Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
skroza je napisao/la:JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu
poz.
skroza je napisao/la:Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.
jmt je napisao/la:skroza je napisao/la:JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu
poz.
skroza ja koristim strip a way za kanale jer je neutralniji za gizu i ne prokopa puno one kanale na glavi za vodu ali kad ti je već 7 u pitanju koja ima deblje kanale vode možes i kiselinom ka sta su ti rekli več a ipuno je jeftinija.
Indirektno hlađenje sam radija na tri cil torpedu (volvu) ali ti nebi savjetova jer kad digneš temperaturu vode sta je dobro za motor gubiš na tlaku ulja pa je bolje da ga ostaviš hladnijeg a stjenke cil i glave su debele i onako i nema problema .Termostat ti je idealan do 50 cel jer nakon tog imas ubrzano stvaranje kamenca .
Aj bog
fordson je napisao/la:skroza je napisao/la:Ja sam cuo da se zamajac balansira skupa sa radilicom pa provjeri kod mestra jeli to tocno prije nego ga samo zavidas na novu radilicu.
Pa nisam baš siguran u ovo ...pa nije to trkaći auto da se radi pojedinačno, kud bi stigli ovi u tvornici da balansiraju svaku radilicu i zamašnjak skupa, onda bi morali imat i tvorničke brojeve. Mislim, nisu ni ovako puno dalje stigli, ali to je neka druga priča. Izmjerio sam konus na zamašnjaku i u desetu je isti kao i na starom. Što se tiče zupčaste krune, ona je u funkciji samo kod pokretanja motora, tako da ne bi trebalo biti problema. Inače imam i jedan originalan Volvo MD-1, i on je u dlaku isti, tj. obrnuto, Torpedo je u dlaku isti kao Volvo
skroza je napisao/la:jmt je napisao/la:skroza je napisao/la:JMT jesi kad radija odvojen sistem hladenja za torpeda i s kojom kiselinom ocistit kanale u torpedu
poz.
skroza ja koristim strip a way za kanale jer je neutralniji za gizu i ne prokopa puno one kanale na glavi za vodu ali kad ti je već 7 u pitanju koja ima deblje kanale vode možes i kiselinom ka sta su ti rekli več a ipuno je jeftinija.
Indirektno hlađenje sam radija na tri cil torpedu (volvu) ali ti nebi savjetova jer kad digneš temperaturu vode sta je dobro za motor gubiš na tlaku ulja pa je bolje da ga ostaviš hladnijeg a stjenke cil i glave su debele i onako i nema problema .Termostat ti je idealan do 50 cel jer nakon tog imas ubrzano stvaranje kamenca .
Aj bog
Jeli se taj strip away moze pustiti kroz sistem bez rastavljanja - motor mi je u potpunosti ispravan i nemam ga namjeru rastavljati ali posto je brod vanka (na svako godisnjoj nadogradnji) mislija sam usput ocistiti motor tako da ga upalim i provucem tekucinu kroz motor
Poz.
ceko je napisao/la:Ma to će biti OK.. Nego zašto je zapeka?
fordson je napisao/la:ceko je napisao/la:Ma to će biti OK.. Nego zašto je zapeka?
Izgleda da je bio otišao semering na kopči, pa je ostao bez ulja. Rastavio sam glavu i čini mi se da bi cilindar tj. košuljica mogla biti dobra, nema riseva ni ičega vidljivog na oko. Ostalo nisam još stigao pogledati, a i nije mi žurba. Najprije ću srediti svoj motor i staviti u barku, a onda ću se malo zabaviti s ovim drugim.
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.