Koje su prednosti gumenjaka?

Sve o gumenjacima...

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Koje su prednosti gumenjaka?

PostPostao/la miljacc » 22. 09. 2008. (14:53)

Moram priznati da je stranica zanimljiva. Imaš li kakve cijene za ove od 4-5 m?
miljacc
Member

Tip plovila: Marstral 420,AD brodovi, mercury 40

PostPostao/la NOŠTROMO » 22. 09. 2008. (16:34)

NOŠTROMO
Member

PostPostao/la luc » 22. 09. 2008. (21:03)

pošalji im upit na mail, poslat će ti cijenik
luc
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la miljacc » 23. 09. 2008. (13:29)

Za što bi se Vi odlučili i zašto kad bi Vam netko ponudio ovo:
Maestral F35, pl. dno., Tohatsu 40 KS, el. start, 2001., prodajem za 4200 eura
Maestral H80F 4,8 m, 97.g., motor Envirude 90 KS 97.g., plastično dno, konzola, el. trim, prikolica, tenda, 3.800 eura, prodajem.
Ris Maestral H50F , 4,2 m, AD Plastik, 01.g., Yamaha 40 KS 4T, GPS, tenda, cerada, jastuci, prikolica, registrirano, 6.900 eura, prodajem.
miljacc
Member

PostPostao/la Žabar » 24. 09. 2008. (22:10)

Živio,Miljacc! Pa šta nečeš uzet bakana?
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la miljacc » 25. 09. 2008. (15:03)

Ma to ti je da svisneš. Prvo bakana nemaš na ponudi rabljenih a novi je malo pre skup da ga koristiš 2 tj u godini naročito kada dodaš da kad ga kupiš moraš kupiti još i prikolicu pa dodati na njega x čuda kao i sa svakim novim jer cijena je za školjku. Gledao sam stare burze nautike i prijašnja cijena ( ne tako davno bila je 3 i 900 a sada je 6900 a kvaliteta ista. No nije da sam tu opciju odbacio. Nadalje kad sam razmišljao na kraju pa dali mi stvarno treba kabina za to što će mi možda zatrebati jednom u 5 godina shvatio sam da baš i ne a kad se sprema ružno vrijeme niko sa imali soli u glavi a bez iskustva neće doći ni do vode a kamo li otisnut se van. Tada sam shvatio da bi fišermen bio Ok jer bi ponekad išao i na ribolov. tada dolazi do razmišljanja pa zašto tjerati 350 kg ako možeš 150 ( gumenjak) jer ga je lakše vaditi iz vode , brži je, manja je potrošnja, dublji je V pa je i mirniji kod vožnje, a rabljenih ima podosta uz prihvatljivu cijenu. Nije da ću kupiti prije navedene gumenjake ali pitam što bi tko savjetovao pa tko zna.
miljacc
Member

PostPostao/la lupis » 25. 09. 2008. (15:27)

Ako se stvarno radi o dva tjedna i to za redom,nemoj ništa kupovat!

Iznajmi!Dogovori cijenu u okviru dva tjedna i gotovo!

Nemaš servisa,nemaš problema oko toga di s brodom posli sezone,nemaš troškova izvlačenja i spuštanja u more,ne treba ti prikolica,ništa!

Ovo nije zajebancija nego ozbiljno razmisli!
Zbroji sve te troškove,servis,vez,ovo,ono...

Podjeli s dva tjedna pa vidi što ti se isplati više!

Da ga imaš samo vezanog na turističkom vezu ti se ne isplati,a da ne govorim kad ti nešto rikne na motoru(a oće sigurno)...

Uzmi par tisuća kn više kad ideš na odmor,plati najam i nemaš više niti jedan trošak,niti jednu brigu!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ab ovo » 26. 09. 2008. (09:05)

Lupis, 100% si u pravu. Ovo bi ja preporučio i onima koji upotrebljavaju barke onih tjedan ili dva dok su na godišnjem, a misle da će isploviti još koji vikend.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la miljacc » 26. 09. 2008. (12:38)

lupis je napisao/la:Ako se stvarno radi o dva tjedna i to za redom,nemoj ništa kupovat!

Iznajmi!Dogovori cijenu u okviru dva tjedna i gotovo!

Nemaš servisa,nemaš problema oko toga di s brodom posli sezone,nemaš troškova izvlačenja i spuštanja u more,ne treba ti prikolica,ništa!

Ovo nije zajebancija nego ozbiljno razmisli!
Zbroji sve te troškove,servis,vez,ovo,ono...

Hvala na prijedlogu i ne smatram to zajebancijom. Gledao sam malo cijene pa ispadne da za skoro 3 godine najamljivanja platim koliko bi me koštalo nešto rabljeno ili za 10 kupim nekome brod. Na žalost tamo kamo ja idem nema baš iznajmljivanja ( bar ja za to ne znam ) a velika mi je želja da ta dva tjedna prerastu u nešto duže pa makar u nekoliko navrata. Sada odem van ona 2 tjedna na nekoliko produženih vikenda na more ali to nije za spuštenje zežih brodova. A dizalica -ha- samo čisti žganci
miljacc
Member

PostPostao/la miljacc » 02. 10. 2008. (13:56)

molim nekoga tko zna koje su razlike tj prednosti i mane materijala koji se koristi za izradu gumenjaka ( hipalon-neopren, PVC ...)

I još nešto. Spominje se da neki gumenjaci dolaze sa istoka po cijeni od 100 e zna li netko koji su to da čovjek ne naleti jer kod nas ih sigurno prodaju po 5000 e.
Zadnja izmjena: miljacc; 03. 10. 2008. (07:56); ukupno mijenjano 1 put/a.
miljacc
Member

PostPostao/la lošinj » 02. 10. 2008. (18:21)

Znam da se kod nas već duže prodaju gumenjaci iz Egipta,a sada da li su lošiji ili ne to ne znam.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la Marac » 02. 10. 2008. (23:03)

Hypalon neopren je puno bolji materijal od pvc-a. I u slučaju popravka, hypalon je lakše zakrpati (malo prebrusiti brusnim papirom, odmastiti, zamazati dvokomponentnim ljepilom, aktivirati fenom i zaljepiti), dok se pvc lakše odlijepi. Imao sam i pvc i hypalon gumenjak, na pvc-u su se već nakon godine dana poćeli odljepljivati rubovi.
Moja preporuka je Ris-ov gumenjak 50F.
Što se tiće gumenjaka s istoka ne mogu ništa pametno reći ali sam skužio da par firmi prodaje iste gumenjake (od iste firme iz Kine) pod različitim imenom s tim da je razlika u cijeni drastična.
Što se tiće ovih iz Egipta (Wav marine) poznanik mi je kupio jednog od 4,20 pa se mogu raspitati, znam jedino da je stavio Yamahu 40ks 4T i da ide preko 30 cvorova.
Marac
Member

Tip plovila: Maestral 420F

PostPostao/la miljacc » 03. 10. 2008. (08:08)

Za Wav marine ima na netu i testiranje koje je dobro ocjenjeno. Međutim moramo uzeti to sa malom rezervom jer kod nas novinari su podložni popustima koje im daju zastupnici za plovilo pa malo uljepšaju stvar ili zaobiđu loše stvari. Na tom testu nisam primjetio da su rekli nešto što bi "smrdilo" na uljepšavanje osim što spominju da je karakteristično za takve tipove gumenjaka i respektabilna przina preko 30 čv. ali ne kažu koliko što inače preciziraju.
Bilo bi lijepo da taj tvoj frend podjeli istustva sa nama jer je definitivno najjeftiniji gumenjak.
Ono što mi se čini je da je unutarnja širina manja od konkurencije ( wav ima 90 cm a npr ris mislim 110cm)
Da i još nešto svi pričaju da ima tih gumenjaka koji su po niskoj nabavnoj cijeni a kod nas se prodaju skupo pa može li tko imenovati nazive tih gumenjaka ili zastupnike.
miljacc
Member

PostPostao/la miljacc » 03. 10. 2008. (08:14)

Moja preporuka je Ris-ov gumenjak 50F.

I ja nekako naginjem ka 50f ili 80f. ali rabljenom za sada. Bio je u prošloj burzi nautike jedan koji mi je zapeo za oko ali nisam mogao dobiti nikog na taj telefon. Valjda je frajer skopčao da je dao pre nisku cijenu i isključio mobitel.
Ti imaš 50f? možeš li dati neka svoja opažanja?
Od koje godine ris koristi hipalon?
miljacc
Member

PostPostao/la Marac » 03. 10. 2008. (12:56)

Da, imam Maestral 420 F AD Boats (bivši 50F) 2003 god. Koristi se sezonski 30ak dana na moru. Gore je Yamaha 25 4T, upravljnaje na ruku. Jako sam zadovoljan s njim i s motorom. Evo moga gumenjaka :
slika
Koliko znam Ris je oduvijek radio gumenjake od hypalona, u gradačcu imaju tvornicu za proizvodnju platna od hypalona.
Imao sam i Maestral 9 i 18 i 35F (proizvodnja Gradačac), i uz minimalno održavanje su bili odlični.
Prijatelj mi ima 50F 1993 godina, koji je par zima prezimio vani bez cerade ispod snijega i leda, te i dan danas normalno vozi i nigdje nije odlijepljen.
Neki opći podaci : registracija svakih 5 god. mislim oko 400 kn/5 godina, obavezno osiguranje 180 kn/godišnje, kasko osiguranje kako se gdje nađe, oko 700kn/godišnje.
Održavanje gotovo nikakvo, za 30 dana u moru ne treba ga ničim premazati, jednostavno ga prije vađenja očistim dok je još u moru (maska, spužvica i za 20 min je dno čisto od algi), poslije sezone ga operem sa slatkom vodom.
Ima jedna caka za pumpanje balona, a to je da se baloni prvo ispušu do kraja i usisavačem izvadi gotovo sav zrak, te se napumpa dušikom koji ima minimalne oscilacije s obzirom na temperaturu.
Već sam prije napisao da mi je prosjek potrošnje goriva ove godine bio cca 1,2L/h.
Ako te šta konkretno zanima pitaj, rado ću odgovorit, ovako mogu pisati sve i svašta
Marac
Member

Tip plovila: Maestral 420F

PrethodnaSljedeća

Natrag na Gumenjaci

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.