Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
tramontana je napisao/la:Kako su došli do ovakvoga loga - djeluje zlokobno, nimalo pacifistički.
tramontana je napisao/la:Grdo mrcvarenje
He ... sad ... ja se uvijek nešto pitam : zašto na lov i patnje koje proživljavaju kod lova ta prekrasna i ogromna stvorenja (i sisavaci) gledamo kao nešto drugačije, posebnije, veće, od toga kada mi izvučemo i pustimo da ugine riba od 5 kila ... ili kad udicu proguta ona ljigava i neželjena baba, pa ju iskasapimo da vratimo udicu?
Nismo li svi, više ili manje, licemjerni kod osuđivanja ovakvih lovova, jer mi to ne radimo - mi lovimo (čitaj: ubijamo) one male ribe, pa se to ne računa ...
karamba je napisao/la:tu je problem što je ta populacija kitova pred izumiranjem , te je bitno ugrožen njihov opstanak vrste, zato je i zabranjen lov što japanci krše i stoga treba podržat organizaciju iz naslova.
karamba je napisao/la:A inače teza o ubijanju ribe je vrlo zanimljiva te se i sam ponekad tješim kad vdim tek ulovljenog zubaca kako me gleda. Uvijek sam sebi kažem da i taj zubatac dole ubija kneze,lignje,črneje.... pa to je ipak hranidbeni lanac i prirodni proces .
gonič zmajeva je napisao/la:Vući paralelu između: srdela-zubatac-dupin-kit.
sinitram je napisao/la:Surfer, oprosti ali ovo je uzas. Cilja borbe protiv nekontroliranog izlova OK ali ovo sta oni rade je ajme.
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.