Srbija ...

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Srbija ...

PostPostao/la Shile » 27. 07. 2025. (13:10)

Idem polovinom 8 mjeseca u Srbiju. Prvi puta :P a najvj i zadnji :D
Pa mi treba par informacija..
Na primjer...da li primaju na benziskoj naše kartice...imam Visu od RBA tekući i VISU od PBZ.
I da li se može gotovina podizati na njihovim bankomatima?

I slično..da li se autoput može plačati istim karticama...ili moram imati gotovinu?

Hvala.
Shile
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

Re: Srbija ...

PostPostao/la peroLA » 27. 07. 2025. (13:39)

Kao i svugdije, ponesi ojre, mjenjacnica imas na svakom uglu pa kupi dinare... s karticama placas kamo ih primjau, dizanje opcenito nije povoljno nigdje, osim ako ne napravi revalut.. nisu to nase nego od svijetskih banaka...
Pazi na roaming, iskljuci data potpuno na mobu..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la josey » 27. 07. 2025. (14:27)

sve kartice ti prolaze,
placaj sve sta mozes sa karticama, skidat ce ti sa tekuceg eure u protuvrjednosti dinara. po srednjem tecaju tvoje banke na dan. i to ti je najpovoljnija mjenjacnica. i kasnije ne moras mislit ata ces sa viskom dinara
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Shile » 27. 07. 2025. (15:40)

TNX
Shile
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 27. 07. 2025. (18:01)

Ja bio neki dan prvi put nakon 23 godine. Išao u Prag na koncert AC/DC preko agencije iz Novog Sada (greška ali jbg). Išao sam mojim autom tamo i ostavio ga,3 dana na javnom parkingu nikakvih problema. Promjenio eure u mjenjačnici potrošio sve, cijene iste ili veće nego kod nas (pričam za Novi Sad). Revolut karticu sam koristio primaju svuda, na benzinskoj u dućanima. Kafići i restorani samo cash. Kako ti je rečeno isključi roaming, svaki kafić ima free wifi. Ne znam kamo ideš ali izbjegavaj veće gradove sada kad su ove blokade i prosvjedi, ja sam se 27.6 vratio a 28.6. grad je bio blokiran. Taman sam na vrijeme utekao.
Ne ulazi puno u razovore sa domaćima, jako su ljubazni ne može se reći ali doživio sam blagi napad nacionalizma, nije mi bilo ugodno. Onako malo podjebavanje, prešutio sam. Možda je bio izoliran slučaj ne znam.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mack » 28. 07. 2025. (10:58)

Na žalost, nije izoliran. Recepcija bivšeg InterContinentala u BG, kad je recepcionerka čula da govorim hrvatski, odmah je počela govoriti engleski. Kao, ne razumijemo se :lol: Prije koju godinu.
Taksist je pak bio boljeg raspoloženja, čak je pao i ugodan razgovor.
Mada, nikad više.
mack
Member

Tip plovila: Leidi 600

PostPostao/la peroLA » 28. 07. 2025. (12:05)

Ja sam prosao svako selo, Novi Sad iBg..i svugdje mi je bilo top.. i to u zadnjih 20god... napadnut mi bio fred u Livnu radi istarakog dijalekta...eto...dozivio sam cak dok sam stajao na cesti da su mi nudili pomoc, kavu... racija na splavu u 5 ujutro i pustili su nas po jakne u garderobu, znali su odakle smo...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la porer » 28. 07. 2025. (14:26)

Nisam ni rekao da je to pravilo nego izoliran slučaj koji mi se desio, neka glupača mi je nešto nabacila, nebitno. Sva ostala iskustva su baš pozitivna, ljudi srdačni i susretljivi, hrana izvrsna, cijene su niske u selima okolo (Bačka Palanka tamo sam jeo) ali Novi Sad ubija sa cijenama, barem tamo gdje sam bio (tri kafića i jedan restoran, sve obično ništa neka visoka klasa).
BTW prije rata u Novom Sadu sam studirao i radio dosta godina i za vrijeme studija i nakon što sam diplomirao u jednoj firmi. I sada kad sam tamo bio posjetio sam ih primili me kao rođenog.
Ali nije to više isti grad.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mali od palube » 28. 07. 2025. (21:30)

PRIČA 1
--------
Prije cca godinu i po' sam u Novom Sadu parkirao u centru. Naravno, zagrebačke tablice ha ha
Pokušao sam nekoliko puta platiti parking SMS-om, ali mi nije uspjelo. Zaustavio sam prolaznika i zamolio pomoć... više se ne sjećam, ali mislim da smo obojica zaključili da sa stranim mobitelom ne mogu plaćati parking.
- Nema problema, platit ću Vam ja...
- ???
Da ne duljim, platio mi je dva sata parkiranja i nije htio uzeti novac.

PRIČA 2
--------
Prije točno 23 godne (lipanj 2002.) slavili smo dvadesetogodišnjicu mature. Išao sam po prijatelja u Beograd. Čim sam prešao granicu, stao sam na benzinskoj. Izašao je golobradi pumpaš (to su oni što rade na benzinskim pumpama ha ha) i to s... nećete vjerovati... upaljenom cigaretom u ustima. S tako upaljenom cigaretom mi je točio benzin. Ne dizel, nego benzin (?!?).
- Majstore, nemojte se ljutiti, ja ću se ipak malo odmaknuti...

Tri dana kasnije sam istog prijatelja vraćao u Beograd. Njega, njegovu suprugu i sina. Išli smo kasno, pa je bilo pametnije da prespavam kod njega. Za svaki smo slučaj preko noći skinuli zagrebačke tablice s corse.

Ah da... skoro sam zaboravio... Najpametnije ti je ući u prvi mobitel dućan i kupiti neku njihovu karticu s nekim minimalnim Internetom (ili već onakvim kakav ti treba). Karticu gurni u svoj mobitel i problem riješen relativno jeftino i dobro.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la brule » 29. 07. 2025. (15:14)

..ili https://esim.sm/, i ne samo za srbiju nego i šire. Zgodno.
Ako bacate dugu sjenu, budite dvostruko oprezni.
brule
Senior Member

Tip plovila: Bandholm 24

PostPostao/la Shile » 30. 07. 2025. (14:41)

Sve primljeno na znanje...
Shile
Old Senior Member

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.