Opet ti ivek,
nikad se nisan odrišija od kraja, pa stavim x videa di ipak jesam, onda zasutis 15 dana, pa se sjetis par mjeseci kasnije -to mi snima prijatelj, ja neman brodicu.
nikad nisan nista radija, onda stavim xyz fotografija sa brodova nakojima sam radio (a koje ti mozes samo na mojim slikama vidjet) struju vodu, mehaniku, plastiku, onda zasutis 15 dana, pa smognes hrabrosti i napises to nikog ne zanima to su skupi brodovi
nikad nisan nista radija na "normalnim" brodovima, onda stavim set fotografija kompletne restauracije svog glisera (je, ivek, plovi, ne stoji na livadi, sa puno vecim obimom posla od servisa motora), sa ugradnjom novog motora, komplet srtuja nova, e onda sam obicni hvalisavac.
mogao bi tu napisat dosta primjera za sve, al neka ovo bude mali uvod.
Ajmo se vratit na problematiku kako TI u bocu od litre uguras dvi litre vode. Ja tvrdim da ne moze, ti tvrdis da sam ja debil jer nisam probao utrpat dvi litre vode u litru.
Ok, ajmo vidjet sta matematika kaze
Uređaji koji su bili ukopčani od 0-24 h.
Dometic Mercedes kompresorski frižider,45w 12v.46L
dakle da je kompresor radio samo 15 min svakih sat (sto je i u teoriji i praksi nemoguce na prosli tjedan di su temperature bile 39c vani)
45watt x 24h x 8 dana x 15/60 = 2160w
Drugi frižider je waeco, sad je i to dometic valjda, isto, 30w 12v 36l.
Taj je bio oko 0 stalno, nisam ga u minus smanjivao.
neka se taj palio i radio samo 10min u 60 min
30watt x 24h x 8 dana x 10/60 = 960watt
Mobitel punio isto par puta kroz 8 dana.
ovo je zanemariva potrosnja, cca 10w (baterije su oko 2500mah)
Aparat za kavu Nescafé 220v 20bara 5 puta palio, 1600w.
kaze manual da priprema kafe traje 1 do 2 minute (po šalici)
evo neka je jednu minutu
1600 watt x5 x 1/60= 134watt (napominjem ako traje minutu i ako si spremao jednu šalicu kave)
Mikrovalna Gorenje, peko kokice, jedanput. 1800w par minuta se peku.
kaze da se kokice peku 3,5 min u mikrovalnoj
ok neka je po racunu 3min
1800w x 3/60 = 90 watt
Jedanput punio bateriju onu malu radnu Berner.kolko je to mala baterija ? 12v 7ah ? 20ah? 35ah? sta je to "malo"?
to je 12x7 = 84watt
Dva puta punio 3baterije od drona Dji.
to je isto zanemarivo to je cca 10w
i ok sad kad zbrojimo sve to je
3448watt i to pod uvjetom da imas inverter koji ima ucinkovitost 100%, a nema nijedan.
eto otkrij nam tajnu kako ti u bocu od litre utrpas 2 litre tekucine.
ili patentiraj, jer auto industrija ce ti dat velike pare za to. Pa kad vec neznas iskaširat brod, nemozes, nemas kad, nemas sredstava, mozda sa tom lovom od autoindustrije i zaplovis iduce god