...stara propela je stara koliko i brod, a radi neodržavanja (mjenjanje cinkova) i loše povezanog (tj opet neodržavanog) sistema sa sa cink protektorima, propelu su načele galvanske struje. naoko propela je ok, nije joj ništa, međutim čvrkneš li je čekičem po rubu pale, listaju se komadići materijala sa nje i na mjestu gdje je otpao komadić materijala ukazuje se crvenkasta boja materijala što je znak rada galvanskih struja. dalo bi se to malo poredit i ušestit, međutim crv sumnje uvik radi. što ako je galvanska struja učinila svoje dublje u srcu materijala pale propele?...usrid vožnje moš ostat bez pale propele, ako samo otpadne još si dobro proša, a ako se di još zabije moš polomit još svašta, pa čak i utopit brod....a nikad viruj mi, ako ima puknit, neče puknit po bonaci, puknit će kad ti najviše triba. drugi razlog manje bitan, je da se je radija proračun propele za ovi brod, pa mislim da će bit efektnija od one stare, i ne samo po proračunu nego i po tehnologiji izrade, jer je ova michiganova puno tanje izrade i puno bolji su materijali od one stare debele prasice od propele, što jasno utječe na sam otpor sječenja pale kroz more, dakle ostaje mi koji konj motora više za upotrebu samo na toj, nazovomo je, "pizdariji"....
eto ako san te išta prosvitlija, bit će mi drago...