O gps-u, navigaciji, kartografiji, kartama i njihovoj upotrebi
Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Postao/la weiss » 30. 01. 2010. (01:11)
Panbo je napisao/la:weiss je napisao/la:
Susjed ima Garmin 172 c i kad se karta zumira pokazuje lokaciju broda za oko 300-400 metara krivo. Ispada da je brod na kopnu. Da li bi ovo gore moglo biti uzrok?
To se inače rješava namještanjem "offseta", ali za divno čudo ta funkcija ne postoji na tom uređaju (koliko se sjećam).
Ako si zadovoljan toćnošću novije karte pitaj koliko dođe update. Ne vidim kako bi drugačije mogao postići bolju preciznost.
Ja namjeravam kupiti GPS ovo proljeće. Imam FF Eagle 480 DF koji tek trebam montirati na barku zajedno s GPS-om. Ovaj Garmin sam gledao kod susjeda pa njemu prepuštam update, ali savjete pamtim.
Inače, koji bi GPS preporučio za manju barku (ova iz avatara) za ribolov i plovidbu po Zadarskom području. Dakle ništa profesionalne namjene.
-

weiss
- Member
-
- Vrsta ribolova: rekreativni
- Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70
Postao/la amiklic1 » 31. 01. 2010. (00:06)
Lowrance HDS 5 je zvjer. prijatelj ga ima na otvorenom fishermanu, sonder ludilo, karte super, spojio je i vanbroski motor na njega pa ima sve pokazivače motora isto na njemu...
ja isto Lowrance gađam, al' veći model HDS8 ili čak HDS10.
-

amiklic1
- Old Senior Member
-
- Vrsta ribolova: sportski
- Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE
Postao/la weiss » 01. 02. 2010. (00:39)
Hvala obadvojici i pitanje: ima li znatnijih razlika u tim kartama (BlueChart g2 Vision, C-MAP, Navionics) i ako ima koja je najbolja?
-

weiss
- Member
-
- Vrsta ribolova: rekreativni
- Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70
Natrag na GPS, navigacija i pomorske karte
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.