Da, imam Maestral 420 F AD Boats (bivši 50F) 2003 god. Koristi se sezonski 30ak dana na moru. Gore je Yamaha 25 4T, upravljnaje na ruku. Jako sam zadovoljan s njim i s motorom. Evo moga gumenjaka :

Koliko znam Ris je oduvijek radio gumenjake od hypalona, u gradačcu imaju tvornicu za proizvodnju platna od hypalona.
Imao sam i Maestral 9 i 18 i 35F (proizvodnja Gradačac), i uz minimalno održavanje su bili odlični.
Prijatelj mi ima 50F 1993 godina, koji je par zima prezimio vani bez cerade ispod snijega i leda, te i dan danas normalno vozi i nigdje nije odlijepljen.
Neki opći podaci : registracija svakih 5 god. mislim oko 400 kn/5 godina, obavezno osiguranje 180 kn/godišnje, kasko osiguranje kako se gdje nađe, oko 700kn/godišnje.
Održavanje gotovo nikakvo, za 30 dana u moru ne treba ga ničim premazati, jednostavno ga prije vađenja očistim dok je još u moru (maska, spužvica i za 20 min je dno čisto od algi), poslije sezone ga operem sa slatkom vodom.
Ima jedna caka za pumpanje balona, a to je da se baloni prvo ispušu do kraja i usisavačem izvadi gotovo sav zrak, te se napumpa dušikom koji ima minimalne oscilacije s obzirom na temperaturu.
Već sam prije napisao da mi je prosjek potrošnje goriva ove godine bio cca 1,2L/h.
Ako te šta konkretno zanima pitaj, rado ću odgovorit, ovako mogu pisati sve i svašta