COPPERCOAT - ISKUSTVA?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: COPPERCOAT - ISKUSTVA?

PostPostao/la Groff » 16. 07. 2009. (19:58)

To još nisan videl a pratin razne novine i magazine o barkami već puno, puno let i znan da nakon par miseci ( pravi koper ) sigurno pozeleni !
Jedino ako ni ča novoga zmišljeno va zadnjih misec dan.
Pozdrav !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la Gaso » 16. 07. 2009. (22:03)

Coppecoat nakon jedne godine, izgleda solidno, nešto alagi, ali nema školjka, znači samo opreš sa kirherom i gotovo, ali i ovaj coppercoat pozeleni.
http://www.youtube.com/watch?v=gHu1D8i_yDU
I ovaj vlastnik kaže u filmiču da je obojio propeler sa antifoulingom i da nije bilo efekta.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la som » 09. 09. 2009. (20:29)

[quote="Gaso"]Coppecoat nakon jedne godine, izgleda solidno, nešto alagi, ali nema školjka, znači samo opreš sa kirherom i gotovo, ali i ovaj coppercoat pozeleni.
http://www.youtube.com/watch?v=gHu1D8i_yDU
I ovaj vlastnik kaže u filmiču da je obojio propeler sa antifoulingom i da nije bilo efekta.[/quotJa i
Imam Coppercoat na brodu skoro godinu dana ulovilo se malo trave (zanemarivo)malo je potamnio a zeleno je samo ono iznad vodene linije.Za osovinu i propelu nije što i piše na kutiji.
Jedan talijan koji ga ima šest godina kaže da ga ne pere minivošem osim vodene linije.
Nakon pranja gumom onako mokrog ga "prebriše" najfinijim brusnim papirom i pojavi se novi sloj bakra i natrag u more.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Gaso » 09. 09. 2009. (20:43)

Som, koji brod imaš, deplasmanac, poludeplasmanac, gliser ?
Dali si primjetio smanjenje max brzine,kad si obojio sa copercoatom, jer sam čuo da mu je granulacija ko papir 120.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la som » 09. 09. 2009. (22:31)

Imam Galeba s motorom od 85 PS,ako ima razlike u brzini to je nemjerljivo. Tajna je u tome da kada sam dao koper sušio sam ga tri dana i ispolirao s najfinijim vodenim brusnim papirom.Proučio sam sve napisano o Coppercoatu,bio u Majamiu,Italiji i Sloveniji i odlučio probati.Za sada sam zadovoljan.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 13. 03. 2010. (21:35)

Danas sam kontrolirao koper i jako sam zadovoljan.Pokazao se odličnim,nema školjaka a trave zanemarivo.Bome vrijedi dane novce.
som
Old Senior Member

PostPostao/la mrkac » 14. 03. 2010. (09:49)

Som može se znati koji je to premaz i gdje je kupljen, odnosno
cijena i za koje je brzine.
Hvala
Mirno more
mrkac
Member

Tip plovila: Scand Boats 26

PostPostao/la som » 14. 03. 2010. (10:13)

mrkac je napisao/la:Som može se znati koji je to premaz i gdje je kupljen, odnosno
cijena i za koje je brzine.
Hvala

Pa piše zove se Coppercoat,kupljen od firme mislim da se zove Riva-project a za koje je brzine nemam pojma.Znam da treba dati četri ruke i troje ljudi za to.To je najvažnije.Košta oko 700-800 kn važ.Za galeba treba četri paka.
som
Old Senior Member

PostPostao/la mrkac » 14. 03. 2010. (11:32)

Tnx Som, našao sam opširnije objašnjenje
ovdje http://www.coppercoat.net/hr_kako_deluje.php
Mirno more
mrkac
Member

Tip plovila: Scand Boats 26

PostPostao/la Dade » 14. 03. 2010. (23:57)

Sigurno da nije čist, bakarni oksid je ustvari taj koji sprečava obrastanje algi zajedno sa cink oksidom i uz dodatak nekih vrsta fungicida funkcioniše po sistemu trovanja i ispiranja( ili brzom vožnjom ili povremenim vađenjem i pranjem broda) zato se nanosi deblji sloj,4 x 150-200 mikrona koliko valjak ostavlja malo razređene boje.Nekad je bilo Dubrovačkog koperpaina koji je imao isti sastav,otrovan naravno,i Zorkin (Stari Venecijani) Antialgin,takođe otrovan,naravno svi su oni ustvari zabranjeni jer su opasni za okoliš.Konkretno o ovom proizvodu o kome je reč neznam ništa ali mu ime govori da je opasan.Na guglu ima ovo :glavni biocid je bakarni oksid sa cinkovim oksidom kao pojaćivaćem. - stopa otpuštanja biocida je konstantna dokle god postoji sloj AF premaza ... :think:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 15. 03. 2010. (11:45)

Ovaj nije opasan, radi malo drugačije, u stvari sastoji od epoksia kao vezivo i od barkenog praha koji je od 99% čistog bakra i ne od kakvog bakrovog oksida, neki su probali sa jeftinijem prahom manje čistosti cca 95% i radi loše, zato treba bit što više čisti bakar.
Onda on polako oksidira i otpada sa broda, a namjenjen je za brodove za raznodu, pošto ovaj oksid nije otrov i ne sadrži nikakvog otrova.
Iskustva sa tim nemam, tako da to potraži malo okolo, no čuo sam i ja neke stvari, da baš nije toliko odličan kao što se reklamira, ali to je rakla-kazala, možda se javi još ko koji je stvario coppercoat na svoj brod, pa da ima par godina iskustva.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la som » 02. 08. 2010. (22:05)

Jučer vadio brod za promjenu cinkova i čiščenje kormila i propele na koje sam stavio jednu ruku Marlin praimera pa dve ruke tvrdog kopera pa na to jedna ruka Hempela samopolirajučeg,mislim da je Mile Dinamic za trup.Kaže mi jedan u lučici da mu to na propeli izdrži više od godinu dana.Coppercoat je zelen kao bakreni krov od sto godina.Oprao sam travu s trupa malo ga prebrusio s finijim papirom i nazad u more.Kad se brusi dobiva opet boju bakra.Ja zadovoljan.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (16:33)

Evo ako koga zanima treća godina, brod izvađeni za 10 min. nazad u more.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
som
Old Senior Member

PostPostao/la ezeneral » 08. 04. 2012. (20:43)

Izgleda odlicno.Ja koristim hempelov mile dinamic i nakon godine dana mi je ista situacija sto se tice cistoce ,malo ove paucine i trave , uglavnom zanemarivo ali nakon miniwasha slijedi jedno 5-6 novih kantica mile dinamica da bi se to odrzalo cistim.I sta je najvaznije minimalno tri dana rada da se pravilno nanese !!!
Ova tvoja iskustva gledana unatrag 3 godine su svakako korisna.
Zanima me jos ako izgubis nesto na max okretajima u toj godini prije nego ga operes.Ja izgubim nekih 300 okretaja .Kako sam vec spomenuo da mi je brod relativno cist ,za razliku of propele ,nekako mi se cini da je glavni krivac ipak sporkica na propeli.Stavljas ti kakvu zastitu na propeler?
ezeneral
New Entry

PostPostao/la dome » 08. 04. 2012. (22:52)

ne pratiš nastavu ..........
evo da ponovimo ..........
som je napisao/la:Jučer vadio brod za promjenu cinkova i čiščenje kormila i propele na koje sam stavio jednu ruku Marlin praimera pa dve ruke tvrdog kopera pa na to jedna ruka Hempela samopolirajučeg,mislim da je Mile Dinamic za trup.Kaže mi jedan u lučici da mu to na propeli izdrži više od godinu dana.............Ja zadovoljan.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.