Priča o ekologiji ...

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Priča o ekologiji ...

PostPostao/la josip » 18. 04. 2010. (16:04)

Znaći kočari koncentriraju otpad u blizini obale, te stvaraju dojam da je naše more " smetlište " :think: :thumbdown:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 18. 04. 2010. (19:33)

Sva mora su smetlišta :thumbdown: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la lalabu » 19. 04. 2010. (08:41)

Sve stoji ali ja sam morski fanatik!
Volin more ko i život i bez mora ne mogu .....do te mjere da nekad i pretjerujem!
Zato mi je još i gore kad vidim nekog koga more hrani da ga izrabljuje i zagađuje . Ovim apeliram na sve ovakve slučajeve ako se ima saznanja da se isti prijave jer ipak želimo ostat zemlja 1000 otoka s kristalnim morem! :Help25: :Help25:
slika
lalabu
Senior Member

Tip plovila: gradac 5,80

PostPostao/la gonič zmajeva » 19. 04. 2010. (22:58)

lalabu je napisao/la:Sve stoji ali ja sam morski fanatik!
Volin more ko i život i bez mora ne mogu .....do te mjere da nekad i pretjerujem!
Zato mi je još i gore kad vidim nekog koga more hrani da ga izrabljuje i zagađuje . Ovim apeliram na sve ovakve slučajeve ako se ima saznanja da se isti prijave jer ipak želimo ostat zemlja 1000 otoka s kristalnim morem! :Help25: :Help25:

Razumin te 1000% ali prijatelju jebena je rabota minjat čip u mozgu. Nisan bija tri miseca na moru i iman trenutno jedan mali odmak od stvarnosti , ali kad počmen ronit ,i vidin onu ambalažu od akumulatora i sajli ,starih stvari bačenih u more od domicilnog stanovništva dođe mi plakat. Kad prašim od Murtera put Kornata i nazad i gledam one puste najlonske kese kako lebde na par metri od površine onda plačen :Craying43: . Jebeno je teško minjat čipove u mozgu. Preteško.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la lalabu » 20. 04. 2010. (08:56)

Budući da iza sebe imam nekoliko akcija čišćenja podmorja te jednu akciju prekrivanja folijom algu kaulerpu racimosu.... savjetujem svima da probaju isto jer kad nakon takvog dana dođeš doma umoran ko pas a ujedno i sretan ne pada ti na pamet mjenjat čip ili biloo šta slično!
slika
lalabu
Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 20. 04. 2010. (23:37)

lalabu je napisao/la:Budući da iza sebe imam nekoliko akcija čišćenja podmorja te jednu akciju prekrivanja folijom algu kaulerpu racimosu.... savjetujem svima da probaju isto jer kad nakon takvog dana dođeš doma umoran ko pas a ujedno i sretan ne pada ti na pamet mjenjat čip ili biloo šta slično!

Onda dođu tramataši i potegnu mrižu na mjestu gdje su zabranjeno sidrenje i ribolov jer je dno pokriveno taksifolijom. Ili lik promjeni akumulator na brodu i stari baci u more jer mu je prevelika zajebancija izvadit bateriju na kraj. Pa je još trba i nosit i zbrinit jer je ipak to toksična naprava. Imaš pravo kakvo mijenjanje čipa u mozgu. Pa i otac mu je baca smeče u more. Normalno da može i on. To je more njegovog dide i on na moru može radit šta oče.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la lalabu » 21. 04. 2010. (08:36)

Znam da je tako i to je žalosno, ali prošlo lito sam bio nazočan u društvu prozvanog gospodina Solde i jednog malog ribara.
Uglavnom tema je bila koća i potezanje mriže u vali 20m od znaka zabranjeno sidrenje di je ribar prigovara, psova,proklinja i daljnji razgovor je teka ovako;

Ribar: Pas mat... ja bi ovo ja bi ono triba ga prijavit......nebi on meni.....!!!!!!
Soldo: Ček vi ste to vidili i sad meni to govorite ?
Ribar: A ča san moga? Nema policije u mistu, kako, pa nisan moga ništa!
Soldo :izvadi mob iz žepa ....istipka broj ...da mob ribaru u ruke i reče "Stisni ovo za zavt i ispričaj to njima"
-Naravno bio je to broj pomorske policije!
Ribar:Ma neću al si lud. Ću se ja sad zamirit nekome .......
Soldo:Onda moš mučat i dok ste vi takvi bit će i oni !

Najgora stvar šta koća nije naša (Bračka) nego je naš mentalitet takav. Moramo prigovarat bit idni na druge ,a svoje neznamo čuvat..........................SRAMOTA!!!!!!!!
slika
lalabu
Senior Member

PostPostao/la lalabu » 23. 04. 2010. (13:27)

slika
lalabu
Senior Member

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.