Garmin Mobile XT

O gps-u, navigaciji, kartografiji, kartama i njihovoj upotrebi

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Garmin Mobile XT

PostPostao/la VERMO 65 » 05. 09. 2009. (09:11)

Posjedujem Nokiu 6220 classic,ps sam u nju ugradio ovaj navigator sa glasovnim navođenjem na hrvatskom jeziku.
Na Map Source-u sam skinuo Adria Route v2.10;City Navigator Europe ;te BlueChart Atlanticv9.5.Sve funkcionira perfektno,osim što nisam najzadovoljniji sa kartama jadrana.Molim nekoga tko se razumije u ovo da mi prporući koje karte bi bile najbolje za navigaciju po Jadranu.
Hvala!
VERMO 65
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka 7m,Torpedo 18/24

Re: Garmin Mobile XT

PostPostao/la porer » 05. 09. 2009. (12:36)

Bluechart Atlantic 9.5 je izvrsna karta, možda najbolja od onih za amatersku upotrebu. Jedino je problem što na mobile XT ako je istovremeno instalirana i AdriaRoute tada ne prikazuje dubinu što je veliki nedostatak. Znači, na svom uređaju ako želiš koristiti Bluechart deinstaliraj sve, pa iz početka instaliraj Mobile XT i SAMO Bluechart.

P.S. Što je konkretno uzrok tvom nezadovoljstvu?
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la manuel » 05. 09. 2009. (13:22)

porer je napisao/la:Bluechart Atlantic 9.5 je izvrsna karta, možda najbolja od onih za amatersku upotrebu. Jedino je problem što na mobile XT ako je istovremeno instalirana i AdriaRoute tada ne prikazuje dubinu što je veliki nedostatak. Znači, na svom uređaju ako želiš koristiti Bluechart deinstaliraj sve, pa iz početka instaliraj Mobile XT i SAMO Bluechart.

P.S. Što je konkretno uzrok tvom nezadovoljstvu?

Porer je u pravu jer i i na mom gps-u ako su uključene obe karte prikaz same karte je nepotpun pa obavezno uključin onu kartu koja mi tad triba.
manuel
Member

PostPostao/la VERMO 65 » 05. 09. 2009. (15:16)

Ma upravo to što ste i rekli.Potrebno je u Map Sorce-u na mobitelu isključiti ostale dvije karte za vidjeti dubinu.Inače sam prezadovoljan,ali sam jedan od onih koji teži poboljšanju.Hvala obojici :thumbup: :wave:
VERMO 65
Senior Member

PostPostao/la axe11 » 18. 09. 2009. (14:42)

Vermo jeli bi mi moga ukratko reci proceduru kako si natira obadvi karte da ti rade istovremeno jerbo meni nikako ne radi na nokii e75, ako ubacim samo adriaroute onda radi bez problema cim pored toga ubacim bluechart nema sanse.
axe11
New Entry

PostPostao/la VERMO 65 » 21. 10. 2009. (18:20)

axe11 je napisao/la:Vermo jeli bi mi moga ukratko reci proceduru kako si natira obadvi karte da ti rade istovremeno jerbo meni nikako ne radi na nokii e75, ako ubacim samo adriaroute onda radi bez problema cim pored toga ubacim bluechart nema sanse.

Ne mogu ti sve karte raditi istovremeno.Svaki put sam prinuđen na telefonu u mapsourceu(Alati/Up.Mojim podacima/Skupovi karata/MapSource) mijenjati mapu.To su ti one kvačice što stavljaš pored mape.Ja imam Adria ROUTE 2.10(nisam baš zadovoljan jer nemaju sve ucrtane ulice novijeg datuma),City Navigator Europe NT v9(izgleda dobro ali ga nisam imao kada isprobati :mrgreen: )i Blue Chart Atlantic v9.5.
Eto nadam se da sam ti pomogao.
P.S.
Kažu da je bolje formatirati karticu prije same instalacije,i to je točno!
;)
VERMO 65
Senior Member

Natrag na GPS, navigacija i pomorske karte

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.