim strip a way za kanale jer je neutralniji za gizu i ne prokopa puno one kanale na glavi za vodu ali kad ti je već 7 u pitanju koja ima deblje kanale vode možes i kiselinom ka sta su ti rekli več a ipuno je jeftinija.
Indirektno hlađenje sam radija na tri cil torpedu (volvu) ali ti nebi savjetova jer kad digneš temperaturu vode sta je dobro za motor gubiš na tlaku ulja pa je bolje da ga ostaviš hladnijeg a stjenke cil i glave su debele i onako i nema problema .Termostat ti je idealan do 50 cel jer nakon tog imas ubrzano stvaranje kamenca .
Aj bog
jmt
Member

Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la fordson » 29. 12. 2011. (19:15)

skroza je napisao/la:Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.

Pa nisam baš siguran u ovo ...pa nije to trkaći auto da se radi pojedinačno, kud bi stigli ovi u tvornici da balansiraju svaku radilicu i zamašnjak skupa, onda bi morali imat i tvorničke brojeve. Mislim, nisu ni ovako puno dalje stigli, ali to je neka druga priča. Izmjerio sam konus na zamašnjaku i u desetu je isti kao i na starom. Što se tiče zupčaste krune, ona je u funkciji samo kod pokretanja motora, tako da ne bi trebalo biti problema. Inače imam i jedan originalan Volvo MD-1, i on je u dlaku isti, tj. obrnuto, Torpedo je u dlaku isti kao Volvo :lol:
fordson
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena pasara s kabinom, Torpedo 7 KS

PostPostao/la ceko » 29. 12. 2011. (20:26)

Ma to će biti OK.. Nego zašto je zapeka?
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la skroza » 29. 12. 2011. (21:11)

jmt je napisao/la:
skroza je napisao/la:JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu

poz.

skroza ja koristim strip a way za kanale jer je neutralniji za gizu i ne prokopa puno one kanale na glavi za vodu ali kad ti je već 7 u pitanju koja ima deblje kanale vode možes i kiselinom ka sta su ti rekli več a ipuno je jeftinija.
Indirektno hlađenje sam radija na tri cil torpedu (volvu) ali ti nebi savjetova jer kad digneš temperaturu vode sta je dobro za motor gubiš na tlaku ulja pa je bolje da ga ostaviš hladnijeg a stjenke cil i glave su debele i onako i nema problema .Termostat ti je idealan do 50 cel jer nakon tog imas ubrzano stvaranje kamenca .
Aj bog

Jeli se taj strip away moze pustiti kroz sistem bez rastavljanja - motor mi je u potpunosti ispravan i nemam ga namjeru rastavljati ali posto je brod vanka (na svako godisnjoj nadogradnji) mislija sam usput ocistiti motor tako da ga upalim i provucem tekucinu kroz motor

Poz.
Sólo hay tres clases de hombres, los vivos, los muertos y los que navegan
skroza
Member

Tip plovila: Fortis 590

PostPostao/la jmt » 29. 12. 2011. (21:52)

fordson je napisao/la:
skroza je napisao/la:Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.

Pa nisam baš siguran u ovo ...pa nije to trkaći auto da se radi pojedinačno, kud bi stigli ovi u tvornici da balansiraju svaku radilicu i zamašnjak skupa, onda bi morali imat i tvorničke brojeve. Mislim, nisu ni ovako puno dalje stigli, ali to je neka druga priča. Izmjerio sam konus na zamašnjaku i u desetu je isti kao i na starom. Što se tiče zupčaste krune, ona je u funkciji samo kod pokretanja motora, tako da ne bi trebalo biti problema. Inače imam i jedan originalan Volvo MD-1, i on je u dlaku isti, tj. obrnuto, Torpedo je u dlaku isti kao Volvo :lol:

Nema problema za zamajac i balans jer se svaki zamajac i radilica balansiraju posebno
jmt
Member

PostPostao/la jmt » 29. 12. 2011. (21:55)

skroza je napisao/la:
jmt je napisao/la:

poz.

Aj bog

Jeli se taj strip away moze pustiti kroz sistem bez rastavljanja - motor mi je u potpunosti ispravan i nemam ga namjeru rastavljati ali posto je brod vanka (na svako godisnjoj nadogradnji) mislija sam usput ocistiti motor tako da ga upalim i provucem tekucinu kroz motor

Poz.

mozes skroza razmuti ga s vodom nekih 5 do 10 % veču kantu slatke vode i pusti da radi on ti ne odvaja listiće kao kiselina nego je bas otapa .Kanta ti je oko 300 kn ima 5 litara a proizvodi ga Eko lab i koriste ga ako se ne varam za cisćenje perilica i tih ludosti
jmt
Member

PostPostao/la fordson » 29. 12. 2011. (23:08)

ceko je napisao/la:Ma to će biti OK.. Nego zašto je zapeka?

Izgleda da je bio otišao semering na kopči, pa je ostao bez ulja. Rastavio sam glavu i čini mi se da bi cilindar tj. košuljica mogla biti dobra, nema riseva ni ičega vidljivog na oko. Ostalo nisam još stigao pogledati, a i nije mi žurba. Najprije ću srediti svoj motor i staviti u barku, a onda ću se malo zabaviti s ovim drugim.
fordson
New Entry

Tip plovila: drvena pasara s kabinom, Torpedo 7 KS

PostPostao/la panula 2 » 22. 01. 2012. (13:28)

ma bez dekompresora
a da sam bar dalmatinac
a ne u kukuruzovini...................................................................
panula 2
New Entry

Tip plovila: martini nautic sea buggy

PostPostao/la ceko » 22. 01. 2012. (18:15)

fordson je napisao/la:
ceko je napisao/la:Ma to će biti OK.. Nego zašto je zapeka?

Izgleda da je bio otišao semering na kopči, pa je ostao bez ulja. Rastavio sam glavu i čini mi se da bi cilindar tj. košuljica mogla biti dobra, nema riseva ni ičega vidljivog na oko. Ostalo nisam još stigao pogledati, a i nije mi žurba. Najprije ću srediti svoj motor i staviti u barku, a onda ću se malo zabaviti s ovim drugim.

Ma da, 100% je stisnuo na radilici! Odlično da je cil. dobar! Radilicu i ležajeve daj u Barban da ti srede..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la skroza » 22. 01. 2012. (22:20)

Aj bog[/quote]

Di se more taj strip a way kupiti ?
Sólo hay tres clases de hombres, los vivos, los muertos y los que navegan
skroza
Member

Tip plovila: Fortis 590

PostPostao/la neli27 » 22. 01. 2012. (22:27)

Što se tiče anlasera i njegove montaže na torpedo,komplicirano ako nemaš dobrog prijatelja koji bi sve to centrirao i montirao.Jeftinije ti je dinamo starter,i njega koristiš samo za paljenje motora i montiraj alternator ,nosač od alternatora jednostavno sam napraviš.Original za dinamo starter nosač ti poklanjam,u trstu na otpadu ceš nac na njihovim trokolicima 50eu.Ako se odlučiš na anlaser pazi jer se torpedov vrti u ljevo a renol4 po izgledu isti vrti desno.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la bananko28 » 23. 01. 2012. (15:43)

A kako vrte ti sa trokolica u trstu. Na koju stranu
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la neli27 » 23. 01. 2012. (19:31)

Vrte u desno indentično kao original,odgovaraju sa mjerama kao original boš.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la bananko28 » 23. 01. 2012. (22:43)

Dal zna netko za najblizi autootpad u trstu di bi se sigurno moga naci taj dinamostarter i kako cjene variraju? Da ne klapnem bezveze u trst
bananko28
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.