Obavezna oprema za registraciju broda po području plovidbe

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Obavezna oprema za registraciju broda po području plovid

PostPostao/la Damarko » 10. 01. 2024. (12:17)

oneeyed je napisao/la:
4ever je napisao/la:
oneeyed je napisao/la:
4ever je napisao/la: Ja sam isa tim putem preko Susca i nekih 3 sata na putnoj od sedam milja ali sam se vraca na Vis tako da si opet u prekrsaju

Mislim da u trokutu Vis-Sušac-Palagruža nisi ni u jednom trenutku udaljen više od 12 Nm do najbližeg otoka.

....palagruza do komize 45 milja ;)

Koliko je od otoka Visa do otoka Sušca, a koliko od Sušca do Palagruže?

Vis - Sučac je cca 20 nm dok je Sušac - Palagruža cca 23 nm.
Damarko
New Entry

PostPostao/la oneeyed » 10. 01. 2024. (12:33)

Damarko je napisao/la:Vis - Sučac je cca 20 nm dok je Sušac - Palagruža cca 23 nm.

...ili, drugačije rečeno, ni u jednom trenutku nisi od obale otoka udaljen više od 12 Nm, ako si na kursu Vis-Palagruža, ili se daš koji stupanj istočnije prema Sušcu...
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Damarko » 10. 01. 2024. (12:45)

oneeyed je napisao/la:
Damarko je napisao/la:Vis - Sučac je cca 20 nm dok je Sušac - Palagruža cca 23 nm.

...ili, drugačije rečeno, ni u jednom trenutku nisi od obale otoka udaljen više od 12 Nm, ako si na kursu Vis-Palagruža, ili se daš koji stupanj istočnije prema Sušcu...

Istina, i zato u konačnici idem na 6 nm od obale jer ovih 12 stvarno puno traži, a Palagruža mi nije prva na popisu destinacija..

Zna li netko kakve su kazne za to da te nažu npr na 10nm od obale a ti si na registriran za do 6 nm?
Damarko
New Entry

PostPostao/la peroLA » 10. 01. 2024. (13:46)

Damarko je napisao/la:
oneeyed je napisao/la:

Istina, i zato u konačnici idem na 6 nm od obale jer ovih 12 stvarno puno traži, a Palagruža mi nije prva na popisu destinacija..

Zna li netko kakve su kazne za to da te nažu npr na 10nm od obale a ti si na registriran za do 6 nm?

samo želim bit siguran jesi konačno pročitao dobru tablicu, razlika je gps, karte, peljar, oznake u magli, trokut šetstar ravnalo, kolut i ništa više mislim a možda imaš već nešto od toga... osim kazne niti osiguranje ti nije pokriveno izvan dozvole
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la janko_ka » 10. 01. 2024. (13:51)

Damarko je napisao/la:
oneeyed je napisao/la:

mislim da te neće nitko zaustaviti samo tako, nego ako se nešto desi, tada si u problemu.
nas su zaustavili kod Žirja kada smo išli sa Jabuke, jer smo prošli kroz van/unutra teritorijalnih voda, i to nas je pratio sa radara Žirje, ali nisu nam ništa napisali jer to svake godine napravimo kada je regata za Jabuku.
janko_ka
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan 333, yanmar 3Gm30

PostPostao/la lupis » 10. 01. 2024. (14:19)

Ako nemaju pametnijeg posla,kad ti očita registraciju sa udaljenosti, i utvrdi u "sistemu"da si tamo gdje prema kategoriji plovidbe ne smiješ biti,eto...."samo tako" bit ćeš zaustavljen.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Damarko » 11. 01. 2024. (17:23)

peroLA je napisao/la:
Damarko je napisao/la:
oneeyed je napisao/la:

samo želim bit siguran jesi konačno pročitao dobru tablicu, razlika je gps, karte, peljar, oznake u magli, trokut šetstar ravnalo, kolut i ništa više mislim a možda imaš već nešto od toga... osim kazne niti osiguranje ti nije pokriveno izvan dozvole

Ako pitaš za razliku 6 i 12, veliki problemi su mi vhf, gumenjak ili splav, kolut itd, ne financijski nego "mjestovno"

Također, za osiguranje mi je jasno.
Damarko
New Entry

PostPostao/la peroLA » 11. 01. 2024. (17:44)

100puta vec receno vazec je moj link izmjene i dopune, vhf splav itd nije potrebno za 3 osobne potrebe
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 11. 01. 2024. (18:20)

je al triba kolut
koji nije problem na brodu od 10m iako je ko šaka u oko, al
je problem misto
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 11. 01. 2024. (18:58)

Kolut je bio na primorki i dalmatinki na krevetu a kad sam plovio na krovu
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 11. 01. 2024. (19:35)

Koliko filozofije oko koluta,predpostavka je da se ne ide sa šešulom 12 milja od kraja,i da takav brod ima ogradu,krov,nešto di se kolut more obisit.
To koliko nagrđuje,to je smišno uopće spominjat ,kakve sve nakarade prerađene plutaju,kakvih.hardtopa sve ima i spojlera,kolut je najmanje vidljiv.
Uostalom ,postoje na napuhavanje koluti,takav more stat i u takujin,ko i fudrin.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 11. 01. 2024. (19:57)

oprostite mi svi, al svi u ovoj temi,
al usporedjivat novu leidi 660 sa primorkom ili sa bilo kojom rbalinom starom 20god + je jednako pišanju na oltar u crkvi.

ljutite se svi sad kolko ocete al taj kolut za spasavanje je nakarada na svakom brodu (al
ga moras imat po sili zakona), a kamoli na vako malom a lipom brodu.

kolut za spasavanje na krevetu?
bilo sta na krevetu, ma i kemiska olovka?

aj pogledaj kuci krevet kad ti zena promini posteljinu, metne cistu i ispeglanu na krevet, jesi?
e tako krevet na brodu triba izgledat 24/7/365 bez maramice za brisat nos na postelji kamoli koluta za spasavanje.
ma tako cili brod triba izgledat ne samo krevet.
a sa kolicinom opreme koju si primoran “nosit” sa sobom s obzirom na kategoriju, brod nemoze izgledat tako jer je premal.
onda il ces imat brod il ciganluk.
al s obzirom da se na ovom forumu da vidit i procitat svasta, onda nije nista za cudit se.

odo nemogu vise

https://twitter.com/TheFigen_/status/17 ... 1GDHg&s=08
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la som » 11. 01. 2024. (21:09)

Moš kolut vezat i vuc ga umisto gumija. Ne smeta a nije na krevetu.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la peroLA » 11. 01. 2024. (21:55)

To smo stalno ko klinci radili,drzat se za kolut dok dalmatinka vuce...ljepa vremena, mozda je nekad taj kolut vazio namjesto prsluka neznam. Jedrilice imaju kolut iza na krmenoj ogradi, onaj polukrug zuti..za napuhavanje verificirani nisam vidio, samo prsluk...leidi 660 je projektna kategorija c i samim time mora imat mjesta za propisanu opremu ako cemo bas
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la ivan83 » 04. 03. 2024. (13:28)

slika
https://ibb.co/Mk61ttq malo gledam obaveznu opremu brodice i koliko vidim u tablici pod oprema brodice za osobne namjene i podrucje plovidbe IIIa znaci stavka radar reflektor pise: Zahtjeva se za sve brodice brzine > 20 čvorova
*zahtjeva se za brodice brzine ≤ 20 čvorova u području plovidbe I i II , znaci brodice za osobnu upotrebu koje razvijaju brzinu manju od 20 čvorova nisu obavezne imati radar reflektor?
ivan83
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.