Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la Šigureca » 22. 12. 2021. (09:40)

Sta se tice ovog da ce firma brod koji prodaje za 7.5 iljada dat za 6 to ce se desit nikad.Oni ce prvo to ponudit svercerima koji su gor jedanput tjedno znaju sve firme koje radu sa polovnjacima i sanse da sam nades dobar brod i dovedes ga prakticki ne postoje. Tek kad niko od svercera nece kupit (jer ne valja) onda ce ti dat taki popust. Ima vec godinu dana da pratin oglase u Fr i dosta puta bi i nasa brod al dok ti uspijes sve organizirat on je vec na trajleru pa na njuskalu. Naravno kod Mlakara. Ponuden mi je i brod od jednog svercera u oglasniku koji je bija 5.5 a on bi mi ga kupija kao za 4.5 i 2.5 prijevoz. Dok san ja mislija kupija ga je mlakar opra ocistija skinija naljepnice vratija... i prodava ga na njuskalu za 12. Proda se za 7 dana. Onda san bija nasa malo veci brod za dobru cijenu, dok san ja krenija proda se. Onda mi je prijatelj spomenija da njegov prijatelj prodaje brod koji ja trazin jer je on kupija veci. Ja kod njega taj brod mi ne pase al aj pokazace mi taj veci. To je brod koji san ja gleda. Posli vidin da je izvadija motor i da ga prodaje koliko je platija cili brod. I tako trista cuda a sva su vezana uz prelazak granice i carobni stapic.
Ope smo na pocetku amo dalje.
Šigureca
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: kaic

PostPostao/la pero » 22. 12. 2021. (10:37)

Kad sve znadeš kako si napisa ,ja ti više nemerem pomoč.
Mislia sam ali pošto sam ima najviše problema sa našim kupcima,piljenje bez granica,trkanje,pisanje i ….da nedužim,dam ponudu firmama i nemičem se iz fotelje i miran.A plate odma priko računa i brod i procenat dogovoreni .Opeka sam se par put sa našim i reka sam nikad više a brod im prodan po kupovnoj cjeni ni 1€ im nisa uza i još i pomoga oko svega !
Sve te firme koje si naveo nemogu kupovat sve brode jedino ako im se ponude ,a može svak kupit ovake na oglasima ali pojedine firme u EU i nedavaju sve preko oglasnika a pogotovo ne oduzeta plovila od banke ,a banka šalje firmama koji su joj klijenti ponude.
Želim ti sve najbolje u daljom traženju plovila koje tebi odgovara !
http://www.beboat.be/en/search/annonce. ... nonce=7064
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la dimulius » 22. 12. 2021. (10:51)

za novce koji spominjes nerealno je da ces dobit brod koji trazis.

Jebi ga. Novi brod od 6 metri (ovog ili slicnog tipa) sa novim motorom se ne moze dobit za manje od 50.000 (eura).
Znaci, nesto solidno, polovno, minimum oko 20.000 (eura).

Plus odredjeni novci za odrzavanje koje ne treba zanemarit.

Tako da bi ti moj savjet bija da pricekas sa kupnjom dok ne popravis financije.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Šigureca » 22. 12. 2021. (12:00)

Evo pero kad budes dolazija u sibenik idemo na marendu. Ovaj zadnji oglas sta si stavija je vjerovatno najbolji brod najbolji motor i najbolja cijena sta san ja vidija otkad kopan po oglasnicima. Tolko san sokiran da sad od muke moran zamucat bar na misec dana. Svi planovi sad padaju u vodu, ova stranica ide na pocetnu pa cemo vidit sta cemo.
Šigureca
New Entry

PostPostao/la dimulius » 22. 12. 2021. (12:48)

ako se ovo moze stvarno dobit za te pare, onda se posipan pepelom i povlacin sve sta san reka!

Evo san i google preveja sta pise:
Jenneau Merry Fisher 635 launched in 2006 powered by a Nanni 85hp diesel engine which has just been serviced by the Nanni dealer (750 hours) with a full service history The unmarked hull has just had a polish / wax machine and a new layer of anti-mad, new decals and all anodes replaced. This is probably the best Jenneau 635 condition available.

Ovo, ako je istina, triba kupit jucer!
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 22. 12. 2021. (14:40)

slično ko ić u lutriju i osvojit 50-100 tisuća kuna, svako je moguće
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Šigureca » 22. 12. 2021. (16:13)

Ima jedan i bolji
Šigureca
New Entry

PostPostao/la pero » 22. 12. 2021. (17:35)

Od Esteou ? :lol: ;)
Zvjezdani ribolovac ?
pero
Old Senior Member

PostPostao/la Šigureca » 22. 12. 2021. (21:24)

Antares 710 a cijena prava sitnica.
Šigureca
New Entry

PostPostao/la dimulius » 22. 12. 2021. (22:14)

ne znan
ja san samo epoxy (5 kantica gel shielda) i intonak (5 litri) platija 850 eura

Tako da mi nije jasno u kojem svemiru se cili brod moze dobit za 7500 (a po slici u oglasu skroz pristojno izgleda) :shock:
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la pero » 22. 12. 2021. (22:39)

dimulius,
da ti pokušam objasnit kako.
Ja sam kupio za jednoga našega čovika iz diplomatskih poslova koji je iša u penziju i zamolio me da mu pomognem nač nešto i kupio sam mu preko banke aukcije MF 635 sa Nanni 85 260 h rada makinje za 8500 .To je slučajno ispalo i uzet odma .
Imam slike i ….
Ovamo na sjevernom moru se ti brodi slabo voze možda par put ljeti a sa njima je nemoguče ič na more jer ovamo je uvik valovito i ..
Tako da leže u marinama i okolo a to košta oko 1000-2000€ godisnje + održavanje i ,pa tako 10-15 g izađe više nego što je platia brod.
Ima njih par koju ribare sa takvima ali jako slabo.Mediteran je druga priča.
Normalna vrijednost takvoga broda je oko 15000€ Ili više realno ali ako tako stoji na prodaji godinama nema nikakve koristi od tega ,ima samo troskove ,a i ljudi stare pa im brodi postaju teret.
Nema marine di nema takvih brodi di na njima stoji ,prodaje se.
Tako da se može nač dobar brod za malo para samo treba imati vrimena i čekat priliku .
Ima tu još stvari ali neda mi se sad pisat ..
Možda je i bolje manje pisat jer da ….znate zašto pa neke stvari preko pp .
pero
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 22. 12. 2021. (23:04)

posteno :thumbup:
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 23. 12. 2021. (09:33)

dobro ko prvo 8500 plus troškove dobro prelazi 10 sigurno, kao drugo očito je da je pero neki dobročinitelj ili ne dovoljno cjeni svoju sposobnost nać plovilio, jer je to itekako sposobnost... opet poznam ljude recimo koji su puni ko brod pa recimo su na rizik tj. potpuno na slijepo kupili tako nešto za 8 pa njima je isto ako će još toliko dat... takvi sretnici isto tako dobro prođu... sposobnost pronalaska i realizacije kupnje nečega za pola cijene je znanost popraćena rizikom, spospobnošću procjene, znanja jezika i dosta sreće... isto kao s kupnjom kriptovaluta dionica kladionice itd... sve šta više kupuješ bolje bi trebalo ić pa i ako ponekad potpuno popušiš opet ok... da je lako svi bi tako, onda nebi postojali mlakari i ostali koji od toga žive vjerojatno i ok, ali da će pojedinac koji je van realnog buđeta uspjet iz prve će jako teško, zašto i bi znači da smo ostali svi budale... meni je jedino mjerilo da je u dobitku onaj koji koristi plovilo i plovi bilo da ga je platio duplo ili triplo... ovdje toliko pišete o tome, a oni koji istinski do primjenjuju pišu minimalno jer su pametni, čak recimo ako ste primjetili crni uvoznici uvezu jednog na mamu drugog na ženu treću na susjeda i tako vrte brodove, ali to je djelatnost kao i svaka druga... inače banke prodaju i kod nas i brodove i aute i svega pa tko je u tome može profitirati jednako dobro... kao i ako se radi ista kuće jedan može ušparat preko 20% ako je u điru..
za mene su ljudi koje sjede na oglasu samo da bi na vez stavili nešto 40% ispod cjene pa solili pamet umjesto da plove niš drugo nego c*****
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la lošinj » 24. 12. 2021. (07:11)

Meni se čini da će dotični nas kraju kupiti neko prikriveno sr@**e gdje će ulupati brdo love i onda će skužiti da ipak nema dovoljno para za takve monade.
Za tu cifru koju ti spominješ možeš dobiti skoro pa ništa.
Napisao si da kupuješ brod, a kada ti izleti neki oglas onda se dugo premišljaš i onda se proda. Kada se kupuje nešto što je rijetko na tržištu, a to je sigurno dobar brod za male novce onda se mora reagirati odmah i krenuti u kupnju.
Po meni imaš totalno nerealna očekivanja. Danas se solidna plovila cca. 6.5m 20 g. stara za 15 000€ pa poslije kupnje treba uložiti najmanje 5000€ za se dovede u sigurno stanje plovidbe pogotovo za dulja izbivanja.
Na tom plovilu koja ti gledaš i da je sve u redu sa motorom i plastikom imaš fina ulaganja: dobar servis motora, promjena sajli gasa i timuna, struja, baterije, pregled osovine itd. Skupi se tu za čas lijep neplanirani iznos.
Ako nemaš sigurnih 20 000€ zaboravi takve monade.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la Šigureca » 28. 12. 2021. (12:03)

Nista od ove stranice, vjerovatno je princ iz Nigerije nasa novi biznis.
Šigureca
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.