Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori
porer je napisao/la:To su prešane ploče od azbesta koje se odvidaju i vakumiraju u najlonske vreće. Nema tu opasnosti ali ovi nazovi "zeleni" dižu frku. Pitanje je samo gdje će ih odložiti, najvjerojatnije Banija, tamo imaju napušteni rudnici gdje naša vlada već od ranije planira skladištiti nuklearni otpad iz EU elektrana. Napušteno i jedva naseljeno područje južno od Kapetanije Sisak.
porer je napisao/la:Ma jasno sve. Evo jedna fotkica u mojem portu, crkao flat kabel od 10 cm koji je koštao 3 kune a brodina stojala tri dana dok mi nije stigao kabel da ga uštekam...
.
lior je napisao/la:Samo neznam zašto su odbili radit u Turskoj i Grčkoj, valjda kod nas je jeftinije?
ginekol7 je napisao/la:Azbest sam po sebi nije problem niti je otrovan. Progutati ga možeš bez problema. Problem je njegova prašina ako nije konfekcioniran i inertan. Čupanje i rezanje uz oslobađanje prašine je problem. Ozbiljan.
ginekol7 je napisao/la:Azbest sam po sebi nije problem niti je otrovan. Progutati ga možeš bez problema. Problem je njegova prašina ako nije konfekcioniran i inertan. Čupanje i rezanje uz oslobađanje prašine je problem. Ozbiljan.
lior je napisao/la:Sažetak: Postoji li u Grčkoj odlagalište za azbest?
Da, postoje lokacije za zbrinjavanje azbesta u Grčkoj:
Deponija kod Kozanija – stara rudarska deponija trenutno se sanira.
Planirana zajednička deponija za opsluživanje čitave zemlje u području Zapadne Makedonije (Zidani).
Takve deponije su strogo regulirane, rade pod EU smjernicama za opasan otpad i provode se uz dozvole, monitoring i profesionalno rukovanje
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.