Savjet/upozorenje

Diskusije o ribolovnim trgovinama, servisima barki, motora i ostalo. Gdje kupovati, gdje servisirati, traženje izvođača raznih radova ...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Re: Savjet/upozorenje

PostPostao/la porer » 16. 10. 2009. (09:58)

macro je napisao/la:ne želin se raspravljat, al šjor bepo je, ako malo bolje proučiš pljunuti šjor lukšić.. možda mu je bepo nadimak?! ;)

Možda je, možda nije. Kakve to veze ima sa anonimnim neprovjerenim klevetama kojima se ruši ugled firme? I onda se nađe još par glavoča koji udare zajebanciju na to :Other12:

Hajmo gledati drugačije. Na forum.hr Seawolf1973 napisao je tu klevetu. Evo link, peti post na stranici : http://www.forum.hr/showthread.php?t=24 ... =motonavis

Tip ima 2 posta na tom forumu. Pa zašto nitko nije to pogledao i rezonirao na način 'Jebemti pa to je netko od konkurencije, smješta mu' nego odmah udri po Motonavisu? Sramota. Drugo, na tom forumu nitko se ni osvrnuo nije na te žvrljotine.

Disklejmer : nemam nikakve veze s tom firmom, ovdje pišem čisto o forumskoj etici, umjesto Motonavis moglo je stajati ime moje firme ili bilo čije druge...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la gavijal » 16. 10. 2009. (10:15)

porer je napisao/la:
macro je napisao/la:ne želin se raspravljat, al šjor bepo je, ako malo bolje proučiš pljunuti šjor lukšić.. možda mu je bepo nadimak?! ;)

Možda je, možda nije. Kakve to veze ima sa anonimnim neprovjerenim klevetama kojima se ruši ugled firme? I onda se nađe još par glavoča koji udare zajebanciju na to :Other12:

Hajmo gledati drugačije. Na forum.hr Seawolf1973 napisao je tu klevetu. Evo link, peti post na stranici : http://www.forum.hr/showthread.php?t=24 ... =motonavis

Tip ima 2 posta na tom forumu. Pa zašto nitko nije to pogledao i rezonirao na način 'Jebemti pa to je netko od konkurencije, smješta mu' nego odmah udri po Motonavisu? Sramota. Drugo, na tom forumu nitko se ni osvrnuo nije na te žvrljotine.

Disklejmer : nemam nikakve veze s tom firmom, ovdje pišem čisto o forumskoj etici, umjesto Motonavis moglo je stajati ime moje firme ili bilo čije druge...

Ja ne znam di si ti procitao da ja tu " klevetu" podupirem niti da vjerujem iti jednoj strani.Ja nikad nisam poslovao sa firmom Motonavis niti poznajem ostecenu stranku i sve, ama bas sve procitano na bilo kojem forumu uzimam sa određenom dozom rezerve. Moja konstatacija je bila na to da se netko registrira samo radi te klevete. Vidim da nisam samo ja kome je to u najmanju ruku čudno . Ja taj post znam jos od davno je kruzio ama bas svugje , od newsgrupa do forum.hr.
I svatkom normalnom ce bit sumljivo da se netko registrira samo radi takvih stvari tvrdeci da nema nikaj sa firmom o kojoj je rijec. Uzmi od sebe prvog, da netko na nekom xYz forumu pljuje firmu od koje si ti kupio brod i to govorimo o prastarom postu duboko zakopanom u forumu, bi se ti odmah registrirao i poceo branit tu firmu?
Mislim da ima dovoljno moderatora ovdje pa znaju svoj posao.
gavijal
Senior Member

PostPostao/la macro » 16. 10. 2009. (10:20)

porer slažem se s tobom, osim u onom dijelu da je zajebancija nepoželjna.

poanta je da je istina uvik negdi u sredini, a pametan čovik sam za sebe donosi zaključke iz šire slike, bez obzira šta anonimci ili vlasnici firmi piskaraju.

ako se nekome sviđa taj brod (pod uvjetom da u navedenoj firmi ima povoljne uvjete i ugovorom zajamčena prava), ne virujen da će ga ovo previše pokolebat. makar šteta šta "anonimac" nema priliku za odgovor
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la porer » 16. 10. 2009. (12:04)

OK macro, razumijem što hoćeš reći. Moraš ipak priznati da bi bilo neugodno čitati tako nešto o sebi pa još na to da se netko i zajebava. Ja osobno ne bih volio.

Za ostale lumene - imaju sve u mom prethodnom postu.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (12:11)

macro je napisao/la:poanta je da je istina uvik negdi u sredini, a pametan čovik sam za sebe donosi zaključke iz šire slike, bez obzira šta anonimci ili vlasnici firmi piskaraju.

slazem se. nezadovoljan kupac u vecini slucajeva malo prenapuse problem, sto je u ovom slucaju vidljivo, a prodavac pokusava od sebe napraviti sveca. u stvarnosti niti je kupac tolika zrtva, niti je prodavac/servise toliki svetac.
ono sto bi svi trebali pokusati, jeste biti korektni. znaci, Motonavis nije kriv za nedostatke proizvoda koje prodaje, nego proizvođac. svako plovilo ima barem nekoliko propusta u izgradnji (osim onoga kojega se Amiklic osobno uhvati tokom izgradnje ;) ), i tu je rijetko moguce sve vidjeti u dva mjeseca. ponekad to na kupca djeluje vrlo deprimirajuce jer odstupa od idealisticke slike u njegovoj glavi, pogotovo kada se sjeti prodavacevih rijeci hvale pri prezentiranju proizvoda. prodavac je tu samo posrednik, cija je obaveza takodjer i posredovati u otklanjaju nedostataka, ali mu nije obaveza izlaziti besplatno na teren i otklanjati kvarove koji su posljedica ne-odrzavanja. a najgore je kada se sa jedne (ili obje) strane nađe histericna osoba. tu argumenti jednsotavno ne pomazu.
svejdeno smatram da ne bi trebali drzati niciju stranu, nego tu situaciju trebaju rjesavati oni koji su tu zaradili ili dali nekakav novac.
Robi

PostPostao/la gavijal » 16. 10. 2009. (12:24)

Evo jedne slicne teme sa forum.hr http://www.forum.hr/showthread.php?t=351911. Tu je razlika kaj se "osteceni potpisao". Doduše i tu firmu brani "prijatelj".
No to uopce nije bitno, samo kod antireklama i reklama puno je vjerodostojnije kad se čovjek podpiše.
gavijal
Senior Member

PostPostao/la porer » 16. 10. 2009. (13:35)

Robi ne znam sjećaš li se karambine priče za Humminbird? Da bih riječ rekao. Čovjek je imao problema, opisao kakvih, kada i koga je kontaktirao u vezi toga i što mu je odgovoreno crno na bijelo. Isto i amiklić sa M700. E u tim slučajevima ja nisam držao ničiju stranu nego pratio ishod.
U ovom slučaju anonimus je napisao ružne riječi o Motonavisu i dobio podršku s foruma a Motonavisov demanti je ismijan. Ja tu potpuno podržavam Motonavis. Pa nemojmo miješati te dvije stvari.
Dalje, još uvijek sam uvjeren da je Šjor Bepo njihova mušterija a ne netko od njih. 100%
porer
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (13:52)

porer je napisao/la:Robi ne znam sjećaš li se karambine priče za Humminbird? Da bih riječ rekao. Čovjek je imao problema, opisao kakvih, kada i koga je kontaktirao u vezi toga i što mu je odgovoreno crno na bijelo. Isto i amiklić sa M700. E u tim slučajevima ja nisam držao ničiju stranu nego pratio ishod.
U ovom slučaju anonimus je napisao ružne riječi o Motonavisu i dobio podršku s foruma a Motonavisov demanti je ismijan. Ja tu potpuno podržavam Motonavis. Pa nemojmo miješati te dvije stvari.
Dalje, još uvijek sam uvjeren da je Šjor Bepo njihova mušterija a ne netko od njih. 100%

meni je blago receno muka od prodaje/servisa/kupaca/prodavaca/reklamacija.... cijeli zivot se uvijek netko buni na usluge koje pruza firma gdje ja radim, neke su osnovane, a neke su cisto preseravanje i glupost, nekad sam ja zakinuti kupac, nekad (rijetko) ja zajebem prodavaca.... to je sve zivot i ljudska interakcija.
iz tih razloga vise ne zelim prodati nikome ni kutiju sibica, a po prirodi sam takav da bi mogao "eskimu prodati snijeg". cinjenica je da kao prodavac moras hvaliti proizvod koji prodajes, eventualno ako te muci moral, lagano se "okrznuti" o nedostatke. nakon kupnje moras promijeniti pricu jer inace bi mogao odma zatvoriti butigu....
ja takve "priče" gledam sa blagom nezainteresiranoscu, eventualno zapamtim nekakve detalje koji mi mogu biti korisni, i nadam se da ja necu doci u situaciju biti zajebana stranka.
a i ne mozes ocekivati od skupine ljudi na forumu da bude objektivna. zato ja to radije prepustim onima koji su sudjelovali u samoj prodaji/kupnji da to sami rjesavaju. meni niti iz djepa niti u djep.
Robi

PostPostao/la tomi » 16. 10. 2009. (18:13)

robi-nisi u pravu-nisi objektivan-razmisli pa napiši-pozdrav
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 17. 10. 2009. (11:59)

tomi je napisao/la:robi-nisi u pravu-nisi objektivan-razmisli pa napiši-pozdrav

tomi-gdje tocno-pojasni-jesam-i tebi
Robi

PostPostao/la riberer » 17. 10. 2009. (15:49)

Dobar dio postova ovdje napisnih izgledaju kao da prate temu, no to tako samo izgleda, jer im tema služi samo kao povod, no s njom nemaju ništa zajedničko.

Forumi su kao i izlozi, no izlozi u koje mogu gledati ticuće ljudi ... i oni koji sudjeluju i oni koji samo čitaju.

Kada je ova tema započela nisam shvaćao važnost i težinu informacije. Bio je to samo jedan post u kojem jedan od korisnika navodi neki drugi post sa nekog drugog foruma. Sada, u razmaku od toliko mjeseci i nakon reakcije Motonavisa, shvaćam. 
Kao prvo, mi nismo suci da bi nekoga sudili, no imamo pravo razmjenjivati informacije, bilo one dobre ili ne. Isto tako bi bio dobro da "prozvani" ima mogućnost replike, što u ovom slučaju nije bilo moguće, jer "prozvanog" (do prije par dana) nije bilo na forumu.
Jasno je da "informacije" takvog tipa moraju biti argumentiranje, jer rekla-kazala nema nikakvu težinu.
Druga je greška bila što je jedan takav post, koji navodi izvore koji nisu dokumentirani, tj. navodi post nekog člana i to s nekog drugog foruma, uopće ostao i nije bio pobrisan. U tome bi bila dragocjena pomoć svih forumaša koji su mogli jednim kratkim pp-om ukazati na problem moderatorima.
I ne samo ovaj put i ne samo u ovoj temi ...

Drago mi je da smo dobili objašnjenje gospodina Lukšića i smatram bezpredmetnom raspravu tko je sjor Bepo i sve oko toga, jer to nema nikakve važnosti u ovom slučaju. Nadam se samo da se prisutnost Motonavisa neće prekinuti sa ovim postom, kao i da njegov odgovor nije jedini razlog posjeti našem Forumu i da će nam dati puno drugih podataka, za sve one koje njihovi proizvodi zanimaju, kao i odgovore na pitanja tehničke prirode, a na koja on i njegovi njihovi mehaničari sigurno znaju odgovore. Na obostrano zadovoljstvo.

Web dozvoljava ekstremnu vidljivost i znam da nije u našem mentaliteteu, no nastojmo ga iskoristiti bez previše instrumentaliziranja. Mrvica poštovanja ne bi škodila s vremena na vrijeme kao i napor da svako od nas iznese svoja mišljenja i ideje s malo više takta i pažnje u odnosu na mišljenja i ideje drugih.

Uglavnom, ovdje ima mjesta za sve ... ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la dome » 17. 10. 2009. (17:07)

riberer je napisao/la: kao i da njegov odgovor nije jedini razlog posjeti našem Forumu

i ja se tome nadam ..................mada nekako sve sam skloniji mišljenju da su mi nade uzaludne :(
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la motonavis-rijeka » 04. 11. 2009. (12:00)

Riberer je napisao/la

"Drago mi je da smo dobili objašnjenje gospodina Lukšića i smatram bezpredmetnom raspravu tko je sjor Bepo i sve oko toga, jer to nema nikakve važnosti u ovom slučaju. Nadam se samo da se prisutnost Motonavisa neće prekinuti sa ovim postom, kao i da njegov odgovor nije jedini razlog posjeti našem Forumu i da će nam dati puno drugih podataka, za sve one koje njihovi proizvodi zanimaju, kao i odgovore na pitanja tehničke prirode, a na koja on i njegovi njihovi mehaničari sigurno znaju odgovore. Na obostrano zadovoljstvo."

Poštovani Moderator/ica: riberer
Iskreno govoreći bez ovog Vašeg uključivanja Motonavis i ja lično se nebi bili više javljali.
Smatram da bi bilo dobro da se je i neko od učesnika potrudio i poslao e-mail na Motonavis da pogleda što piše na na određenom mjestu, jer mislim da je to nadišlo granicu normale, a objavljeno je na mjestima gdje mi nikada nećemo tražiti.
Povremeno koliko mi posao dopušta preletim kroz određene teme i zdražim se poglavito na motorima. Veseli me kada vidim tekst i objašnjenje pojedinog tehničkog pitanja zaista na zavidnom stručnom nivou, ili je dobar mehaničar ili zna dobro slušati i prenijeti na druge. Kao što je neko naveo imam neku godinu (autor me sigurno poznaje) i sa vanbrodskim motorima sam u kontinuitetu od 1975 godine, zadnjih 9 godina sa sa Suzukijem. Žalosti me kada vidim da se javljaju mudrijaši koji znaju sve a pogotovo znaju točno tko je koga prevario. Uzmimo u obzir jednu bitnu činjenicu da smo svi mi samo humana bića i nismo nepogrešivi, ali uvjeren sam da niti jedan ozbiljan trgovac ili proizvođač neće odbiti garnciju ukoliko su ispunjeni uslovi iz garantnog lista, dapače učiniti će sve potrebno da to bude bez terećenja korisnika, nemojte nikada zaboraviti da i trgovci i proizvođači žive od zadovoljnih korisnika. Oni koji se bave tehnikom znaju da se javljaju i specifični probleni koji zahtijevaju i određenu obradu da se utvrdi uzrok i sagledaju posljedice kao i kako zaštiti se od neželenih posljedica. Motonavis se neće i nesmije uključiti u raspravu oko određenog problema jer smo mi ipak pupčanom vrpcom vezani uz Suzuki i istog trenutka postavilo bi se pitanje naše vjerodostojnosti.
Napominjem još jednom da se svaki korisnik može direktno obratiti nama sa određenim problemom i biti će mu sigurno odgovoreno, uvjet je samo jedan a to je da uz problem navede i serijski broj motora. Kako će on dalje obrađivati problem da li će to podijeliti sa nekim ili završiti na nekom portalu to nije naš problem.
Dragi forumaši kad vidite motor Suzuki na pasari i pasioniranog ribara, kada vidite Saver brodicu sa Suzukijem ili puhani čamac Zodiac sa Suzukijem neka vam ne bude teško stanite popričajte sa vlasnicima i korisnicima i nadamo se da ćete upoznati još kojeg novog šjor Bepa, a zašto ne i kojeg Seawolfa, svi smo mi samo ljudi, te ćete sami moći najbolje donijeti Vaš sud.
Lijep pozdrav svim forumašima kao i sadašnjim i budućim korisnicima naših proizvoda i usluga.
Lukšić
motonavis-rijeka
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la riberer » 04. 11. 2009. (12:27)

Izgleda da smo sve razjasnili Motonavis slika

Ovaj mi post, na moju žalost, izgleda i kao post "di addio" što me žalosti. Motonavis izgleda nije shvatio mogućnosti izravnog kontakta, sa korisnicima proizvoda ili sa eventualnim budućim kupcima, koje nudi forum. Od pojašnjenja karakteristika koje određeni proizvodi nude, otklanjanja sumnji u svezi s njihovim korištenjem tj. načina korištenja i puno drugih stvari. Ponuda je velika i svaki proizvod ima neke detalje, ovdje mislim uglavnom na one tehničke prirode, koji bi mogli zanimati i korisnike foruma. Koja propela na koji motor i za koji brod na primjer ili zašto moj motor ovo i ... pitanja ne prestaju nikada.

Forum ima u ovom trenutku tisuću i petsto registriranih korisnika i tko zna koliko onih koji ga prate, a da se nisu registrirali. Mislim da to nije potencijal koji bi trebalo odbaciti kao i sve one koji imaju jedan Suzuki na krmi, a ne da im se gledati koji serijski broj nosi.

Neki odgovori bi bili mogli biti dobijeni i ovdje ... bez da se ide na Mlaku. slika

Ali kad je već tako ... Mirno More!
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la rossi » 18. 11. 2009. (18:08)

E ovako zajeba san dvi pente 5 i 20 konja u 4 godine na kraju krajeva nije ni bitno svaki prodavač i serviser tribali bi kao ovlašteni stajat iza svojih proizvoda moran reć svojih jer od njih žive a mi hrvati smo takvi kakvi jesmo ne svi ali večina i ne samo hvalit tribalo bi reč i nedostatke. Ja san laik za pente znan kresnit i ajmo. Ni moje da znan o tim stvarima a i nesmin. Pa jeben mu za svaki servis naplate ka da imaju zlatne ruke, zlatni djelovi ako su ih prominili vrag će ih znat nemoš više nikom virovat. I tako san ja odlučija lipo nabavit jednu veslačicu lipo ću sve sam održavat, servisirat. Nebi tija nikog uvridit ali mislin da ljudskosti više nema i da je sve pošlo u vražju mater.
rossi
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 501 honda 20hp

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ribolovne trgovine, servisi brodova, motora i slično

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.