Dobar dio postova ovdje napisnih izgledaju kao da prate temu, no to tako samo izgleda, jer im tema služi samo kao povod, no s njom nemaju ništa zajedničko.
Forumi su kao i izlozi, no izlozi u koje mogu gledati ticuće ljudi ... i oni koji sudjeluju i oni koji samo čitaju.
Kada je ova tema započela nisam shvaćao važnost i težinu informacije. Bio je to samo jedan post u kojem jedan od korisnika navodi neki drugi post sa nekog drugog foruma. Sada, u razmaku od toliko mjeseci i nakon reakcije
Motonavisa, shvaćam.
Kao prvo, mi nismo suci da bi nekoga sudili, no imamo pravo razmjenjivati
informacije, bilo one dobre ili ne. Isto tako bi bio dobro da "prozvani" ima mogućnost replike, što u ovom slučaju nije bilo moguće, jer "prozvanog" (do prije par dana) nije bilo na forumu.
Jasno je da "informacije" takvog tipa
moraju biti argumentiranje, jer rekla-kazala nema nikakvu težinu.
Druga je greška bila što je jedan takav post, koji navodi izvore koji nisu dokumentirani, tj. navodi post nekog člana i to s nekog drugog foruma, uopće ostao i nije bio pobrisan. U tome bi bila dragocjena pomoć
svih forumaša koji su mogli jednim kratkim pp-om ukazati na problem moderatorima.
I ne samo ovaj put i ne samo u ovoj temi ...
Drago mi je da smo dobili objašnjenje gospodina Lukšića i smatram bezpredmetnom raspravu tko je sjor Bepo i sve oko toga, jer to nema nikakve važnosti u ovom slučaju. Nadam se samo da se prisutnost Motonavisa neće prekinuti sa ovim postom, kao i da njegov odgovor nije jedini razlog posjeti našem Forumu i da će nam dati puno drugih podataka, za sve one koje njihovi proizvodi zanimaju, kao i odgovore na pitanja tehničke prirode, a na koja on i njegovi njihovi mehaničari sigurno znaju odgovore. Na obostrano zadovoljstvo.
Web dozvoljava ekstremnu vidljivost i znam da nije u našem mentaliteteu, no nastojmo ga iskoristiti bez previše instrumentaliziranja. Mrvica poštovanja ne bi škodila s vremena na vrijeme kao i napor da svako od nas iznese svoja mišljenja i ideje s malo više takta i pažnje u odnosu na mišljenja i ideje drugih.
Uglavnom, ovdje ima mjesta za sve ...