peroLA je napisao/la:to ti je isto kao da si kupio friž, samo si fleksibilniji što možeš sam stavit kako želiš ali zato imaš više posla... neznam koje rangove cijena si gledao za kompletni friž... inače ovaj danfoss bd 35 ti ide u sve gotove frižidere tako da ti je to dobro... recimo ja sam imao na svojoj već ugređen indel friž ali kompresor je bio stari membranski koji nije dobro radio i umjesto njega sam stavio danfosasa i sve radi super... sve sam to i napisao ovdje pa se nadam da si probao pogledati i cijene van hr, jer je meni danfoss sa elektronikom vani došao ispod 200€ a u hr sa svim popustima je bio dosta skuplji...
gledao sam po ebay,aliexpress ali svuda je dostava brutalna,a ko zna koliko ce nasi jos udrit carinu tako da mi je to upitno. . oducija san se za ovaj tip jer frizider pravi moran stavit u kabinu a tamo nemam bas predvidjeno za normalni frizider od 40 ak litara ,, morao bi prekrojavat plastiku itd a to mi se neda, i uz to ce mi jos grijat unutra i zeni ce zujat dok spavamo ovako mi se cini dobro, a pogotovo sta sam pivoljubac pa planiram ugradit tocionik tako da ne moram otvarat frizider... imam soda keg u koju natočim svoje kuhano pivo , na njega se spaja charger co2 kit koji je dostatan za ispraznit vise kegova a velicine je palca... ko patronica co2,, drugi prikljucak je cijevcica koju cu sprovest vanka (probit rupicu na jaceri) i točilicu adatat na lavandin ... i mislim da je tu rjesen problem silnih boca,limenki,otvaranja zatvaranja friz.. itd... keg mi je od 10 litara dakle 20 pivca od pola litre... a imam i od 15 lit - stane u jaceru..
Jučer sam se dopisivao sa covikom sa njuskala sta prenamjenjuje frizidere,,, kupi koncara i ubaci mu kompresor 12v,, za tu pricu pita 3500 kn za najmanji minibar hladnjak,a za 80 litarski pita oko 3800kn ... ako koga zanima imam br. .