Rafter je napisao/la:
Tenda se zatvara naokolo ili je kao bimini?
tenda se zatvara klasično, odnosno cila je demontažna mislim na ceradu. zadnja trečina tende od ona dva stupa do kraja krme se podvlaći ispod, taj dio tende se odkopča i spremi, a cijev zađe ispod ovog nazovimo ga fixnog dijela od stupa na krmi prema kabini. ideja ovake konstrukcije je, kad si na panuli sa štapima onda ti smeta taj dio tende na krmi i uvućeš ga, kad si na kupanju triba pokrit šta više krmenog kokpita onda ga izvućeš i nadožuntaš tendu do kraja skroz do krme. posal od koje minute...zimi se cila tenda skida i ostaje samo inox konstrukcija, a ako baš bude potriba zimi za tendom sve se može smontirat nazad u nekih 10-tak minuti...zatvarat brod okolo naokolo tendom, nema potrebe, a i s obzirom na gabarite krme, izašla bi me tenda ko kajgana Sv. Petra, a onda da san i tija to sve zatvorit ovi brod bi izgleda ko šleper nazad sa tom tendom. planiran jedino nešto brzo montažno/demontažno za po boku kao zaštita od bočnog sunca i to samo kad san na nekom izletu, kupanju i sl....
...a za Laško, po njima bi osta žedan. da nije pravih judi koji su donosili pive svaki put kad bi došli u vižitu, Mikule koji bi svaki put ima voje donit kavu obadvojici kad bi se vrača sa ručka od doma, a ja činija gvardiju i na njegov širom ostavljen uokolo alat, pa one pekare kraj nas di tete kad nas vide odma pakuju (ujutro) najfriškije bureke, a pridvečer krafne koje još uvik temperaju i meke su ko puina, žena koje nose ručkove, ladnu vodu i koji keksić i bombončić ...tanko bi mi srali tamo koliko ostali misle na nas....