EBAY - VAŽNO: hitno promijenite password na ebay-u - VAŽNO

Diskusije o ribolovnim trgovinama, servisima barki, motora i ostalo. Gdje kupovati, gdje servisirati, traženje izvođača raznih radova ...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

EBAY - VAŽNO: hitno promijenite password na ebay-u - VAŽNO

PostPostao/la pagus » 21. 05. 2014. (16:43)

Na službenoj ebay stranici od 21.05.2014. (od danas) stoji članak:
http://www.ebayinc.com/in_the_news/stor ... -passwords

eBay Inc. (Nasdaq: EBAY) said beginning later today it will be asking eBay users to change their passwords because of a cyberattack that compromised a database containing encrypted passwords and other non-financial data.

Za one koji ne vole Engleski evo i članka:
http://www.zimo.co/tehnologija/promijen ... odmah/8900

Iz eBaya ističu da promijenite lozinke na njihovom servisu, te na svim ostalim gdje koristite istu lozinku!
Pagus
pagus
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

Re: EBAY - VAŽNO: hitno promijenite password na ebay-u - VA

PostPostao/la Maestral700 » 21. 05. 2014. (16:53)

Neznam gdje si ovo vidio?
Službena stranica e.bay-a je www.ebay.com a ja sam na njoj svaki dan po nekoliko puta i nisam ništa sličnoga vidio?
Da ovo nije nešto suprotno,da se dočepaju "izmjenjenih" passworda? :wtf:
Maestral700
Senior Member

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Maestral700 » 21. 05. 2014. (16:57)

Pagus u pravu si....evo pronašao sam pod announcements.......vjerojatno neće naše passworde jer smo "bogata" i interesantna zemlja ali odoh promjeniti za svaki slučaj...hvala.
Maestral700
Senior Member

PostPostao/la Shile » 21. 05. 2014. (19:02)

Da i???

Što to lopov može s mojim passwordom nego OBRISATI guz**u?

**
Pass na eBayu promijenite samo ako vam smeta da vam netko "njuška" po accountu i GLEDA što kupujete :D
Za neuke...ništa vam ne može biti...jer se plačanje odvija preko drugog servisa...
Jedino ako ste biseri pa i tamo imate isti pass i ID... :crazy: :clap:

ja ću namjerno pustiti isto...jer su šanse da se nešto desilo tj. da su lozinke dekriptirane manje nego da pogodite na lotu :D ...
Naime rijetki su slučajevi da je "haker" napredan u kriptoanalizi...
Shile
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la Bodul009 » 22. 05. 2014. (20:54)

Ma svuda po netu poruke - promjenite password ne ebayu hitno ovo hitno ono - meni je malo čudno da me oni nisu obavijestili niti emailom niti na svom računu na ebayu - tako da malo sumljam u to - bit će to neka patka a danas svi samo kopiraju vijesti jedni od drugih netko nesto napise drugi krivo prevede itd.
slika
Bodul009
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la Shile » 22. 05. 2014. (22:16)

Ne, nije patka...
eBay je stvarno "hakiran" ... tj. netko je neovlašteno "ušao" na server tj. imao pristup ŠIFRIRANIM podacima...laički rečeno.
E sad...to što ti i takvi mogu s njima je upitno...prvo ih moraju dešifrirati pa prepoznati njima interesantne pa nakon toga tek vidjeti što i kako mogu s time.
99.999999% je da nemogu ih ni dešifrirati...a i da mogu ništa im ne znači jer itako transakcije idu preko PayPala...što je opet svijet za sebe...
Shile
Old Senior Member

PostPostao/la Maestral700 » 23. 05. 2014. (19:57)

Shile, na e-bayu postoji opcija automatskog plaćanja, tj.registracije Paypal računa kod ebay-a tako da prilikom kupovine olakša posao,
tj.da kod plaćanja kupljene robe ne moraš svaki put kucati podatke o Paypal računu već je dovoljno kliknuti na ebay-u i izvršiti plaćanje
direktno sa njega......ako ukrade ebay-podatke može u tom slučaju i platiti što ga volja.....dosta ljudi (dali pametnih :roll: ) koristi ovu opciju...
Maestral700
Senior Member

PostPostao/la Shile » 24. 05. 2014. (11:04)

Ma to sam i napisao...a ako nisam mislio sam :d ...al tu opciju bilo gdje, nevezano uz eBay, treba izbjegavati u širokom luku...i davno je to proglašeno kao izuzetno nesigurno rješenje.
Shile
Old Senior Member

PostPostao/la Adict » 25. 05. 2014. (09:32)

Hvala puno na ovoj informaciji , nisam ju primjetio . Promijenio sam pw ;) tnx
Adict
New Entry

PostPostao/la Thomy » 25. 05. 2014. (11:12)

Evo doša i e-mail od ebay

25. svibanj 2014 5:23

IMPORTANT: PASSWORD UPDATE

Dear eBay Member,

To help ensure customers' trust and security on eBay, I am asking all eBay users to change their passwords.

Here's why: Recently, our company discovered a cyberattack on our corporate information network. This attack compromised a database containing eBay user passwords.

What's important for you to know: We have no evidence that your financial information was accessed or compromised. And your password was encrypted.

What I ask of you:
Go to eBay and change your password. Changing your password may be inconvenient. I realize that. We are doing everything we can to protect your data and changing your password is an extra precautionary step, in addition to the other security measures we have in place.

If you have only visited eBay as a guest user, we do not have a password on file.

If you used the same eBay password on any other site, I encourage you to change your password on those sites too. And if you are a PayPal user, we have no evidence that this attack affected your PayPal account or any PayPal financial information, which is encrypted and stored on a separate secure network.

Here are other steps we are taking:
As always, we have strong protections in place for both buyers and sellers in the event of any unauthorized activity on your account.
We are applying additional security to protect our customers.
We are working with law enforcement and leading security experts to aggressively investigate the matter.

Here's what we know: This attack occurred between late February and early March and resulted in unauthorized access to a database of eBay users that includes customers' name, encrypted password, email address, physical address, phone number and date of birth.

However, the file did not contain financial information. And, after conducting extensive testing and analysis of our systems, we have no evidence that any customer financial or credit card information was involved. We also have no indication of a significant spike in fraudulent activity on our site.

We apologize for any inconvenience or concern that this situation may cause you. As a global marketplace, nothing is more important to eBay than the security and trust of our customers. We know our customers have high expectations of us, and we are committed to ensuring a safe and secure online experience for you on any connected device.

Devin Wenig
President, eBay Marketplaces
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Bodul009 » 25. 05. 2014. (13:19)

Da, i meni je danas došao e-mail, ali na e-bay racunu nikakva obavijest - a mislim da bi tamo trebala prvo stic obavijest, jer na e-mail moze poslat bilo tko poruku a da izgleda kao da je od e-baya
i definitivno takva vijest se nebi trebala prvo pojavit po raznim portalima a tek na kraju javit onima (korisnicima e-baya) kojih se to najviše tiče.
slika
Bodul009
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la Pape » 26. 05. 2014. (11:57)

...i meni je stiga mejl od e-bay-a...a i prilikom logiranja na svoj račun mi je traženo da promjenim lozinku...uglavnom...ako vas je briga za vaš račun promjenite lozinku... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la porer » 26. 05. 2014. (12:16)

Meni nabacilo ovrhu tako da mi se jebe za password, i da ga probiju nemaju šta dignut. Kupujem drito sa zaba poklon karticom ;)

Dakle, ako vam se ne mijenja password ishodite si ovrhu :(
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la SuperJura » 14. 06. 2014. (09:52)

Pape je napisao/la:...i meni je stiga mejl od e-bay-a...a i prilikom logiranja na svoj račun mi je traženo da promjenim lozinku...uglavnom...ako vas je briga za vaš račun promjenite lozinku... :wave:

Lozinke bi se trebale mijenjati redovno na svim racunima koje imamo. A ni to nekada nije dovoljno...
SuperJura
New Entry

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la igrac » 15. 06. 2014. (15:13)

Ja nikad nigdje nisam mjenjao lozinku i nikad mi nitko nije provalio... samo koristite lozinku sa slovima i brojevima ..
Inače provaljuju tako da vam pošalju lažni mail i vi to kliknete .. i logirate se na krivi sajt i hopa.. keyloger je tu i ode račun..
igrac
Member

Sljedeća

Natrag na Ribolovne trgovine, servisi brodova, motora i slično

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.