el passo je napisao/la:..... sam se oženio, prestao ići na more pa sam prodao istranku nakom 3 godine stajanja iza kuće
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
el passo je napisao/la:..... sam se oženio, prestao ići na more pa sam prodao istranku nakom 3 godine stajanja iza kuće
šetač pasa je napisao/la:Puno dobrih savjeta si već dobio, čak toliko da je i zbunjujuće. Ako si odlučio na brod cca 5 metara, možda bi mogao razmisliti o barem 5,5 do 6 m, a tu već imaš veći izbor i više mogućnosti, ovisi je li ti bitna brzina ili više voliš polako. Pola metra ili metar dat će ti neslućeno više komfora. Mislim da nije spomenuto, ali brodica s motorom jačim od 25 ks treba imati godišnje osiguranje (ako se nije nešto promijenilo). Nije visok trošak, ali se skupi s ostalim naknadama za vez, pomorsko dobro, uporabu uređaja za sigurnost plovidbe i dr. Vidim da te jako muči maestral i tu ti pomaže jedino natkabina. Na brodu od 5,90 je malo manje nezgrapna nego na kračim brodovima. A ako poželiš na lignje zimi, natkabina ti je opet spas jer ti daje zavjetrinu. Ako nisi siguran, poslušaj savjet i ljeti rentaj ili se povezi s nekim u brodu od 5 ili 5,90 m s natkabinom i bez nje pa odluči. Idealnog broda nema, sve je stvar kompromisa i onog za što ćeš ga pretežno koristiti.
I da, namjerno nisam spominjao ni jednog proizvođača da ne odemo u OT rasprave.
Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.