Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Pape je napisao/la:...aha, a daj sliju ijednog koji je ispjeskaren pa da vidimo to savršenstvo u izradi bez greške u laminiranju......ja mislin da bi pri pjeskarenju letilo perje svud okolo...
amiklic1 je napisao/la:Ajmo dosta zajebancije ovde!
Nego, vratimo se na temu. Vidim ovde neke greškice koje sam i ja dijelom napravio, pa ću nešto pitat, možda Pape ima bolje rješenje, a dat ću kasnije ako triba i konstruktivan savjet.
1. Kompas ti nije u liniji pogleda, šta znači da krivo očitavaš kurs, osim ako nagneš glavu ulijevo (a i tad je dosta teško reć' točno u stupanj). Mislim da si triba stavit kompas točno na sredinu,a instrumente razbacat oko njega. Svrha kompasa na brodu nije da izgleda i da svitli, nego da pomogne kad sva čuda moderne tehnike zakažu. OK; možeš onda stat na noge, rukom držat timun i plovit', al' nije to napravljeno po zanatu, moje je mišljenje.
2. Kad budeš stajao i sidio na krmi, baca parangale, panulava satima... kako ćeš vidit satove i informacije motora? Ovako kako izgleda, nema šanse da vidiš ni đire, da se fibra diže eventualno, (dok se uključi zvučni alarm ode sve već u 3PM, otopi se već lonac auspuha ako je plastični) ni išta drugo. za takvo nešto dovoljno je ulovit kesu na ussis, i eto ga. A kesa bar ne fali u našem moru
amiklic1 je napisao/la::lol:OK, al' ajmo dalje. Otić će nam Pape opet.
Je da nas vli i da ne može bez nas, al' vidiš da je već na tabletama.
A tema će poslužit svima koji kupe stare karampane i pokušavaju napravit nemog...upsod toga brod
...
Trogiranin je napisao/la:A vidim baš se lipo ćakulate ! Evo ja sve prominija i potpis i avatar nebi li se kako sakrija pa da mi prođe koji post u ovoj finoj temi. Valjda me Josme neće skužit. Jugo je ! O čemu vi mlatite ? Koliko vas je uopće sad bilo na mulu, a troke u brodu na moru. 98% kompasa u brodima ispod 10 m su go qr@c i služe za qr@c. Gola šminka i preseravanje. Odjednom svi plove po magli koja se ne diže danima, a takva je da vlastitu provu ne vidiš. Zato ja imam nosače štapova u dvi boje crni i bili da kad sam u magli znan na kojoj sam strani broda livoj ili desnoj. Jedino ponekad odem u kabinu pogledat na kompas di mi je prova, a di krma da se znam vratit na argolu jer san zaluta dok sam iša ćirnit ispod krpe na fibru od traktorskog motora. Ma dajte molim vas pristanite sr@t. !!!