Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
cima je napisao/la:Samo jedno malo upozorenje za sve vlasnike tih motora da si daju pregledat cijev koja ide od pumpe vode do motora. Meni se od "trenja", na mjestu gdje ta cijev prolazi kroz jedno oko ostetila i motor se nije dovoljno hladio, na brzinu potrosio svo ulje i zaribao (objasnjenje servisa, cijev je kod mene). Naravno proslo je 6 mjeseci od garancije pa se ti j... . Za vrijeme rada motora nije se nista primjetilo i voda je iza izlazila po meni normalno.
Samo toliko da si sprijecite popravak od skoro pol novog motora...
Prije tog suzukija imao sam tomosa 4 dvadeset godina, tisuće sati i onda je zaribao zauvijek.
Da sam znao Tomos forever..
. ukoliko je voda na pilotu -kontrolnom ispustu normalno špricala onda su i impeler i cijev ispravni inače nebi bilo pritiska i voda nebi izlazila na pilotu. Ovdje valja napomenuti da je rupica na pilotu promjera 1,8 mm i zbog prljavština nekad se zna začepiti prestaje curiti voda što ne znači da motor nema hlađenja, tankom žicicom očistite rupicu i ako voda procuri nema problema imate hlađenje i vozite bez brige.cima je napisao/la:Za vrijeme rada motora nije se nista primjetilo i voda je iza izlazila po meni normalno
dakle ako se motor pregrijao onda je smeđe boje i sigurno bi se rastopili neki plastični dijelovi kao ručka za nošenje i slično, dakle dade se zaključiti da motor nije bio pregrijan ali je vjerojatno ostao bez ulja, zašto to je drugo pitanje i samo u razgovorom sa vlasnikom - korisnikom moglo bi se doći do zaključka te bi bilo koja rasprava bez podataka bila bezpredmetna.cima je napisao/la:motor se nije dovoljno hladio, na brzinu potrosio svo ulje i zaribao (objasnjenje servisa, cijev je kod mene)
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.