Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori
skandalozo je napisao/la:borro je napisao/la:Možda bi trebalo snimiti nešto u nastavcima, nešto kao ribolovna Dinastija, taman da ide oko ručka i da se prikazuje nekih 15 godina, možda bi se sve uspjelo reći i snimiti.
Mogla bi se zvati Ljubav je na moru ili nešto slično...
Kod ribolova je zanimljivo baš to što ne postoji "sve". Taman kad nešto apsolviraš, probaš nešto promijeniti i zaključiš da može drugačije. Neću reć bolje, jer je u sportskom ribolovu upitno što je bolje. Meni ulov nije imperativ, već zadovoljstvo koje će mi priuštiti sam lov. Sjećam se koliko mi je ulov prvog zubaca panulom (beba od kilo i nešto) pružio zadovoljstva, bez obzira što ih je prethodno platilo danak pušci puno. Troznamenkasto puno. Ali pamti se onaj gušt, ona sreća koju si u tom trenutku osjetio. To zadovoljstvo nema onaj tko lovi iz komercijalnih razloga gje je riječ o matematici.
Kod Onofarovih filmova mi je najviše ostalo u sjećanju njegovo oduševljenje ulovom, sreća što je uspio nadigrati ribu koja ne splašnjava niti nakon brojnih ulova. To treba naučiti iz tog i takvih filmova. Vezati predvez? To će naučiti ama baš svako sa dvije ruke i relativno zdravim očima. Eto očitog primjera; grafička dizajnerica iz tima koji je radio skice za knjigu bila je zadužena za čvorove. A na početku je priznala da ne zna ni kako udica izgleda. Molila me da joj pokažem kako vezati da joj bude lakše raditi. U mjesec dana koliko joj je trebalo da napravi sve skice naučila je odlično vezati sve, ama baš sve čvorove, shvativši i zašto i kada koji čvor. Tehnikalije su nužne, ali nužno ne vode ka ribolovnom uspjehu. I da, što je to ribolovni uspjeh? Donijeti doma puno ribe ili doći kući punih baterija?
golum je napisao/la:skandalozo je napisao/la:borro je napisao/la:Možda bi trebalo snimiti nešto u nastavcima, nešto kao ribolovna Dinastija, taman da ide oko ručka i da se prikazuje nekih 15 godina, možda bi se sve uspjelo reći i snimiti.
Mogla bi se zvati Ljubav je na moru ili nešto slično...
Kod ribolova je zanimljivo baš to što ne postoji "sve". Donijeti doma puno ribe ili doći kući punih baterija?
Baš tako doći kući punih baterija puno je važnije.
Često kad dođem sa ribolova pitaju me "jesi ulovio što" kad kažem NIŠTA ispada da su žalosniji od mene (a mene prazni jupol uopće ne smeta)
Kad im pokušam objasnit da je bit ribolova neizvjesnost,dani priprema i slaganja ribolovnog pribora,mir,tišina,komad pancete na barci.....i da ne nabrajam jer znam da znate što hoću reći tek tada postajem neshvaćen,više se i ne trudim objašnjavat bilo kome
lupis je napisao/la:Nikad nisi jeo glavoča?,dobro i to je moguće,iako to potvrđuje moju teoriju da ste malo previše zabrijali na dvi-tri vrste ribe a ostalo ne postoji ili je omalovažavano i zanemareno do boli!
I što sad,opet čekat neku informaciju u vezi knjige ili ....
surfer je napisao/la:
Umijesto da si bezveze s... 3 i po tisuće puta, mogao si nam lijepo upoznati svaku od tih omalovažavanih i zanemarinih vrsta riba...
lupis je napisao/la:...nominativ,genitiv,akuzativ....,znaš ono "tko,što","komu ,čemu"...
Natrag na Prodaja i usluge - reklamiranje djelatnosti
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.