Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
el passo je napisao/la:Samo pazi na finese jer svaka lučka izgleda da tumači zakon po vlastitom nahođenju. Po pravilu bi trebao uz kupoprodajni priložiti original račun ili potvrdu o ispisu motora iz plovidbene dozvole sa strane lučke kapetanije.
kontrauprazno je napisao/la:el passo je napisao/la:Samo pazi na finese jer svaka lučka izgleda da tumači zakon po vlastitom nahođenju. Po pravilu bi trebao uz kupoprodajni priložiti original račun ili potvrdu o ispisu motora iz plovidbene dozvole sa strane lučke kapetanije.
Nije da izgleda, nego je to istina. Ovo upravo doživljavam, Lučka kapetanija Rijeka traži potvrdu odjave motora kojeg sam kupio od čovjeka koji ga je skinuo s plovila reg u LK Zadar.
Imam kupoprodajni ugovor i kopiju njegove plovidbene knjižice, što kažu nije dovoljno, trebao bi prodavatelj odjaviti motor u Zadru. U međuvremenu je prodao i barku bez motora, uredno je kupac
barke istu reg u LK Rijeka, i oni to vide. Sad ja moram moliti LK Zadar da nekako odjavi motor i pošalje mi potvrdu, da bi ga mogao upisati u moju plovidbenu knjižicu.
lošinj je napisao/la:Moraš kod javnog bilježnika, provjereno.
Freshman je napisao/la:Nije potrebno. Provjereno. Novom vlasniku samo trebaš dati ispis motora iz tvoje LK i ugovor o kupoprodaji koji ne treba biti ovjeren kod bilježnika. Tako je barem u LK Zadar
Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.