Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
josey da li si ti ikada kuhao na indukcionu ploču? Velika je razlika u efikasnosti te ploče i plina, plin ti pošteno zagrije kabinu a ovo ništa jer toplina ide samo tamo gdje treba. Osim toga ne znam o kojih 3kW pričaš, ja imam cca 2kW na jačem ringu i nikada ju ne koristimo iznad polovice jer sve spali, radi intermitentno, znači u prosjeku ispod kilowata, neka kuhaš pola sata to je 0,5 kwh, solari od 350W u idealnim uslovima ljeti na stacionarnim sistemima u prosjeku proizvedu 1750 Wh. Naravno da na brodu nisu idealni uvjeti za solare ali računica sa kuhanjem na ovaj način nije baš bez veze zar ne? Osim toga na brodu od 9m vjerojatno ima neki motorić koji može pogoniti alternator od 100 + Ampera pa će i to nešto "sitno" napuniti.josey je napisao/la:nadam se da ima dizel generator pa je stvar relativno bezopasna.
al prica o indukcijskim plocama i o 3kw trosilima na 12v sistemu i kako je to ok mi je cudna/ neozbiljna (al ok svi smo razliciti prihvacam tudje misljenje)
u jednu ruku se stedi na tezini kupuju se lifepo baterije, a u drugu ruku ih se kupuje pun kujac da bi moga opsluzit 3kw potrosace, i na to trpas kablove od 95mm2 do invertera koji nisu bas lagani...
sve u svemu smo dobili sta? u najboljem slucaju ostali sa tezinom na nuli i sa rupom u novcaniku.
SEA je napisao/la:
dali su temperaturno zasticeni i kad postaje toplije smanjuju napon tj daju mnaje struje kao hitachi na yanmarima
tad smo u problemu...
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.