Split Shoping

Diskusije o ribolovnim trgovinama, servisima barki, motora i ostalo. Gdje kupovati, gdje servisirati, traženje izvođača raznih radova ...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Re: Split Shoping

PostPostao/la martalju » 14. 02. 2011. (19:03)

Grancigula je napisao/la:Crv ti je živi 80 kn, usoljeni 60 kn.
Bibi mislim da je 0,5 kg 80 kn, a usoljeni 60kn (nisam 100% siguran). Bibija moraš naručiti ranije 3 dana mislim od pon do sride narudžba, a dolazi čet ili pet.

Nikad nisam lovio na crva ili binija ,koja je razlika između živog ili usoljenog ,koliko živi može živit,i koja sve riba ide na to,hvala :lol: :lol: :lol:
martalju
New Entry

PostPostao/la Grancigula » 14. 02. 2011. (20:09)

Dobro kažeš u oba se nađe stvari po povoljnim cijenama.
Iglun ti je za mustadice (udice), asso i falcon krenu najpovoljniji. Naže se i drugih dobri stvari naći.
Najbolje je kombinirati sve po malo i probrati optimum. Zna se uštedite od 30 do 50 % ako se prošeće po svim butigama i izabere u svakog po dio potrebnog materijala.
Grancigula
New Entry

PostPostao/la Grancigula » 14. 02. 2011. (20:23)

Ka i svaka ješka živo je uvik bolje. Mnogi se s nečim i neće složiti, ali mislim da je šta friškije to bolje, pa tako i svi crvi.
Bibi ti je dobar za komarču veći, na manjeg ide i arbun, ovčica i slični sparidi. Obično kod nas dobiješ komadine, da prostiš ka ona stvar i to dobar komad. Ovakvi komadi su ti dobri jedino za soliden komarče. Stavlje se cijeli na sistem. Živi ti svega par dana meni rekord 10 dana. Isproba sam sve od akvarija s pijeskom i kompletnom opremom , svim živin (slana, bočata voda sve kombinacije pH, ali na životu nisu bili duže od 10 dana.
Grancigula
New Entry

PostPostao/la Grancigula » 14. 02. 2011. (20:24)

Veliki crv ti je značajno zahvalniji za držati na životu meni rekord 5 mjeseci. Držiš ga u pličoj posudi s cirka 2 do 3 prsta mora ovisno veličini, ja ih držim po jednog u kanti od jupola (najvećeg) i svaki ima pumpu za zrak s raspršivačem. Vodu mijenjam 1 do 3 tjedna ovisno kako se zamuti. Kad se reže od repa sve je ok. Kao mamac za manje komade se može rezati dijelovi od repa, ili trakice od tijela ukoliko je veći, za okrunjene glave preferiram komad od 6 do 8 cm pa čak i 10 cm i ide na jednu ili dvije kovane udice. Posebno bi napomenuo da je crv dobar za ribolov po noći, dok za dnevni ribolov je kao ješka preskup jer ga tamani sitna riba. Osobno preferiram kao dobar mamac u rano jutro do 8-9 sati ili u zalazak sunca do ponoći.
Važno je napomenuti da pri kupnji gledate crva koji nije ranjen, jer ranjeni u glavu (uslijed lova trapunom brzo ugine).
Postoji još par vrsta crvi koje su izuzetno lovne na moru, ali ih kod nas nema u prodaji, moguće ih je nakupiti.
U nedostatku friške (žive) ješke poslužiti će i usoljena.
Grancigula
New Entry

PostPostao/la Arbun » 18. 02. 2011. (19:50)

sampjero je napisao/la:jeli tko zna sta se dogodilo s Misterfishom? jeli se skroz zatvoria ili je samo priselija?

zatvorija skroz ali postoji yozuri poviše kemijske škole
Arbun
New Entry

PostPostao/la Arbun » 18. 02. 2011. (19:51)

barka je dobro opremljena ali i dosta skuplja
Arbun
New Entry

PostPostao/la Tomekk Labla » 13. 05. 2011. (07:34)

Bi'a san u Barke u sridu... ducan je ok, masu opreme u odnosu na prostor, a opet uredno slozeno...sta se tice stapova, rola primjetija san da sibaju okumu i shimano, od varalica maria, dtd, rapala... masu izbora olova, skosavica i dodatne opreme...ali....cijene su nabi'ene... di god se moglo, nabilo se... nasa sam svoj fishing box-kutiju koju san platia u zg-u 110kn u nekom ducanu...kod barke 170 i nesto... pitam tipa sta prodaje da koja su ruka, cetvrta... kaze da su prva, barem misli..da uzimaju u luna maris-a...
slika
...ništa nije nemoguće, pitanje je koliko si spreman uložiti....
Tomekk Labla
New Entry

PostPostao/la ivan_st » 01. 08. 2011. (19:46)

Meni je Barka zakon ;)
ivan_st
New Entry

PostPostao/la MURTERINJO » 01. 08. 2011. (22:15)

I meni je, svaka cast deckima sta tamo rade,znaju sta rade i sta prodaju vrlo dobro opremljen ducan.Rijetko se di osjecam tako ugodno kao u tom ducanu.Cijene ne bih komentirao
MURTERINJO
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la wake » 04. 08. 2011. (09:00)

Neki dan sam kupio u Zvonimirovoj (ronilačka i ribolovna oprema) dva paketića svjetlećih štapina, paketić 5 kuna.
Poslijepodne sam bio na matejuški i tamo su po 2 kune....od istoga proizvođača :wtf:
wake
New Entry

PostPostao/la zore70 » 04. 08. 2011. (15:02)

wake je napisao/la:Neki dan sam kupio u Zvonimirovoj (ronilačka i ribolovna oprema) dva paketića svjetlećih štapina, paketić 5 kuna.
Poslijepodne sam bio na matejuški i tamo su po 2 kune....od istoga proizvođača :wtf:

Ali na Matejuški smrdi kanalizacija...zato mora bit jeftinije :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Radnic » 13. 10. 2011. (12:30)

ivan_st je napisao/la:Meni je Barka zakon ;)

slazem se...imas svega sto ti srce zeli :thumbup:
Riba ipo, kuna ipo...koliko je 5 kuna!??! :wtf: :Other12:
Radnic
New Entry

PostPostao/la sinitram » 13. 10. 2011. (15:07)

Radnic je napisao/la:

Moram se sloziti, zivim vrlo blizu pa mi je zgodno ali su prodavaci odlicni! Sve pohvale.. :thumbup:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la lvky » 13. 10. 2011. (22:26)

sinitram je napisao/la:
Radnic je napisao/la:

Moram se sloziti, zivim vrlo blizu pa mi je zgodno ali su prodavaci odlicni! Sve pohvale.. :thumbup:

klaipeda je blizu strožanca jeli a ;)
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la tomep » 27. 10. 2011. (14:36)

gledao sam malo po splitu po ribolovnim ducanima , da li neko moze preporuciti gdje mogu kupit dobru rolu i štap za panulu.
tomep
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ribolovne trgovine, servisi brodova, motora i slično

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.