yamaha 2t 25 ks autolube

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

yamaha 2t 25 ks autolube

PostPostao/la Degrassi » 29. 01. 2010. (18:54)

Imam priliku povoljno kupiti yamahu 25 ks autolube 2t zadnja serija, to je 2005/6 godište. Što mislite o tom motoru? Potrošnja? Imaju ga mnogi koji idu van sa ostima, deru ga svakodnevno i nekoliko sati, nikako da se raspadnu.
Krpizza je najbolja za lov zubazza i branzzina !!!
Degrassi
Member

Re: yamaha 2t 25 ks autolube

PostPostao/la primorac » 30. 01. 2010. (08:51)

Motor dobar i pouzdan (Dome će potvrditi, ali i Wildstar). Potroši koliko uliješ benzine i koliko upreš gasa.

Jedino je pitanje imaš li mali gliserić od cca 3,5 metri za kakvog je namijenjen taj motor. Ako ga misliš koristiti na Adriji 500, hm... Za tu barku najbolji se pokazao motor od 6 ks...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Degrassi » 30. 01. 2010. (20:00)

Znam da je manji od 6 ks dovoljan, ali baš taj razmišljam stavit. Neću davat više gasa i valjda će trošit manje nego inaće. Isplati mi se cijenovno. No jedino imam par zahvata prije toga za napravit na njemu. Naime moram maknut ručne i staviti daljinske komande kad već imam volan, te još neke sitnice. Ustvari još si razmišljam dal ga uzet ili ne. Možda ga kasnije zamjenit za neki manji od 6-8 ks.
Degrassi
Member

PostPostao/la porer » 30. 01. 2010. (21:10)

Ako uzimaš za adriju nemoj. To nije motor za tu barku.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Degrassi » 30. 01. 2010. (21:42)

Znam, ali na toj adriji već imam johansona od 25ks 2T elektrostarter, težak je manje od 50 kila, a ovaj je otprilike isto te težine. Mislim prodat njega uzet taj, pomladim godine. Ili si razmišljam taj moj prodati ili dati u zamjenu za manji od 6-8 ks. U svakom slučaju Yamaha ostaje ? Ustvari razmišljam koliko se sve skupa isplati ako uzmem tog japanca.
Degrassi
Member

PostPostao/la dome » 31. 01. 2010. (11:31)

Degrassi je napisao/la: yamahu 25 ks autolube 2t zadnja serija, to je 2005/6 godište. Što mislite o tom motoru? Potrošnja?

Postoje 2 modela ....25J koji je ista baza kao i 30D sa tri cilindra i tri karburatora i nepoderiv je ali se nije uvozio u HR.Taj model je jako zastupljen na Talijanskom tržištu.Drugi model je 25N koji dijeli bazu sa 20-tkom i ima dva cilindra i jedan karburator nešto je lakši od prije navedenog i manje je robustan.Na HR tržište se je uvozio 25N jer je jeftiniji i namjenjen je tzv. "pleasure" tipu korištenja dok je 25J namjenjen tzv. "commercial" korisnicima.Potrošnja oba modela je podjednaka i varira od 8-12l na cca 90% gasa.Za Talijansko tržište postoji još jedan model 25Q koji dijeli bazu sa 50G i taj je beš neuništiv ali taj model se radio isključivo za Talijane.
Što se tiče isplativosti kupnja Yamahe se svakao isplati u odnosu na kupnju neke druge robne marke jer su to daleko naj pouzdaniji motori na svijetu i imaju nejveći tržišni udio te im je servisno-prodajna mreža naj razvijenija i naj rasprostranjenija a, samim tim su i eventualno potrebni rezervni dijelovi i potrošni materjal naj dostupniji i naj pristupačniji.
Ako je motor koji si sinja 25J i ako je u dobrom stanju te ti odgovara snagom,proporcijama i cijenom uzmi ga jer taj motor dijeli pogonski dio sa 30D i 40V koji su daleko naj zastupljeniji motori na našem tržištu te je lako i relativno povoljno doći do rabljenih ispravnih eventualno potrebnih dijelova.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Degrassi » 31. 01. 2010. (17:41)

Potvrđeno, ta jamaha je 2 cilindra. Dome koliko bi onda trošila na manje od po gasa? Jer na adriji više od 8-10 milja s flapsovima ne može ić više. Opet mi ostane brdooo neiskorištene snage. Isto je i ako ostavim johansona 25 ks 2T 2 cilindra. Dal da uzmem yamahu, zadržim johansona, ili prodam oba i uzmem jednog od 6-8 ks tipa honda, suzuki, yamaha.

S druge si strane mislim, opet imam zalikhu neiskorištenih KS, veću potrošnju ako ostavim jedan od dva prije navedena. Ako dođe grdo možeš probijat valove bez straha od gubitka snage na propeli. Johaanson 25 koji je brodici ima elektro starter, yamaha nema ni to ni komande na daljinu, treba prepravit. Malo teško za odlučiti.
Degrassi
Member

PostPostao/la dome » 31. 01. 2010. (18:07)

Na pola gasa trošit će ti koliko osmica na fulu jedno četri litre i trebao bi ići 6-6,5 knot.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Degrassi » 31. 01. 2010. (18:24)

Da al koji johanson ili yamaha? I što bi ti zadržao a što prodao od ta dva? Ili uzeo nešto treće prije navedeno?
Degrassi
Member

PostPostao/la dome » 31. 01. 2010. (18:28)

Uzeo bi onoga koji je u boljem stanju,mlađi i na kojeg treba manje ulagati a, ako su u podjednaki onda svakako Yamahu.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Degrassi » 31. 01. 2010. (18:47)

Pa već sam napisao onaj johanson ima elektro strat - pali na kljuć i već je montiran sa svim komadama na adriji. Yamaha ima ručne komade, je da je mlađa 6 godina i ima autolube, ali treba maknut ručku, stavit daljinske komande, sajle i stavit nove komande za naprid nazad kod volana. Koliki je to trošak ? Isplati li se stavit yamahau, to se dvoumim. Prodat johansona, zadržaz yamahu ili prodat oba i uzet treće manje
Degrassi
Member

PostPostao/la dome » 31. 01. 2010. (19:16)

Komandna kutija kod volana se da pripasat postojeća Johnsonova.Odluku što učiniti motaš doniti sam to ti nitko ne more ovako na daljinski bez da vidi stanje oba motora savjetovati.To ča je jedan 6 godin mlađi ne znači i da je u boljem stanju od onog drugog.......
Ma za što se odluči imam ti adaptere za saile kod prepravki ručno na daljinsko za Yamahe i sa Suzuki.Trošak prepravke je cca stotinjak eurića.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la primorac » 31. 01. 2010. (20:35)

Degrasi lipo prodaj oba i kupi novu pentu 6 - 8 ks, šta će ti 25 ks na Adriji 500?? (Stavi oba pa ćeš imat 50 ks :think: )
Najbolja varijanta po mom mišljenju ti je nov motor, kad je mogla takva barka vozit sa Tomosakijem koji ima jedva 2 i po konja napunom gasu, sa japancem koji isporučuje 6 ks i to na propeli, bit će dovoljne rezerve snage i za vožnju po mareti.
Računaj da ćeš trošiti 2 do 2,5 lit benzine pri brzini cca 6 čvorova. Malo probaj vozit sa Johnsonom, vidjet ćeš kakav je to sisavac...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la tudum » 03. 02. 2010. (21:52)

Ne moraš skidat ručne komande, kad ga spajaš na sajle. Ručicu samo preklopiš, da ti ne smeta, i služi ti za rezervu.
Po kojoj cijeni se prodaje ta yamaha?
tudum
New Entry

Tip plovila: Maestral 18

PostPostao/la Degrassi » 04. 02. 2010. (12:26)

1200 eura
Degrassi
Member

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.