Savjet/upozorenje

Diskusije o ribolovnim trgovinama, servisima barki, motora i ostalo. Gdje kupovati, gdje servisirati, traženje izvođača raznih radova ...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Savjet/upozorenje

PostPostao/la amiklic1 » 10. 09. 2008. (18:33)

Evo nešto s:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=363886&page=2

Citat:
LJUDI, POŠTOVANJE

NEMOJTE SE SAMO ODLUČITI NA KUPNJU PLOVILA U FIRMI "MOTONAVIS", GOSPODINA LUKŠIĆA. NAIME, JA SAM KOD NJEGA KUPIO BROD, TE MI JE NJEGOV JAKOHVALJENI SUZUKI STAO NAKON NITI 20 SATI VOŽNJE. ETO, ČOVIJEK SE NIJE UDOSTOJIO DOĆI I POGLEDAT ŠTO JE MOTORU, ČAK JE JOŠ POČEO I VIKAT.
sVI SU ONI LOPOVI, KOJI SU JAKO RIJEČITI KOD PRODAJE, A KAD TREBAJU USKOČITI U POMOĆ, ODJ...U TE KO ZADNJEG MAJMUNA.
MOTOR MI JE JOŠ POD GARANCIJOM, ALI DA IZBJEGNEM DOTIČNE MOTONAVISOVE MAHERE, ODLUČIH SE SAM RIJEŠIT STVAR, TE SAM U TOME I USPIO. TA GARANCIJA JE OBIČNA PRIJEVARA, POGOTOVO KOD PLOVILA FIRME MOTONAVIS. KOD PREUZIMANJA BRODA NAKKON 2 SATA, RASPALA MI SE SKIPERSKA SIJEDALICA. PROLAZ ZA SIDRENO SVIJETLO SU IZBUŠILI NA SLIVNICIMA OKO VJETROBRANSKOG STAKLA (NEMOGUĆE PRIMIJETITI OKOM), TE MI SE KABINA 2 GODINE PUNILA VODOM, DOK NISAM SKUŽIO. ODUŠNIK TANKA GORIVA J BIO PRESAVINUT, TE SE GORIVO IZLIVALO KOD PUNJENJA. VEĆINA VIJAKA JE BILO POCINČANO, TAO DA JE RUZINA POČELA SLINITI NAKON PAR MJESECI. DRVENARIJA, SKALE I NOSAČ P.M. SE SKORO RASPALA, LAK JE OTPAO U PRVIH POLA GODINE. REZERVOAR NEMA PORTELU ZA ČIŠĆENJE, POKLOPAC KOKPITA JE PRIČVRĆEN SA PARKER VIJCIMA, TAKO DA SU SANTINE I PROSTOR AKUMULATORA I TANKA GORIVA NAKON KIŠICE PUN VODOM. KATASTROFA. UGRADILI SU SEPARATOR VODE NATANK GORIVA, KOJEG SE MOŽE NABAVIT SAMO U AMERICI I DALEKOM ISTOKU, NEMA GA KOD NAS, TE GA NAPLAČUJU 1100KN, DOK JE NA EBAYU TAKAV ULOŽAK , NOVI, 6,99 USD.......NEDA MI SE VIŠE NABRAJAT, ALI MOTONAVIS I NJEGOVI LJUDI SU ZADNJI NA LJESTVICI SA KOJIMA TREBA POSLOVAT , A POGOTOVO KUPIT NEKAKVO PLOVILO ILI MOTOR...........

Ne znam koji su povodi ovog teksta, pa ću pretpostaviti da je istina.
Možda kome zatreba.
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

Re: Savjet/upozorenje

PostPostao/la karamba » 10. 09. 2008. (20:05)

kad bi barem motonavis bio jedini !!!, ali na žalost ima ih još ! Tu ču dodati firmu telekomunikacije split koja prodaje humminbird uređaje, godinama sam uzimao od njih uređaje i bio zadovoljan i onda sam uzeo famozni 987 cx combo,uređaj od 22.000,00 kn ,kojeg su mi preko telefona tako nahvalili samo što mi nisu skidali zvjezde s neba, kad je dotični uređaj stigao i kad je upaljen od svih laži koje su ispričali niti jednu istinu se nisu udostojili izreć, na upit kao nezadovoljan korisnik htio sam mijenjati uređaj za bilo koji model uz moju nadoplatu i sto načina koje sam predložio odgovor bi uvijek bio negativan, samo što mi se nisu nasmijali u facu, žalosno je što tako velika marka daje zastupništvo bilo kome !
A serviseri motora ......... neču ni započinjat jer mi treba 300 stranica o nekvaliteti poslovanja i još 5000 stranica o načinu obračunavanja računa . Znači za servis od honde 40 i honde 2.3 ks platio sam 2500 kn za 15 min rada s tim da je dečko nadolio ulje do vrha (da nisam bio tamo motor bi prilikom paljenja blokirao) šerafe umjesto odvidavanja tip zavidava ,znači početničke greške sve razmažu zaseru NAPLATE i nikome ništa, samo radi jebenog pečata za garanciju... ima toga koš i još ali neda mi se pisati je mi tlak odmah skoči .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la aladin » 10. 09. 2008. (23:53)

karamba je napisao/la:
A serviseri motora ......... neču ni započinjat jer mi treba 300 stranica o nekvaliteti poslovanja i još 5000 stranica o načinu obračunavanja računa . Znači za servis od honde 40 i honde 2.3 ks platio sam 2500 kn za 15 min rada ......

huh .... to je fakat previse... ja se ne mogu pozaliti na Yamahine servisere kod kojih sam bio (Piccilo racing Split, VM-nešta iz Sibenika i sada Prazen iz Vodica)

na yamahi 40 su mi servisi bili cca 600kn (redovni) a sada na 150tki 1500kn (sa terenskim izlaskom). Nije niti to malo para ali cini mi se korektno.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la karamba » 11. 09. 2008. (07:46)

aladin je napisao/la:
karamba je napisao/la:
A serviseri motora ......... neču ni započinjat jer mi treba 300 stranica o nekvaliteti poslovanja i još 5000 stranica o načinu obračunavanja računa . Znači za servis od honde 40 i honde 2.3 ks platio sam 2500 kn za 15 min rada ......

huh .... to je fakat previse... ja se ne mogu pozaliti na Yamahine servisere kod kojih sam bio (Piccilo racing Split, VM-nešta iz Sibenika i sada Prazen iz Vodica)

na yamahi 40 su mi servisi bili cca 600kn (redovni) a sada na 150tki 1500kn (sa terenskim izlaskom). Nije niti to malo para ali cini mi se korektno.

krk je nažalost druga priča... sestra ima yamahu 40 i cijena je ista kao i za hondu nažalost.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la primorac » 11. 09. 2008. (12:06)

Karamba, pa onda ti se isplati motor u gepek i lipo u Vodice Fredu Bobeku na servis....
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la karamba » 11. 09. 2008. (13:00)

o tome ozbiljno razmišljam, samo ne u gepek nego ga ostavit na krmi i gas !!!! :D :D :D :D :D
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la Homer » 11. 09. 2008. (13:11)

Karamaba, jesi li možda kontaktirao Host Motonautiku iz Kostrene? Vlasnik je OK, ozbiljan i poslovan. Možeš ga nazvati i prilikom dogovora oko servisa i otvaranja radnog naloga saznati kolika bi ti bila cijena sevisa. Ja sam zadovoljan s uslugom. Ipak ti je malo bliže od Vodica. ;)

http://www.host-motonautika.hr/
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la primorac » 11. 09. 2008. (13:15)

Ma daj, Homere... najteže mu je od Šmrike doć do Žute lokve :D onda na Dalmatinu i gas... A još ako ode Bakanom, čovječe koje ribe od Kvarnera do Dalmacije (a paški sir i janjetina i Sandra Dabo usput!) :D
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la Homer » 11. 09. 2008. (13:32)

Čuj Primorac, ja sam išao na ekonomičnu varijantu! ;)

Tvoja varijanta je puno zabavnija ali koliko će ga taj servis onda doć :!: :?: :!: Jeftinije mu je onda novi motor kupit nego servisirat stari!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la primorac » 11. 09. 2008. (13:41)

Servis je servis, a gušti su gušti!! Samo treba požuriti, jer me raptor prepao sa prognozom, stižu ruske zime, možda dođe u Omišalj kakav ruski nosač/razarač na nuklearni pogon da ispita situaciju sa družbom adria...
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la igla » 12. 09. 2008. (08:43)

Meni su naplatili servis Yamaha 4t skoro 1000 Kn. Zamjena impelera, ulja i nova svječica. Sat servisera 366 Kn sa PDV-eom. Zaračunali dva sata rada i to je to.
Nemam uvjeta da to sam radim i onda lako budalu (to sam Ja) zajebat.
Ima li netko da jeftinije servisira Yamaha motore u Rijeci i okolici , ili netko ima servis manual za Yamahu 4t pa da mi ga pošalje na mail.
igla
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 12. 09. 2008. (09:06)

Koja 4t Yamaha??
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la igla » 12. 09. 2008. (10:01)

Yamaha 4
igla
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 12. 09. 2008. (11:21)

Imam negdje original manual (knigu). Potražit ću je ovaj vikend pa ću ti se javiti ako je nađem. Meni više ne treba. OK?
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la igla » 12. 09. 2008. (12:11)

ab ovo je napisao/la:Imam negdje original manual (knigu). Potražit ću je ovaj vikend pa ću ti se javiti ako je nađem. Meni više ne treba. OK?

super , dogovoreno
igla
New Entry

Sljedeća

Natrag na Ribolovne trgovine, servisi brodova, motora i slično

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.