Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
ivan83 je napisao/la:Nedavno sam kupia startni akumulator agm od berena 140 ah, na akumulatoru nije specificirano koliki mu je cca ali tester je pokazao 1200 cca tako da je to vise od ocekivanog, dok startni od panthera agm od 130 ah sam prebacija da mi sluzi za servisni, panther je star 3 godine i cijelo vrijeme je spojen na solarni panel da ga odrzava, i na slici mozete viditi u kakvom je stanju akumulator nakon 3 godine koji je bio spojen na solar
ivan83 je napisao/la:Nedavno sam kupia startni akumulator agm od berena 140 ah, na akumulatoru nije specificirano koliki mu je cca ali tester je pokazao 1200 cca tako da je to vise od ocekivanog, dok startni od panthera agm od 130 ah sam prebacija da mi sluzi za servisni, panther je star 3 godine i cijelo vrijeme je spojen na solarni panel da ga odrzava, i na slici mozete viditi u kakvom je stanju akumulator nakon 3 godine koji je bio spojen na solar
beba je napisao/la:ivan83 je napisao/la:Nedavno sam kupia startni akumulator agm od berena 140 ah, na akumulatoru nije specificirano koliki mu je cca ali tester je pokazao 1200 cca tako da je to vise od ocekivanog, dok startni od panthera agm od 130 ah sam prebacija da mi sluzi za servisni, panther je star 3 godine i cijelo vrijeme je spojen na solarni panel da ga odrzava, i na slici mozete viditi u kakvom je stanju akumulator nakon 3 godine koji je bio spojen na solar
Šta imaš od potrošaća jer mi 130ah izgleda malo
beba je napisao/la:Znači taj akumulator izdrži noć na frižideru?
beba je napisao/la:Znači taj akumulator izdrži noć na frižideru?
4ever je napisao/la:....pa i litijevu mozes punit bez dodataka i moze se naci po cijeni olovne
peroLA je napisao/la:Eto mojih na izdisaju pa me kopka sto dalje...ja nisam kao i ostali necu lifo i dodavat nove elemtente nego zelim iskoristit sto imam..dakle pred 4god dobio solar 320w i akumlator 240ah od autobusa man.. plocu sam zamjenio za 130w, a akumulator spojio kao treci i solar samo na njega..vec tad je bio polovan..uglavnom izdrzalo 4god uz jos 2 koji su bili i skoro se nisu koristili jer je taj radio sve... altenator je 40a na ldw1003..trosila vitrifrigo s danfosom bd35 po noci starra 3-4puta, jarbolno svjetlo, wc pumpa, inverter i tv koristim minimalno kao i ventilator..exterijerna rasvjeta je led..po zimi imam grijanje ali isto minimalno se koristi...moja ideja za servis se 130ah olovo neki kamijonski, sole akumulator za solare, mozda neki dual marine..uvjet je da se moze punit ovim altenatorom i solarom bez dodataka..eto nesto od ova tri da je komodno ispod 200 eura i dovoljno 5god da traje..kupio bih to u solar shopu rijeka ili beren pula,frend tu lokalni autoelektricar on uzdize i nagovara samo nanajobicnije, tvrdi da to daje charterasima itd.
peroLA je napisao/la:Prvo kupujem novi servisni, za start mi je dovoljan 75ah i to mi traje 10god... sad je situacija sa je ovaj od 240ah izbacen iz uporabe i trenutno ga pokriva 100ah varta 6godina stara... nisam ovih dana jo bi cjeli dan ali vidim pad napona kad se trosila pale tako da je to kratko privremeno...
Ja cak vidim vrlo slicne cjene izmedju agm i olova, ako gledam lessiure program... prvenstveno necu kupit ove gluposti start stop za auto, ali ako minpreporuce bilo sta dobro i ne preskupo uzimam, uz uvjet da moze altenator punit
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.