Postao/la Marac » 05. 10. 2008. (21:07)
Miljac, mislim da ti je u tom slučaju F80 malo prevelik, a i evinrude 80 2T, mislim da bi ti to malo opustošilo novčanik.
Mislim da ti je gumenjak do 4,5 m sasvim dovoljan i u slučaju F50 ne treba više od 30 konja.
Kasko osiguranje nije obavezno, ali ga ja platim pa sam miran u transportu i dok mi je na vezu.
Sezonski napravim u 20ak dana do 100h vožnje, uglavnom panulanja i 20ak % glisiranja, ugradio sam si brojač sati pa imam precizne podatke o prosječnoj potrošnji (naveo sam prije).
U tvom slućaju bih ti preporučio svakako 2T motor jer ćeš uglavnom glisirati (vidio sam najavu za evinrude e-tec od 25 i 30 ks za sljedeću sezonu, ali mislim da im cijena neće biti baš mala), nemaš nikakvog održavanja motora, (ulje, filter kod 4T i još sitnica svakih par godina).
Koliko si spreman potrošiti za sve ukupno? Nemoj se žuriti, znao sam naići na dosta dobrih oglasa zimi, pogotovo poslije nove godine kada se ljudi istroše.
Za prijevoz mislim da ti nije problem povući ga do ZG, s Vira si brzo na autoputu,jedino ako nemaš mjesto za držanje. Na Rabu gdje ljetujem je zimovanje oko 40eur po dužini, što bi ti bilo oko 200 godišnje.
Vez mi nikad nije bio problem, ni na Rabu-Lopar (pješčana plaža pa koristim spiralno sidro i za 2min imam svoj vez)
Tebi Mastix preporuka 4T zbog panulanja. Imao sam prije Yamahu 25 2T novu, nije joj odgovarala vožnja na malim okretajima, pa miris izgorenog ulja, ovako s Yamahom 4T mogu panulati do mile volje bez ikakvih problema, a i motor je nečujan spram 2T na niskim okretajima.
Potrudit ću se da ga malo poslikam ovih dana pa ću ih staviti u galeriju ili ovdje.