Instalacije 12V???

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Instalacije 12V???

PostPostao/la Rafter » 18. 08. 2010. (13:52)

Hvala svima, stvari su puno jasnije sad :) :)
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la baraba » 18. 08. 2010. (20:42)

Gaso je napisao/la:Ja imam između baterija Cyrix mikroprocesorski rele i radi tvoj posao kako treba. Staviš ga između + startne i + servisne. Alternator spojiš direktno na + startne, sve ostale punjače na + servisne. Od servisne dalje vodiš + do ploče sa prekidačima. Tako imaš sve rješeno a cyrix ti je dovoljan od 100A, za tvoj alternator. Dovoljan bi bio i 60A, nekada je bio u ponudi. Prijenosni frižider od 12V ako nije kompresorski dosta troši struju i malo hladi, tako da budi oprezan sa tim, kad ne radi motor.
Imaš ga u
http://www.frigomarine.hr/images/victron/Victron.htm

nije frigomarine jedini u hr. ;)

http://www.victronenergy.com/where-to-buy/?countryid=63

btw, štumpfl je u sloveniji, ne hr...
baraba
Member

PostPostao/la Gaso » 18. 08. 2010. (23:34)

Štumfl mi je susjed od mojih roditelja, pa radi komplet instalaciju za Pičuljana, neke modele Elan i Seaway Greenline, imam ja u mom brodovima i sve kabelove od Šumfla i on je generalni uvoznik za HR, samo dali češ doči u SLO u Slovenj Gradec po jedan Cryrix, zato sam stavio neko Hrvatsko firmu, da se vidi koje je cjena u HR, jer ja i u Sloveniji dobijem druge cjene kod Štumfla od onih u katalozima, jer nema kabel da ga nisam tamo kupio, pa to od UTP, koaksialce, struju - pa do pokositrenog za brodove. Nisam nikdje kazao da je Štumfl u HR. Prije godinu dana nije bilo za HR drugog nego Stumfla za victron, dok ove godine ima tri hrvatske firme, koje za njega prodavaju.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Rafter » 19. 08. 2010. (07:25)

A ako je Štumpfl povoljniji od Hrvatskih predstavnika onda ću radije kad dođe zima i krene se nekad u planine :) svratiti i do njih pa kupit sve što treba tamo, kablovi releji akumulatori..nadam se da je jeftinije nego kod nas :?:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la Gaso » 19. 08. 2010. (10:45)

Bio bi povoljniji, pa češ i PDV dobit nazat, usput možeš kupiti i za kučnu struju što ti treba. On je distributer pored Victrona i za dosta ostalih marki u Sloveniji, pa dobavlja dosta ostalim trgovinama, koje prodavaju razne stvari u vezi struje i kabelova. Prodaje gotovo sve što ti treba za brod u vezi struje, a nautika mu je manji djeo prodaje.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la baraba » 19. 08. 2010. (17:23)

Gaso je napisao/la:Štumfl mi je susjed od mojih roditelja, pa radi komplet instalaciju za Pičuljana, neke modele Elan i Seaway Greenline, imam ja u mom brodovima i sve kabelove od Šumfla i on je generalni uvoznik za HR, samo dali češ doči u SLO u Slovenj Gradec po jedan Cryrix, zato sam stavio neko Hrvatsko firmu, da se vidi koje je cjena u HR, jer ja i u Sloveniji dobijem druge cjene kod Štumfla od onih u katalozima, jer nema kabel da ga nisam tamo kupio, pa to od UTP, koaksialce, struju - pa do pokositrenog za brodove. Nisam nikdje kazao da je Štumfl u HR. Prije godinu dana nije bilo za HR drugog nego Stumfla za victron, dok ove godine ima tri hrvatske firme, koje za njega prodavaju.

ne širi gluposti i dezinformacije. ako nešto ne znaš, ne piši o tome. ;)
kada budeš išao do roditelja, svrati do štumfla i pitaj ga da li netko "za njega" prodaje victron po hrvatskoj. pa onda ovdje napiši kontakte tih navodnih prodavatelja.

on uistinu proizvodi instalaciju za pičuljane, to je točno (za sada). u hrvatskoj možda i prodaje robu, ja uistinu ne znam legalan način kako on to može napraviti. koliko znam nema registriranu firmu u hr.

za robu koju bi se na tvoj prijedlog švercalo iz slovenije u hr nemam komentara, neka svatko radi najbolje što može i zna...

drugo; ovaj cjenik koji si postavio na forum nije oficijelni cjenik victrona u hr nego cjenik frigomarinea i samo to i ništa drugo.
ako želiš kakvu usporedbu, pošalji mi upit na PM i dobiti ćeš cijenu u HR sa svim davanjima. pa ti slobodno pokupi PDV od te robe i švercaj u sloveniju ako ti tako paše.
baraba
Member

PostPostao/la Gaso » 19. 08. 2010. (17:30)

Nisam ja u detajle išao ko ima najfeftinije u HR jer me to ne interesira, pa ako imaš povoljne cjene za Victron u HR, najbolje da ih staviš ovdje na forum, bit če koristno za ostale. Tako da neznam, zašto spominješ Štumfla i frigomarine. Ja članu foruma, predlažem Cyrix a ne kdje i od koga da ga kupuje. Ali pitat ču svejedno Štumfla, u prilici, kakve ima veze sa Hrvatskom, jer nisam ja stavljao na Victron stranicu za HR prodavače Štumfla, tako da mi nije jasno zašto si ga spomenuo, kao odgovor na moj post.
Ja sam stavio onaj link tek toliko, da se dobije osječaj koliko od prilike dođe, a ljudi neka sami dalje traže kdje je najjeftinije za kupit Victron u HR.
Prije godinu dana, to češ se složiti, jedini prodavač na Victron stranici za područje Hrvatske, napisan je bio Štumfl. Za kupnju robe do 100€ koliko znam, ne treba ništa švercati. A ostalo neka radi svatko kako oče, nije mi interesantno zbog PDV-a kupovati u HR, pa "švercati" u SLO, kako predlažeš.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la pagus » 28. 04. 2015. (22:22)

Auto relej 12V 70A

Imam ugrađen relej koji , kada se okrene ključ kontakta, spoji plus iz servisne baterije na ploču s osiguračima i dalje na servisne potrošače.
Relej radi dobro ali je prastar i po kućištu se vidi da se je znao i jako ugrijati - :mrgreen: rado bi ga zamijenio novim.
Na njemu piše :
FORD 77180
83BG14N089CA
V23134-J4-X37
12V 70A

Gdje i koji relej da uzmem za zamjenu, pa da budem miran jedno duže vrijeme ?
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

PostPostao/la josey » 22. 08. 2024. (11:07)

znan da ozivljavam temu sa zadnjim postom iz 2015,
al jel ima ko victron multiplus na brodu. jel ide on na cerbo gx?
uzea bi onaj najslabiji 12/800/35 samo da ne moran kresat generator kad svaku pizdarijicu od 220v imam ukopcat na uticnice po brodici, a i da mi sve skupa lipo pokazuje kolko struje ide di ;)
odnosno preko multiplusa cu vidjet kolko je generator opterecen.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Prethodna

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.